reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

reklama
Kurczę, ale dola dzisiaj załapałam...
Wczoraj byliśmy u chrześniaka męża - fajny brzdąc. Jednak wszyscy pytali kiedy my sobie sprawimy takiego :wściekła/y: Małżonek tylko czerwony po uszy się zrobił, a ja jak zwykle powtarzałam, że nam się nie spieszy...
Eh...

Kobietki a co u Was? Jakieś dobre nowiny?

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :)
04.04.2013 - Agata1983 - hcg 296 :)
04.04.2013 - Australijka - @ (teraz już musi się udać)
05.04.2013 - Kasiol - @ (teraz już musi się udać)

05.04.2013 - Kaśkasiunia (hcg -; teraz już musi się udać)
07.04.2013 - Patu$ka
08.04.2013 - Nuuuśka
10.04.2013 - Aka85
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Katherinne
13.04.2013 - Patanka
14.04.2013 - Ananaska
14.04.2013 - Zabucha
15.04.2013 - Costa
15.04.2013 - Moniqaa
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987

Jeju, jak czytam, ze tu sie ktorys narabal i nie wrocil do domu, tam ktorys po trawke siega, siam sprowadza dziwnych kumpli do domu, owam mowi zonie w ciazy, ktora ma problemy i musi lezec, ze takiej ciazy to on nie chcial, zeby ona nie mogla niczego robic, to patrze na mojego meza z coraz wiekszym podziwem. Kawal porzadnego chlopa. Chyba mam wyjatkowe szczescie.

Costa, można mieć niski pgr, ale i owulacje. Jak jest pozytyw, trzeba wtedy brać luteinę. jeszcze nic straconego, czasami zdarzają się takie spadki, np. implantacyjny, a jest ciąża potem. No, ale ważne, ze owulacja jest. Może tempka jutro trochę wzrośnie.
U Ciebie najgorzej służba zdrowia przekichana. Z wszystkim trzeba iść do GP.
Ile już jesteś po granicami PL? Twoja mama też tam jest?
Moniqaa, a jak długo jesteście po ślubie? Pewnie dłużej niż rok, dwa to rodzinka zawsze szuka zaraz oznak zaciążenia, bo wdg nich nie ma co czekać. Skąd ja to znam:-) I Wy się doczekacie niedługo swego maluszka:-) Ja też często mówię, ze na razie nam się nie spieszy, albo, że powoli myślimy lub zaczynamy zmierzać w tym kierunku.
Marcela, u mnie dalej pms, chciałabym, aby było już po 10 tym, i albo ciota już była albo dwie krechy, najgorsza ta niepewność. Temperatury nawet nie mierzę już od tygodnia, wolę mieć żywy dowód, dwie krechy albo krwawicę. I w tym cyklu jak się nie uda, na pewno będę mierzyła, bo u mnie w owu trafić to loteria, może być 21dc albo 25dc. Może prędzej, nawet później i to jest najgorsze, że dlatego będę musiała wpychać sobie do ust termometr z wczesnego rana, a nie lubię tego bardzo, wolałabym sobie spokojnie pospać:-)
Laski, a jak się mierzy w ustach? Moja koleżanka, niby znawczyni, powiedziała, ze ten termometr nie może być po lewej lub prawej str, tylko po środku, pod językiem. Przecież tam jest tak jakby wzgórek, i ciężko tak mierzyć, ma się wrażenie, ze końcówka nie dociera. A jak Wy robicie? No zbiła mnie z pantałyku, przyznam szczerze.
Katherinne, mój na szczęście też rzadko piję, jak gdzieś idziemy, to ze mną jest większy problem:-) No, ale czasami może się zdarzyć, którejś z nas mąż zabaluje i u kolegi zanocuje. Mój M po pępkowym miął iść na chwilę, wrócił nad ranem, podpity, ale nie miałam mu za złe, bo rzadko pije i gdzieś wychodzi. W końcu musieli opić zdrówko bliźniaków :-) Też się cieszę, ze mój nie bierze narkotyków, nie pali trawki, zresztą nigdy tego nie robił. Nawet jak byliśmy w towarzystwie to ja paliłam, a on nie. I ile się słyszy o mężach hazardzistach. Szok.

U mnie @ juz jest tesciora zorbilam dla swietego spokoju i negatyw. Mowilam ze nic z tego w tym cyklu.

heh nas wszystcy namawiali na dziecko przed slubem ale my nie chcielismy bo ja jeszcze mature mialam. Kto by o dziecku myslal po maturze wzielismy slub i zaraz sie zaczelo no to teraz czas na dziecko i bla bla,albo czemu jeszcze nie macie. Teraz juz mowie wprost ze czasem nie jest tak jak sie chce! i tyle.

