reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

reklama
Ja w 8tyg, w sumie już też nawet 9 leciał... Sama poroniłam w domu, ale jeszcze mnie doczyszczała moja gin w szpitalu. Chciałabym być twarda tak jak Ty! Wiem, że nawet gdybym zobaczyła 2 kreseczki na teście to jeszcze i tak nic bym się nie nastawiała, wystarczy, że się wtedy za bardzo cieszyłam i nie tylko ja, bo jeszcze moi rodzice i siostry też. Co do picia w Święta to zobaczymy jak to wyjdzie. Oczywiście jakbym zobaczyła 2 kreski to już bym coś wymyśliła dlaczego nie pije ;)
A tak w ogóle jak się dowiedziałam, ze jestem w ciąży to powiedziałam mojej gin, że wypiłam 2 piwa pewnie jakoś w momencie zapłodnienia, a ona, że to to nic, gorzej jakbym brała jakieś tabletki przeciwbólowe np. ibuprom! I dopiero jak poroniłam to sobie przypomniałam, że właśnie w tym czasie jak już byłam w ciąży, to wzięłam 2 razy po 2 ibupromy, bo miałam migrenę :/ I teraz właśnie nie wiem czy to nie przez to źle się zarodek wykształcił :( A tym cyklu w okres brałam tylko apap, bo mam bolesne @.

To podobnie do mnie. Ja sobie pózniej uświadomiłem, ze dokładnie w dniu owulki zaczęłam lykac taki 3 dniowy mega silny antybiotyk. Ale ponieważ wtedy jakoś specjalnie ńie liczylam dni płodności, to nie zwróciła na to uwagi. A chora byłam juz przewlekle od miesiąca, więc musiałam coś z tym zrobić. A potem niestety wyszło tak, ze w 6 tygodniu wszystko popłynęło. Cóż.... Przykre to. Ale czekamy dalej i walczymy bardziej świadomie.

Agawa, a czemu HSG robisz?

Ailatan, nie ma co się doszukiwać powodu, i tak najbardziej prawdopodobne, że to po prostu był przypadek. I nie ma co winy w sobie szukać. A na tym etapie i tak wątpię, żeby ibuprom czy antybiotyk zaszkodził, już prędzej choroba, która przyczyniła się do wzięcia leku.

Ja sobie w miarę szybko poukładałam w głowie, 3 dni po poronienu napisałam nawet tutaj w dziale 'poronienia' o swoich odczuciach, szukając czegoś pozytywnego. I obecność tutaj bardzo podniosła na duchu. Patrzę do przodu, nie do tyłu i nie boję się kolejnej ciąży.

Katherinne, robię HSG bo muszę sie całkowicie zdiagnozować. Bo może jeszcze tutaj gdzieś jest problem. Bo prawie 4 lata nie zachodzić w ciaze, to dziwne jest. Dlatego tez robię wszystkie hormony. Potem sie będę stymulować pewnie, a jak nic nie wyjdzie, to inseminacja. Ale na razie myśle pozytywnie. Może tak daleko nie trzeba bedzie iść:)))

Hej Ja tez dolaczam sie do listy. Testuje 13 kwietnia Chyba ze znowu@ przyjdzie.
Postanowilam nie odpuszczac kwietnia. Bo moze to jest wlasnie ten cykl:-)

Widzę, że większość już kwietniowa jest.
Ja tam z utęsknieniem czekam na owu :tak: Mam nadzieję, że nadejdzie.

Patanka, fajnie, że nie odpuszczasz :) Będzie więcej ciężarnych kobietek już w kwietniu :happy2::happy:

Testujemy:
3
1.03.2013 - Ailatan1987
01.04.2013 - Anna2101
03.04.2013 - Smerfna85
04.04.2013 - Australijka
07.04.2013 - Patu$ka
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Kathe
rinne, Patanka
14.04.2013 - Ananaska
15.04.2013 - Moniqaa
21.04.2013 - Agaawa

Agaawa i Katherinne - widocznie musiało tak być... :( Tylko w moim otoczeniu, w gronie moich znajomych tylko mnie to spotkało, więc to jeszcze bardziej boli :( :-(

Kolacja zjedzona, kotlety dla mojego J na jutro usmażone :) Jutro jadę już do swoich rodziców, mój J jeszcze w sobotę chce iść do pracy (pracoholik!) i na jutro i na sobotę mu kotleciorów nasmażyłam. Jedzie do swoich rodziców dopiero wieczorem w sobotę i nie chce, żeby głodował i tylko na parówkach żył :D

Oglądam Na Wspólnej :D :-)

Moniqa i jak tam mierzenie tempki idzie? Ja narazie tylko obserwuje sluz. Testow owu nie robie. Jak sie dlugo nie uda (to dopiero 2 cykl staran) to pomysle o testach i mierzeniu tempki. Za pierwszym razem udalo sie nam za 4 razem wiec spoko moze tym razem tez tak bedzie:-) Do trzech razy sztuka za czwartym nauka:-)

hejka ja juz po wizycie. Poczytam was jutro a teraz wam napisze co i jak. Pecherzyki pieknie pekly. Czyli szansa sie potroila:) Czekam do 7 kwietnia na testowanko;)

reklama
Patanka dopiero drugi dzień mierzę, ale idzie ciężko bo dla mnie godzina 6:30 to środek nocy :eek:
Ja z śluzem mam problem, jakoś nigdy nie umiem go rozróżnić jak już jakiś zobaczę. Wstyd się przyznać, ale nigdy jakoś nie zwracałam uwagi bo nie było mi to potrzebne... a teraz na szybko to ciężko rozeznać się - może za kilka cykli będę znawczynią :-D
To ma być nasze pierwsze dzieciątko, wiec dopiero uczymy się co i jak...
Na razie opieram się głównie na testach i na piersiach, bo zawsze mnie bolą (choć teraz jak na złość nie chcą).
Teraz na pewno też Ci się szybciutko uda, zresztą wszystkim nam musi się udać :tak:

Patu$ka, super wiadomość. To teraz trzymamy kciuki :-)

Testujemy:
3
1.03.2013 - Ailatan1987
01.04.2013 - Anna2101
03.04.2013 - Smerfna85
04.04.2013 - Australijka
07.04.2013 - Patu$ka
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Kathe
rinne, Patanka
14.04.2013 - Ananaska