reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Oj to Patuśka, znasz ten ból. Fajnie, że clo działa, i to dobrze działą, bo szybko wychodziły owulacje. Przecież niektórym dziewczynom po pierwszym cyklu i nie ma owulacji. U mnie jest problem z późnymi owulacjami, niektórzy ginekolodzy mówili, ze skoro cykle takie długie to nie ma jajeczkowania. I jakie było zdziwienie, raz jak zrobili zwykłe usg i tam już dojrzały pęcherzyk w 35dc. I w ostatnim cyklu też, owulacja potwierdzona w 22dc. Ale nie w każdym cyklu ją mam, chociażby świadczy o tym brak śluzu, objawów owu. Myślałam, że długo bierzesz clo. A tu dopiero 2 cykl. Spoko. Moje znajome najczęściej zaciążyły w 3 cyklu lub 4 cyklu. Trzeba czasu i cierpliwości i doczekasz się ukochanej kruszynki:-):tak:
Antybiotyki, masakra, od razu wysyp pieczarki. JA w tmy cyklu leczyłam zapalenie macicy i też przylazła grzybica. Ja ten lactovaginal sobie kupię, też kiedyś stosowałam, pomagał odbudować florę. W tym cyklu działałam z grzybkiem, bo gin już powiedział, ze skoro tak się meczę to niech będą staranka, ale leczenie dopiero po okresie. Stosowałam jedynie maść Clotimazolum i pomogła. Musze tylko męża przeleczyć, bo pewnie to ma tez.
Ailatan, ja też robiłam paznokcie, akryle już dawno, a żele/hybrydowe ostatnio na ślub, czyli jakieś 1,5 roku temu. Akryle nosiłam 1,5 roku bez przerwy, tak uzależniona byłam, a jak już zdjęłam, masakra -przynajmniej 8 miesięcy paznokcie dochodziły do normalności.
Patanka, cierpliwości, jeszcze tydzień i test może lądować w koszyku:-):tak:

reklama
aka gdyby nie lacto to pewnie by wracala ale po antybiotykach przez miesiac bralam codzennie potem w drugim co drugi,trzeci dzien a w trzecim tak raz w tygodniu i teraz biore po okresie zaraz. dobry jest tez illadian. :)

Cześć Dziwczyny
Jakie plany na niedzielę? Ja właśnie zmykam do pracy. Wolne mam jutro i wtorek.
Jeśli ktos dziś testuje to powodzenia życzę!
U mnie temperatura ładna i PMS się zaczeło. A może to nie PMS...;-)

patu$ka, Aka - ja miałam 3 razy w życiu coś, ale czy to była grzybica czy co to nie wiem. Pierwszy raz to ze 3-4 lata temu, i to nawet na zewnątrz to nic mi się nie działo, ale brzuch mnie bardzo bolał jak na @, a miałam z 10 dc! I pojechałam do gin, zbadał i powiedział, że jakaś infekcja się zaczyna i wtedy dał mi jakiś szybki antybiotyk 3 dniowy, bo za jakiś tydzień wtedy na wakacje już miałam lecieć, a jeszcze kazał przyjechać na kontrolę po tych 3 dniach. Ale już było w porządku. Drugi raz to jakoś miałam z 1,5 roku temu, tylko, że wtedy mnie brzuch nie bolał, ale zaczęło się, że bolało mnie jak się kochaliśmy i wiedziałam, że jest coś nie tak. Nie miałam czasu, żeby do gin się zapisywać, bo ona w środy przyjmuje tylko. Więc w aptece kupiliśmy floragyn i właśnie illadian. Floragyn w ogóle nie pomógł, aż mnie tam wszystko bolało. Straszne to było :no: Dopiero illadian pomógł, i nie musiałam już iść do gin. A trzeci raz to samo było, że mnie bolało jak się kochaliśmy, to było z pół roku temu. Mój J. kupił w aptece taki antybiotyk i dla siebie (chociaż jemu się nic nie działo) i dla mnie doustny, i jeszcze illadian stosowałam i pomogło. Jeszcze wzięłam lacibios femina (nie wiem czy dobrze piszę nazwę) na odbudowanie flory. Jak narazie mam spokój i nie chce, żeby to wracało! :angry:

Ale piękne słoneczko W Warszawie świeci!!! :-) Mój J. jeszcze śpi, ale chyba zaraz go budzę, jemy śniadanko i lecimy na jakiś spacerek!! Bo szkoda takiego pięknego dnia :-D Na termometrze, ale na słońcu, jest 16,5 stopnia!!! :-D

Eeej, juz 10:45 i zadnych wiesci z testowania? Co rano zagladam tu z wypiekami na twarzy, latwiej mi dzieki temu wytrzymac do czasu mojego testowania, bo wyobrazam sobie, ze stoje w kolejce ;)

hej

ja mam jeszcze tydzien do testowania i już mnie strzela coś...w dodatku mój mąż mnie wkurwił i mam ochotę go "zabić" a tak go chwaliłam że nie odwala to się wczoraj narabał i spał u kumpla...sorki ale nie mam nastroju na nic :-(zyczę pozytywnych testów

Czesc dziewczyny

Mi tempka spada wiec juz raczej po ptakach. ale coz... wazne ze owu byla :tak:

Nie mam sily nic pisac bo wczoraj znowu dopadl mnie zoladek i cala noc nie przespalam...

reklama
Do góry