reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Kasiol moja mala kopie coraz czesciej i mocniej ale dalej bardzo delikatna w porownaniu do chlopcow.
No i mysle nad imieniem caly dzien !
Amelia
Kalina
Olivia
Maja
Lena
Nataly

Ehhh ja nie wiem ;(

Hej dziewczyny :-)

Maaaatko ile ja pojadłam przez te święta :p chyba przez tydzień jedzenia nie tknę :-)
Mała szaleje, mój M. nie może się napatrzeć i nadziwić że aż cały brzuch mi skacze bo zupełnie nie tak to sobie wyobrażał, nawet nie myślał że tak wcześnie coś będzie mógł poczuć jak dotknie, a zobaczyć to już w ogóle ;-)

Kasiol a jak tam u Was po świętach? :-)

Akuku u nas prawdopodobnie będzie Julka :-) choć nie powiedziane, że nagle nam się nie zmieni coś hehe ;-) Ty też na pewno wybierzesz! Myślałam, że będzie Amelka ale widzę, że jednak kilka możliwości bierzesz pod uwagę. Na pewno wybierzecie najlepiej :-)

akuku mieszkacie w UK więc tez inne spojrzenie na imiona masz:) a nawet większy wybór:)
dla dziewczynek zawsze wydawało mi się więcej imion ładnych ;)
Nasz Felek miał być Gajką:)
natus widzisz jak wszytko sie poukładało:) najgrosze za wami teraz tylko cierpliwie czekać i rosnąć;)
Mój Feliks coś ostatnio dokazuje-zawsze spał w nocy a w dzien dokazywał, a ostatnio całąnoc mnie kopał-nie mogłam spac na boku bo kopał z prawej i lewej-jakby był w poprzek , było ok na plecach ale wiem że nie wolno więc sie wierciłam on kopał-chyba na ten czas inaczej się ułozył, a teraz sama nie wiem jak leży-okaże się za tydzien na usg, czuje go raczej po bokach niz na żebrach czy na dole;/

Natka bo chyba prze te wszystkie lata tak bardzo chcialam Amelie ze juz mi chyba przeszlo.. nie wiem.. pewnie tez kwestia tego ze mi matka nagadala ze amelia to nazwa choroby ...ehh
Julka tez mi sie baardzo podoba ale tu mowili by dzulia..i to juz niezbyt a nie chce kazdemu tlumaczyc...

Kasiol a ja nagle widze ladniejsze imiona dla chlopcow hahaha ;)
Chyba moj mozg nie potrafi sie przestawic na dziewczynke i zwariowalam... chcialabym zeby to imie bylo takie wow.. a chyba takiego nie ma buhahaha.
No ja zwariuje! Kobiecie nie dogodzisz ;)
Jeszcze przed usg mowilam ze ciekawe czy gam jest Amelka czy chlopiec hahahaha... no nie wiem no!

Hehe kasiol tylko trochę więcej tej cierpliwości w czekaniu by się przydało bo niestety nadal mi się te dni dłużą i wydaje mi się, że w ogóle nie przesuwają się do przodu hihi ;-)
a co do leżenia na plecach to jak podłożysz jakieś poduszki pod prawy bok żeby był wyżej to tak można spać (jakby lekko na lewym boku), może ostatecznie tak spróbuj jak Mały nadal nie będzie dawał Ci pospać. Już coraz bliżej Wielkiego Dnia:-)
A jak tam praca, już na urlopie??

Akuku słyszałam kiedyś, że amelia to nazwa choroby, a właściwie chyba wady wrodzonej czy coś. Ale nie wiem szczerze powiedziawszy czy aż tak bym się znaczeniem imienia sugerowała, zwłaszcza jeśli tak bardzo Ci się podobało:-) na pewno dobrze wybierzecie! A M. co mówi, jakie imię on by chciał?

Natka m bardziej sie podoba Maja lub Lena..ale zgadza sie na Amelie.
No wlasnie moja matka mi tak kiedys powiedziala ze Amelia to nazwa choroby plodu.. ze dziecko jest beZ konczyn... moja corcia ma wszystkie.. ale jakos mi to w glowie utkqilo i widzisz mam teraz prpblem.. dodatkowi mysle nad tym ze jest Emil i teraz Amelia...troche podobnie brzmi... nie wiem juz sama....
Chlopcom siw podoba i Amelia i Maja..hm

Akuku Maja i Lena to teraz bardzo modne imiona w Polsce i dużo dzieci je nosi, podobnie jak Lilka. Ale Ty się tym akurat nie musisz sugerować bo i tak w Polsce nie mieszkacie:-) a Emil i Amelia może rzeczywiście trochę podobne, podobnie brzmią. Najważniejsze, żeby Wam się podobało, na zdanie innych nie ma co patrzeć :-)

reklama
Natka mnie wlasnie nie interesuje popularnosc imion w pl. Tutaj np spotkałam sue z Amelia tylko raz i to w przedszkolu.. Maje ma moja kolezanka a Lene jej siostra.. i pewnie zaraz bedzie gadanie ze zgapia. Haha..
Alexowi i Vikiemu podoba sir kazde imie.. choc Alex dzis wyskoczyl z Magdalena..i mi sie podoba ale m nie bo mial sasiadke magde haha.
Nie wiem jeszcze sie pozastanawiamy troszke..

Do góry