Patuśka, to Ty młodziutka jesteś:-) Ile masz lat? Może nawet z tymi owu to nie masz ich uregulowanych dlatego. Po dziecku się samo wyrówna. Ja mam już 28lat, właściwie będę je jutro, szok i niedawno zdecydowałam się na bebika. No mam trochę mniej czasu niż Ty na dzieci. Ale wiem, że niedługo nam się uda:-)

Anka85, po ślubie tak długo nie jesteśmy, bo nie mieliśmy w planach ślubu:tak: W sumie z naszym ślubem to był spontan. Siedzieliśmy sobie w domu w jakiś zimowy wieczór i rozmawialiśmy. Nagle stwierdziliśmy, że na jakieś wesele byśmy się przeszli, a że nic się nie szykowało to stwierdziliśmy, że organizujemy imprezkę :-D Miny rodziny niezastąpione, jak po prawie 10 latach dostali zaproszenia :szok: Teraz już leci nam 12 rok, ale rodzina o dzieci nie pyta - chyba wiedzą, że z nami to i tak nigdy nic nie wiadomo. Za to znajomi - zawsze i wszędzie :wściekła/y:

Mnie wydęło jak na @. Piersi niemiłosiernie (nadal) bolą... A mój szanowny małżonek mi wmawia, że nerwowa się zrobiłam :baffled: Eh....

Katherinne - mój małżonek też nie pije. Chyba, że okazjonalnie, ale to tez niewiele. W sumie przez te ponad 11lat to w życiu go pijanego nie widziałam. Za to moja teściowa to już dzień w dzień - no ale rodziców się nie wybiera. Może przez to mój nie pije... Ja za to prawie co dzień mam wojny, bo z nią mieszkamy, a ja nie trawię takich ludzi... Szkoda słów...

Patu$ka - kurczę zazdroszczę Ci wieku. Ja już staro się czuję :/ Anka85, ty jutro 28, a ja 15.04 - 29 :szok: jakaś makabra :-p

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :)
04.04.2013 - Agata1983 - hcg 296 :)
04.04.2013 - Australijka - @ (teraz już musi się udać)
05.04.2013 - Kasiol - @ (teraz już musi się udać)

05.04.2013 - Kaśkasiunia (hcg -; teraz już musi się udać)
07.04.2013 - Patu$ka
- @ (teraz już musi się udać)
08.04.2013 - Nuuuśka
10.04.2013 - Aka85
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Katherinne
13.04.2013 - Patanka
14.04.2013 - Ananaska
14.04.2013 - Zabucha
15.04.2013 - Costa
15.04.2013 - Moniqaa
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987

Ostatnia edycja:
Costa, można mieć niski pgr, ale i owulacje. Jak jest pozytyw, trzeba wtedy brać luteinę. jeszcze nic straconego, czasami zdarzają się takie spadki, np. implantacyjny, a jest ciąża potem. No, ale ważne, ze owulacja jest. Może tempka jutro trochę wzrośnie.
U Ciebie najgorzej służba zdrowia przekichana. Z wszystkim trzeba iść do GP.
Ile już jesteś po granicami PL? Twoja mama też tam jest?
Moniqaa, a jak długo jesteście po ślubie? Pewnie dłużej niż rok, dwa to rodzinka zawsze szuka zaraz oznak zaciążenia, bo wdg nich nie ma co czekać. Skąd ja to znam:-) I Wy się doczekacie niedługo swego maluszka:-) Ja też często mówię, ze na razie nam się nie spieszy, albo, że powoli myślimy lub zaczynamy zmierzać w tym kierunku.

wszystko u kobiet jest tak skomplikowane że nawet gdy testy owu wychodzą negatywne można mieć owulację i na odwrót pozytywne nie gwarantują że owulacja była :-) no po prostu całe My :-)

Aka kilka dni temu skonczylam 22 :-) ja zadnych problemow nie mialam @ zawsze o czasie zadnych plamien w miedzy czasie wszystko idealnie az do pewnego momentu. Kiedys sie zastanaiwalm ze tyle razy bylo spontanicznie i my nie wpadlismy a moje kolezanki mowai ze nawet nie zdazyl sie jej spuscic a w ciaze zaszla. To dalo mi od myslenia ale lekarz kazal conajmniej rok sie starac. Wiec tak bylo i od tego roku zaczelismy diagnostyke.
Jedyne co to mam bolesne te @ i wszystkie objawy PMS

reklama
Do góry