reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Mi się wydaje, że jak u nas przyjdzie w końcu do zakupu wózka to też wybierzemy sklep internetowy albo allegro:-) bo już zdążyłam się zorientować, że różnica w cenach jest masakryczna. Niezłą marżę chyba nabijają w tych stacjonarnych sklepach...

reklama
Natka no niekoniecznie:) We Wrocławiu na Żmigrodzkiej, dokładnie to na przeciwko Hasco leku jest megaurwis- sklep z wózkami i fotelikami, na allegro mają ceny ok, dużo okazji, a w sklepie stacjonarnym obowiązują ceny z allegro:) Tylko musisz najpierw obadać co ile u nich na allegro kosztuje i jak coś to mówić. Na przykład za spacerówkę X landera tą starszą wersję powiedział nam ponad 1100 zł, a jak mu powiedziałam, że na internecie jest chyba za 899 to powiedział, że w takim razie musi sprawdzić, bo u nich obowiązują ceny z allegro, no i po chwili przyszedł i mówi, że miałam rację, że tańsza, bo 799 zł, a 899 zł ta nowa wersja:)

No ale już np w takim Smyku to przez internet taniej:) i tylko odebrać w sklepie stacjonarnym:) A są wózki, że np tylko w jednym sklepie są mega tanio, np Jane Muum, na ole ole spacerówka 799 zł, a w każdym innym sklepie internetowym czy na allegro już powyżej 1000zł.

A Ty jakiś typ masz już na oku?

Ostatnia edycja:
A widzisz, to o tym sklepie megaurwis to nie słyszałam:-) ale ja na razie w sumie byłam w jednym sklepie stacjonarnym, jak koleżanka wózek wybierała niedawno. I tam akurat zauważyłam że jest dużo drożej niż w necie:-) ale może akurat tak trafiłam..
co do moich typów to w sumie podoba mi się kilka, xlander xa, bebetto nico albo luca, riko primo.. z tym że na razie to tylko tak patrzę, niezobowiązująco;-) zastanawiam się też nad jakimś wózkiem mikado ale nie wiem sama.. zobaczymy co mnie w sklepie urzeknie hehe ;-)

X lander akurat ten model ma nieprzekładaną spacerówkę, niektórym rodzicom to przeszkadza. Bebetto jak dla mnie fajne wózeczki Lucę ma moja siostra, lekko się prowadzi i zgrabny jest, Riko prima i Alpina to słyszałam od kuzynki, że z lekka rozklekotane takie, prowadzisz i modlisz się, żeby się po drodze nie rozpadł, za to Riko nano podobno całkiem ok. A z mikado bardzo podoba mi się ten brawo czy brawa:) W Ostrowie jest ich fabryka, nie? Ceny konkurencyjne mają:) I duży wybór kolorystyczny:) Ja uwielbiam wózki:) Szkoda, że to mój ostatni zakup:crazy:

Akuku i jak zrobiłaś rewolucję? coś dzisiaj milczysz... Czyżbyś była gruntownie prześwietlana?:)

No właśnie też czytałam różne opinie o riko ale na żywo nie widziałam. Jakby miał być niepewny albo skrzypiący to nie chcę ;-) a co do mikado to tak, siedziba jest w Ostrowie więc na pewno się wybiorę zobaczyć na żywo i przede wszystkim jak się prowadzą. Rzeczywiście z wyglądu są fajne i ceny też zachęcają a widziałam że da radę do nich fotelik maxi cosi wpiąć więc w ogóle super, bo zależy mi na testach adac a najczęściej te standardowe w wózkach nie mają. Ja bym bardzo chętnie poszła, pooglądała i kupiła hehe ;-) no ale nie chcę zapeszać takimi wczesnymi zakupami więc poczekam:-)

Rzeczywiście i kasiol i akuku nam zaginęły dzisiaj ;-)

Nic sie nie udalo zalatwic... ehh uk

A milczalam boam tort na jutro i dyskoteka w szkole i na kawie bylam..zlecialo..

Akuku to jednak jeszcze masz siłę na torty? ach podziwiam-skąd Ty tyle siły i energii czerpiesz? :-D
Masakra, szkoda że się nie udało nic załatwić... ale może nie ma co myśleć o tym... dziecko na pewno jest zdrowe, masz przecież trzech zdrowych synów a wady przypadkowe zdarzają się bardzo rzadko.. nie ma co rozmyślać bo na pewno jest ok.

Natka tak jak mowisz mam zdrowych chlopcow i w ten sposob staram sie myslec choc z tylu glowy siedzi ze z jakiegos powodu nie mam corki..moze moj organizm nie przyjmuje bo wlasnie moglaby sie chora urodzic..i tu znowu myslenie...
I wlasnie boje sie teraz ze jak powiedza ze dziewczynka to bede sie stresowac...
Ale mowie koncze temat zeby sie nie nakrecac i nie myslec o tym bo osiwieje..
I teraz taka glupota bo chcialabym corcie ale boje sie tej wiadonosci...

Tak robie torty co jakis czas bo zawsze to dodatkowa kaska.. zreszta nie chce wracac do twsco po macierzynskim i bede musiala do twgo czasu rozwinac go na tyle bu nie musiec pracowac..

Akuku czasami taki fart, że taka sama płeć się trafia:) Mojego szwagra matka miała czterech synów i po latach przypadkowo piątą córkę:) Mam też kuzynkę, której organizm tak jak słyszałam odrzuca żeńską ciążę... A męską utrzymuje, ale tylko na lekach. Tak więc ma za sobą trzy poronienia, potem ciążę bliźniaczą z poronioną dziewczynką i dwóch synów(jeden z bliźniaków tych właśnie) i drugi potem urodzony... Jakby Twój organizm dziewczynki odrzucał to by już ciążę odrzucił, więc nie martw się kochana- wszystko jest ok. Idziesz na prywatne usg?

Nasza furka przyszła:))))))

reklama
Akuku nie myśl w ten sposób że z nie możesz mieć córki bo organizm odrzuca. Może po prostu plemniki M. z materiałem genetycznym męskim są silniejsze niż z żeńskim i dlatego zawsze to one zapładniają komórkę i macie samych chłopców:-) gdyby było tak, że z jakiegoś powodu organizm miałby odrzucać córkę to roniłabyś na wczesnym etapie, a jest wszystko dobrze także spokojnie!

Paulinka to dziś pierwszy, próbny spacer? :-) u nas pogoda piękna-u Was też?

Edit: dziewczyny, mam takie trochę głupie pytanie.. ale może pomożecie:-) bo jutro mam uroczyste wręczenie dyplomów mgr i mam problem bo w nic się prawie nie mogę zmieścić, a jak już się zapnę to mocno opina brzuch a to chyba niezbyt dobre dla dzidzi. No i mam jeszcze taką małą czarną, z takim jakby paskiem wszystym pod biustem i od tego jest luźna, taka trochę bombka ;-) także brzuszka nie opina więc jest ok, tylko z kolei ten pasek po biustem taki na styk i trochę ciśnie:p no i teraz pytanie-jak tak pod samym biustem tak się wżyna to chyba ok? (nie wygląda źle, bo pasek jest szeroki więc nie widać jak się wżyna:p) sensie dla dzidzi to nie będzie szkodliwe chyba?? Wiem, głupie jak chol.era ale doradźcie coś:p

Ostatnia edycja:
Do góry