reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki luty 2013

Hej dziewczynki. Zajrzałam do was z sentymentu a tu widzę Patuśka - GRATULACJE KOCHANA!!!!!!!!!!!!

Tak cichutko dodam ze nam też w końcu się udało. W poniedziałek widziałam serduszko naszego maleństwa :-) :)

reklama
Tysia wspaniała wiadomość! Bardzo, bardzo się cieszę i życzę spokojnej ciąży :) tak liczyłyśmy po cichu, że odezwiesz się do nas jak się Wam uda :) mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać !

Akuku pomóż proszę niedoświadczonej w temacie koleżance :p bo Ty chyba też rozszerzałaś dietę chłopcom przez BLW. Powiedz proszę jak to jest- wprowadziłam już warzywa i teraz chcę wprowadzać owoce, nabiał i kasze różne. I teraz pytanie-czy mogę dawać jakby dwa posiłki? W sensie że jako obiad te warzywka a owoce z kaszą np jako drugi posiłek? Czy teraz mam przestać warzywa dawać a zacząć owoce-jak to jest? Dodam, że Julka od pierwszego dnia rozszerzania diety pakuje jedzenie ładnie do buzi a od trzeciego-czwartego dnia połyka zamiast wypluwać czyli można uznać, że coś tam zjada :) stałe posiłki daję zawsze pół godz po kp. Pytam bo nie chcę żeby czasem mi pierś odrzuciła.
I jeszcze jedno-jak długo organizm może "uczyć się" trawić? Do dziś wszystko co zje wychodzi z kupką i nie wiem czy nadal tak powinno być ;)

Tysia!!!!!!! Aj aj aj!!! Pięknie... super. Az mi się łzy zakręcily [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] gratulacje! Super.

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Patuska - zaszałałaś z bliźniakami. Super ;) Zyczę żeby była parka, tak jak sobie wymarzyliscie.

No u nas to troche trwało....Akuku zdążyła w tym czasei dwójke urodzić ..... U nas dopiero po IVF się udało - trzeci, ostatni transfer.... Jak lekarz w poniedzialek pokazal serducho to mu sie poryczałam w gabinecie, az sie lekarzowi łezka zakręciła.

Natka ile czasu rozszerzaszbjuz diete ? Ja w sumie chlopcom robilam papki.. Emilkowi troche blw ale pozno bo nie chcial.. i teraz bede robic blw.. ale mam zamiar dawac same warzywa na poczatku i jak nie bedzie reakcji to owoce na sniadanko z kasza np ;)
Tak bys ewentualnie wylapala co uczula ;)
Jezeli dobrze reaguje na warzywa juz to jak najbardziej dwa posilki. Najpierw dawala bym sniadanko (po mleczku) np godz po karmieniu dalabym same owoce a po kilku dniach owoc z kasza ;) pewnie odrazu tez mozna ale moi alergicy i staram sie ostroznie ;)
Nie przestawaj z warzywami ;)
Tak to normalne ze wychodzi w kupce. Juz teraz te kupki beda inne ;)

Tyska jejku ! Gratuluje kochana ! Najwazniejsze ze sie udalo ! Do 3 razy sztuka ;)
Nawet nie wiesz jak sie ciesze.. trzymam mocno za was kciuki !
No tak ja urodzilam 2.. ale tez na wymarzona corcie poczekalam :) wiem ze to jest bezporownania, aczkolwiek pamietam co czulam starajac sie dwa lata i wiem ze Ty mialas duzo gorzej bo trwalo to bardzo dlugo.. jednak teraz juz musi byc dobrze ! Najwazniejsze ze sie nie poddaliscie ! Wasze malenstwo urosnie slicznie i juz za jakies 34 tygodnie bedziesz tulic malenstwo ! Wasze! Kochane !

U nas zabkowanie :/ jest ciezko.

Akuku rozszerzamy dietę prawie 3 tyg-zaczęliśmy ok. tyg po tym jak mała skończyła 6 miesięcy. Właśnie ja robię tak jak Ty-na początek dawałam warzywa (po dwa rodzaje przez 3 dni). Teraz jeszcze zostały nam 3 dni bo większość przerobiliśmy już a na te typowo polskie jak pomidor, ogórek to poczekam na sezon. Na razie na szczęście żadnej reakcji uczuleniowej nie było :)
Teraz właśnie chciałam owoce z kaszą (widziałam fajne przepisy na kulki/kostki z kaszy), ale wcześniej chyba podam chlebek żeby wprowadzić gluten. No ale tak się zastanawiałam co z tymi warzywami ;) także zrobię tak jak mówisz-zostawie warzywa jako "obiad", dołożę mięsko za jakiś czas, a na śniadanie albo podwieczorek spróbuję z tymi owocami i kaszami. Dziękuję za radę :)

Tysia najważniejsze, że się udało! Do trzech razy sztuka tak jak akuku pisze ;) teraz wypoczywaj dużo, nie przemęczaj się i możecie zacząć odliczanie do spotkania z maleństwem :) a rodzinka już wie?

Patuska - zaszałałaś z bliźniakami. Super ;) Zyczę żeby była parka, tak jak sobie wymarzyliscie.

No u nas to troche trwało....Akuku zdążyła w tym czasei dwójke urodzić ..... U nas dopiero po IVF się udało - trzeci, ostatni transfer.... Jak lekarz w poniedzialek pokazal serducho to mu sie poryczałam w gabinecie, az sie lekarzowi łezka zakręciła.
No u nas tez to trochę trwało [emoji20] ale udało się bez pomocy kliniki.

I mamy parke [emoji106] [emoji106] synus nie chciał się najpierw pokazać ale potem się udało i pokazał Fisiorka. A nasza mała dama nie zmieniła płci. I jest większa od brata [emoji5]

f2w3kw7ihyqz70ec.png

PAtuska - super ze będzie parka. Długo czekaliście, ale od razu będzie dwójka.

natka - nikt nie wie. Chcemy najpierw córci powiedzieć, a ona rozgada wszystkim wiec poczekamy tak do 12 tc mniej wiecej.

reklama
Tysia- to u nas miało być podobnie :) ciekawe czy się Wam uda utrzymać to w tajemnicy te parę tyg :) ja nie wytrzymałam i powiedziałam rodzicom a reszcie mieliśmy ogłosić po badaniach prenatalnych jak już będzie wiadomo czy maleństwo zdrowe (w poprzedniej ciąży od razu powiedzieliśmy wszystkim, a wyszło jak wyszło...). No ale w praktyce wyszło tak, że mój mąż powiedział jeszcze swojemu ojcu i braciom :p a od 7 tc u mnie ciąża problemowa, zaczęło się od plamień więc musiałam iść na L4 i tym sposobem dowiedzieli się wszyscy :)
A jak się w ogóle czujesz? Masz jakieś dolegliwości czy maluszek nie daje na razie popalić? :)

Do góry