reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

witam, co do zielonej herbaty to ja też jej nie lubię w sumie nie wiem czy coś by pomogła.

natomiast jeśli chodzi o plamienia w środku cyklu i nieregularne cykle to wydaje mi się, że mi pomogła wit. B6 brania w sporych dawkach, w pierwszym cyklu brania jej plamienia jeszcze było ale trwało tylko 2 dni (zazwyczaj było to 4-6 dni), w drugim cyklu plamienia nie było wcale no i @ przyszła naturalnie, bez wywoływania Luteiną no i chyba po raz pierwszy była owulka :tak:

jeśli w tym cyklu również nie będę miała plamień ok 20 dc to będę wychwalać wit B6 pod niebiosa :-)

reklama
Kurde dziewczyny, cały dzień czułam, że mam podwyższoną temperaturę, ale teraz wróciłam do domu zmierzyłam i mam 38 :/ Nie wiem co się dzieje. Bo ogólnie czuje się dobrze poza tym, że dziś jakoś mi było niedobrze, brzuch mnie pobolewał jak na okres i trochę mnie mdliło :/

ailatan hmm jak na moje oko to podwyższona tempka, bół brzucha jak na @ i mdłości to dobry znak :tak:

no może na te mdłości to ciut za szybko ale pomińmy ten fakt :-)

a jakie masz testy?
ja robilam 9dpo ale normanym z apteki, wyszedl bladzioch a na tym z ebay-a to nawet w 11 dpo byl cien cienia kiedy na normalnym z apteki byly 2 krechy:sorry:
ale Karola ma racje
9dpo zadko co wychodzi
sproboj za 2 dni
a objawy masz takie jak ja mialam:-D

co do zielonej herbaty to ja pije sporo. ok 4 kubkow dziennie (lubie)
i witamine B6 tez polecam bo uwazam ze mi sporo pomogla;-)

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za krechy :-D
My w czwartek jedziemy odwiedzic znajoma mojego chlopa :-D ona ma 6miesiecznego synka to sie wybawie :-D juz sie nie moge doczekac hehe

Co do mdlosci to mnie od 3 dni mdli musza mi hormony szalec

Ja także lubię zieloną herbatkę, a szczególnie taką z cytrynką lub innym dodatkiem. Trzeba trafić na swój smak, wtedy zielona smakuje. Zresztą zielona zielonej nie równa...

Zrobiłam postępy - zaopatrzyłam się w końcu w termometr :) Dwa miejsca po przecinku, więc mam nadzieję, że się sprawdzi. Jak myślicie jak zacznę od jutra mierzyć to coś da, czy bez sensu zaczynać pomiary w 10dc?

Ailatan1987 wg mnie troszkę za wcześnie na test. Jakiej czułości masz testy, bo wiem, że są różne - to też może masz jakiś mało czuły?

Moniqua - 10dc to dobry czas
ja pierwsze pomiary zaczelam chyba w 20dc:-D

a co do testow to jeszcze raz powiem, ze te 10 miu z ebaya to wcale nie takie czule:angry::baffled:
gdybym je robila to nawet nie wiedzialabym ze jestem w ciazy
to juz 25 miu szybciej wyszedl
lepiej poczekac i kupic pozadny test i zrobic raz a dobrze:tak:

reklama
Zamówiłam testy na allegro i teraz ten zrobiłam. Nie ma tu napisane jakiej jest czułości ;/ Jednak chyba wolę wydać więcej, ale wiedzieć co i jak. Jakaś firma - Nordtest. Jeszcze czekałam, żeby jakiś cień cienia zobaczyć. Razem z moim J pod światłem patrzyliśmy, ale nic nie widać :/ :-( W razie co mam jeszcze jeden normalny z apteki test. Ale może i za wcześnie :) Ale nie nastawiam się na nic, chociaż chciałabym...

Do góry