reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Jestem..zjadlam obiad i mam chwilke bo cbce sie kimnac po takij nocy..i dniu bez rewelacji.

A wiec poszlam na usg z pelnhm pecherzem jak prosili.
Polozylam sie i babka przyklada ta vlowice do brzucha.. pokazaly dwie dwa kiejsca na dziieci ? Nie wiem w szoku bylam zatrzymalam oddech i czekalam... zobaczylam jedno dziecie i ona nagle: zobaczhmg czy z drugiej strony drugiego nie ma ?... naeet nie wiem czy szukala ale nie zwrocilam uwagi... ogolnie chciala pomjerzy juniora ale najpierw sibie tance urzadzil... potem skakal caly rece nogi glowa brzuch no caly.. pierwszy raz cos takiego wiedzialam ! Ale mowila ze to za wczesnie na czkawke... hmm nie wiem co to bylo?
Wg wygladu czaszki twarzy mowila ze jestem powyzej 13 tyg ? A wg tego jedynego pomiaru co jej sie udalo zrobic to 12t5d
Wg ostatniej miesiaczki 12t3d
Nie udalo sie zmierzyc faldu karkowego i noska... dla mnie masakra ;( powiedzieli ze krew pobiora i sprawdza... a hugo bo gdyby to bylo miarodajne to by usg nie trzebabylo robic ... ogolnie z wizyty jestem nie zadowolona.. ta babka co mi usg robila rok temu sie na mnie uczyla przy emilkh k teraz mo mowi ze ona sie uczg i pojdzie zapytac innej poloznej i ona spraedzi czy ok... tamtej sie juz nic nie udalo zmierzyc ;/

Ogolnie dziec ruchliwy twarz rekoma zaslanial i jak przestal tanczyc krecic biodrami i podskakiwac to zasnal z twarza skierowana do nas.

Co do plci to nawet nie pytalam bo ta sie dopiero cluczy i wcale nie ufam temu co mowi...

M mowi ze widzial siusiorka ;p

A wiec kochane czekalam na to usg zeby sie czegos dowiedziec.... ona do mnie ze serduszko bije..happy baby.. kurna tyle to ja wiedzialam wczesniej... do bani

reklama
heh ale jak to dwa miejsca na dzieci? dziiiiwne... :-) jeśli chodzi o czkawkę to myślę, że to może być czkawka właśnie bo jak ja miałam prenatalne to moje dziecię też czkawkę miało a to był zdaje się 12t4d wg usg ;-) lekarz sam powiedział że to najprawdopodobniej czkawka:-)
dziwne że nie zmierzyli przezierności karkowej i nie sprawdzili kości nosowej... to tak w ogóle można? Myślałam, że akurat to jest standardem na całym świecie, zwłaszcza że normy i metodę tych wszystkich wyliczeń podczas prenatalnych opracowali w Londynie w Fundacji Medycyny Płodowej i to oni wydają certyfikaty na cały świat! ale to co, masz przyjść za parę dni żeby jeszcze raz spróbowali to pomierzyć czy zupełnie mierzyć tego nie będą? Masakra jakaś... przecież to najpóźniej robi się do 14 tc. U nas w PL jak się nie da zmierzyć to próbują mierzyć dopochwowo lub każą przejść się, poskakać i wrócić po następnej pacjentce. Dosłownie bez tego pomiaru z przychodni/szpitala Cię nie wypuszczą.
A co do płci... ja bym tak M. do końca nie wierzyła ;-) może specjalnie tak powiedział żebyś się na chłopca nastawiła ;-) czekaj cierpliwie na następne usg :tak:

akuku ale dziwne badanie, to my niby za murzynami-ale podejście w UK do ciąży co najmniej śmieszne.
co do diagnozy m. nie wierzyłabym w nią :) ja dowiedziałam sie w 18 tygodniu i to jeszcze pierwsza diagnoza to że kreseczka to dziewczynka! dopiero jak sie bardzo zdziwiłam, gin zaczeła jeszcze raz sie przyglądać i w końcu dojrzała że to chłopak-teraz w 25 tygodniu dopiero faktycznie było widać co i jak:)

Natka oni stwiefdzili ze nie maja miejsc zeby mnie ponownie przyhac a dziecko sie zle ulozylo..mam pecha.
Dopochwowo nie probowala... kazala pomachac brzuchem tylko :/
Ja wogle nie wierze z llcia m .. toc to nie ma jak zobaczyc z takiej strony co patrzelismy :p

Jutro zqdzwonie do poloznej i zarzadam poetornego badania... niech wgsle list niech mnie przyjma jeszcze raz...normalnie rozrube zrobie... co mnie interesuje ze dziecko sie nie ulozylo maja problem... jakby sie kazde nie jkladalk to co ? Nikpmu by badan nie robili...i bez sensu to usg wtedy ...
Oni tu chyba maja zwisa bo niktorzy sie nie zgadzaja na spraedzenie czg dziecko chore..bez sens.

Chory system jednak... mam nadzieję, że położna coś zdziała, zwłaszcza, że jeszcze tylko trochę ponad tydzień jest możliwość zmierzenia przezierności... kurcze, jednak chyba nie ma co narzekać na system w PL... fakt faktem, że wizyty w ciąży na nfz są beznadziejne (przynajmniej u mnie) ale szczegółowe badania jak np. prenatalne robią bardzo dokładnie. Mi lekarz robił 45 minut usg choć na pacjentkę teoretycznie było 15 tylko bo też dzidzia nie chciała dobrze się ułożyć... i jakoś to nie był problem... szkoda, że u Ciebie zrobili z tego wszystkiego taki problem... ale mam nadzieję, że coś zdziałasz, ja bym nie odpuściła na Twoim miejscu. To przecież nie żadne Twoje widzimisię tylko chodzi o zdrowie maluszka!!

No ja myślałam, że będę gratulować Akuku córuni, a tu ku...a nawet dzieciątka dobrze nie potrafiła baba zmierzyć!! Mo to co ona tam w ogóle robi? Szok.

No a ja byłam, cały Wrocław objeździłam i ani nico ani jane nie znalazłam. X lander okazał się kompletnie nie dla nas- ciężki, mało zwrotny i strasznie niski. Za to zakochaliśmy się w tej nowej wersji Delti Amelisa. Niestety nie można kupić samej spacerówki, więc chyba zdecydujemy się na zestaw 2w1... Z tym, że niestety w naszym budżecie wózkowym zmieściła się tylko wersja basic na piankowych kołach...

Hej,

Paulinka najważniejsze, że coś wybraliście i mam nadzieję, że będziesz zadowolona:-) moja koleżanka kupiła dziś coletto marcelo czy jakoś tak i ponoć też super-łatwo się prowadzi, zwrotny i ma niezłą amortyzację.

Akuku i jak tam dzisiaj? Samopoczucie lepsze choć trochę? Rozmawiałaś z położną? Udało się coś załatwić??

Ja Coletto marcelo widziałam tylko w necie i fajnie wygląda:) A my jutro dostaniemy nasz wózeczek:) Ale sie cieszę:) Już do nas jedzie:-):-):-):-)

Już jutro??? Ooo jak szybko:-) fajnie:tak: a w necie zamawialiście czy w sklepie stacjonarnym normalnie? Mam nadzieję, że Marcelkowi też się spodoba:-):-)

reklama
Do góry