reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

u mnie ostatnia @ byla 19 marca. Wiec termin bylby na 26 grudnia. Moj synek urodzil sie dokladnie w terminie wiec juz wyobrazam sibie jakbym miala rodzic w swieta gdzie jest jeden lekarz na dyzurze i nikt mi nie bedzie chcial dac znieczulenia hihih. A niestety odczas pierwszego porodu mdlalam z bolu i gdyby nie dali mi zewnatrzoponowego to nie wiem jakby sie to dla mnie skonczylo. Ja mam taki system obronny organizmu jak bardzo oli odrazu slabo mi i mdleje. A oni dziwnie na mnie patrzyli wtedy:-)

Delleware u mnie tez w swieta zasze duzo ludzi:-) W ogole fajnie ze ida juz swieta...
Moniqua ostatnio mialam cykl 26 dni. Dzisiaj 8 dc. Zwykle byly 28 dniowe wiec nie wiem...

reklama
Delleware - tak właśnie myślę, że mój wykres nie jest najgorszy, ale pewnie już zaczyna temka spadać na @ :-(

Co do rodzenia to wcześniej zawsze wolałam, żeby moje dziecko urodziło się na początku roku, ale teraz patrząc na to, że w ciążę nie jest tak łatwo zajść i nie chce zwlekać to może się urodzić i w grudniu :)

A na Święta jestem u rodziców ;) Sama bez mojeg J :/ Bo całe Boże Narodzenie był u mnie, więc teraz kazałam mu być u swoich rodziców ;) Do moich przyjeżdżają siostry z mężami, więc będzie rodzinnie :)

Witajcie wieczornie,

Delewarre, przykro mi, bo myślałam, ze Tobie sie uda. A takie miałysmy piękne temperaturki:)):sorry:

ja lubię zielona herbatę, nie wiedziałam, ze ma takie pozytywne skutki, pójdę zakupić jakaś lepsza markę fusiasta, może nie zaszkodzi, a pomoże?

dziewczyny, napiszcie coś wiecej o wit. b6. Ja lykalam cały poprzedni cykl i teraz tez razem z kwasem foliowym. Ale coś nie zadziałała:-)

Dzisiaj zrobiłam komplet badań, puscilam 350 zł, mimo, że miałam większość badań na abonament. Większość wyników jutro, a AMH i jakiś inny ( nie pamietam nazwy) do 21 dni. Poza tym krwawienia strasznie, dobrze, ze mnie nic ńie boli okresowo, ale za to gardło zaczęło mnie pobolewac. O nie! Ostatnio całe święta Bożego Narodzeńia orzechorowalam. Czyżby powtórka z rozrywki?

trzymam kciuki za testujace juz niedługo.

Mi wszystko jedno kiedy rodzic byle zajsc donosic I urodzic. Oczywiscie najbradziej by mi pasowalo najszybciej w maju to bym studnia skonczyla ale szczerze mi to wisi... skacze tak czy siak.

Brzuch mnie pobolewa a na tescie tez ledwo krecha....jak sie nie uda to kupie te digital z buzka... tylko szkoda mi bedzie testowac codzienie od 8dc bo one drogie:sorry:

Mi wszystko jedno kiedy rodzic byle zajsc donosic I urodzic. Oczywiscie najbradziej by mi pasowalo najszybciej w maju to bym studnia skonczyla ale szczerze mi to wisi... skacze tak czy siak.

Brzuch mnie pobolewa a na tescie tez ledwo krecha....jak sie nie uda to kupie te digital z buzka... tylko szkoda mi bedzie testowac codzienie od 8dc bo one drogie:sorry:

agawa ale ile mg wit B6 łykałaś?

ja miałam wit. B6 50 mg i przez pierwszy cykl łykałam ją 3 x 1 tabletka, czyli łacznie 150 mg dziennie. Potem w drugim cyklu brałam już sobie po 100 mg / dziennie. A teraz jak mi się przypomni, albo raz dziennie albo zamiast samej wit. B6 to łykam taką wit. B6 z magnezem ale tam jest mniej wit B6 w składzie.

Ja biorę Femibion Natal 1, codziennie jedną tabletkę od końca września - jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to mój dawny gin kazał brać, a jak niestety poroniłam to moja nowa gin powiedziała, żebym dalej brała, jeżeli chcemy się starać o dziecko, więc biorę cały czas do tej pory :)

Kurde jakieś dreszcze i gorączkę mam! Nie chcę być chora :/ Głowa mnie pobolewa i trochę mi znowu nie dobrze :/ Na poprawę humoru zamówiliśmy sobie na kolację sushi i to tyle, że jak narazie mam dość na jakieś 2 tyg :D :-)

Lecę się kłaść :) Dobranoc ;) Ostatnio o 22 chodzimy spać, nie wiem co się dzieje :)

Eh... i znów jedna kreska na teście owu (no druga jest, ale jakby jej nie było - czyli taka jak zwykle) :no:
No nic mówi się trudno... a od rana mierze temp. mam nadzieję, że się obudzę :-D

Kolorowych snów :-D

reklama
No ja biorę właśnie ta witaminie b6 z magnesem 1 x dziennie. Ale może powinnam zwiększyć dawkę, albo kupić sama wit b6? Powiedzie na co właściwie ta witamina? I jak sie dawkuje?

Do góry