reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol ale kolorki fajne tego wózka:-) ciekawe czy nie blakną na słońcu.
co do prenatalnych to łożysko to wiedziałam że na tych drugich sprawdzają, ale o szyjce nie. To fajnie, będziesz spokojniejsza-a jeszcze tylko dwa dni:-) a rano masz czy popołudniu we wtorek? Jak tam dziś? Nie powtórzyło się?

reklama
hej
ja małam z Kali takie kolory tylko troche intensywniejsze, widziałam ze są tez ciemniejsze trochę do wyboru:) fajne podobaja mi się:)
dzis sie niby nic nie dzieje, śluz normalny ...hmmm ciekawe co to było, kłuje mnie czasem w szyjce wiec może coś się robi z nią nie tak? dziś sie oszczedzam, na opisie jest badanie szyjki macicy przez usg dopochwowe-wiec musi to zrobić, tym bardziej że powiem że cos mnie bobolewa od soboty... może to normalne , a może coś się skraca wole wiedzieć.Tym bardziej ze nie potrzebnie czytałam co grozi w tym trymestrze... ;/
a jak tam u Was?:)

No właśnie Kasiol, nie czytaj bo niepotrzebnie się denerwujesz. A to nic dobrego :tak: jeśli chodzi o szyjkę to ja też mam takie kłucia czasami-a z szyjką jest ok. Zauważyłam, że pojawiają się właśnie po takim aktywniejszym dniu, zaczynam to odczuwać popołudniu, a najczęściej wtedy dokucza mi to też kolejnego dnia i to już od rana. Myślę že u Ciebie też może się okazać, że to przeciążenie ale oczywiście warto to sprawdzić. Odpoczywaj na razie :tak:
U nas dzisiaj w końcu dzień bez bólu głowy i mam nadzieję, że już się nie pojawi:-)

Akuku co tam? Jak się czujesz?

Paulinka a jak tam u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze:-)

teraz mamy wszystko mocno ukrwione, wiec pewnie to pekla jkas zylka i stad to niby plamienie. czekam na wieści z wizyty.

natka u mnie wszystko dobrze :)
Dziss sprzedałam stary wozek Emilk..znaczy stary...najbardziej uzywalam fotelik a reszta to jak nowa, a fotelik w bardzo dobrym stanie.

Akuku cieszę się, że wszystko ok:-) fajnie, że udało się sprzedać wózek. U mnie chyba jak już przyjdzie co do czego to fotelik będzie najmniej używany bo mało autem się przemieszczamy :-) lubię spacerować :-)
ale mi się spać dziś chce... chyba położę się wcześniej :-) a na razie śmigam zrobić koktajl bo mnie ochota naszła:-)
Miłego popołudnia i wieczoru:-)

Natka ja znowu codziennie woze dzieci do szkoły- nie ma opcji spacerowej bo woze ich na druga strone miasta :)
Pewnie gdyby nie to,to tez bym więcej wozka uzywala..a tak to gondola uzyta była kilka razy, spacerówka tez i to maly był w tym ocieplaczu wiec nawet jej nie dotknal :)

a ja ciagle mysle co by zjeść i az mnie to meczy ;/;/ masakra jakas normalnie :D
ja w piątek wizyta u poloznej i wtedy czekam na list z usg...uf..leci czas oj leci...

na dniach urodziny Victorka i bardzo chciałby zebysmy wyprawili mu jak Alexowi. musze wynająć sale :) najlepiej z zamkiem do skakania, bo nie dam rady z zabawami teraz...zadyszki dostaje szybko :)

mysle jeszcze jakie jedzonko zrobić...ahh
i figurki na jego tort ... i jeszcze chciałam osobny torcik dla Emilka zrobić bo miał roczek i chciałam razem wyprawić..eh tyle roboty a mi się nic robic nie chce... lenistwo w tej ciąży mnie dopadlo.
mam tort na sobote- 2 pietrowy..3 figurki do zrobienia...i codziennie mowie ze dziś...i nie robie..eh
może jutro..m na nocce w pracy a ja będę robic sobie.

Akuku no właśnie, wszystko zależy od tego czy dużo się jeździ czy mało. Ja akurat mieszkam w samym centrum i wszędzie mam blisko, tylko jak do kogoś w odwiedziny jadę to czasem autem, zależy jak daleko i czy chce mi się tyle deptać na nogach ;-) jejku, już w piątek wizyta? Przeleciało:-) pamiętam jak pisałaś że jeszcze tyle czasu... :-)
Co do tortów to rzeczywiście roboty trochę masz... no ale chłopaki na pewno się ucieszą z takiego prezentu:-)

A ja mam problem ze spaniem. Kładę się do łóżka i mimo że jestem zmęczona to leżę 3-4 godziny bo nie mogę zasnąć. A potem jeszcze w nocy się budzę milion razy i znowu zasnąć nie mogę. No chore to jest!!!!! A potem chodzę nieprzytomna, jak dziś:-(

hej
:)
natuś ja też mam problemy ze spaniem , dlatego staram sie w dzien nie przysypiać ,żeby przypadkiem z dnia nocy nie robić, to chyba wina hormonów
dziś cisza, nic nie boli , wiec sie uspokoiłam-dobrze ze w panice nie pojechałam na pogotowie-bo bym jeszcze na oddziale siedziała-zostawiają wszystkich jak leci... jutro o 15 wizyta,trzymajcie kciuki:)

Kasiol kciuki zaciskam ;) o ktorej masz wizyte jutro ?

Natka a ja znowu moglabym spac i spac ;/ i jesc i jesc..masakra ;^

Ja dzis zamowilam sale z wyzywniem dla dzieci na urodziny Vikiego ale dopiero na 28 luty.. sala wllna byla tez 14-15 i 21-22 ale boje sie ze dIeci nie przyjda bo w naszej szkole wolne maja 16-17-18 i moga powyjezdzac 14 i nie wrocic na czwartek i piatek. 28 bedzie najpewniejszy.
Ciesze sie ze tylko tort bede szykowac i mini paczuszki dla dzieci. Moze zrobke jakies cakepopsy ..zobaczymy ale to bez przymusi..jak bedzie mi sie chcialo :)

reklama
Kasiol cieszę się, że już u Ciebie wszystko dobrze. Dobrze, że ani ból, ani plamienia nie wróciły:tak: kciuki oczywiście za jutro zaciśnięte! Daj koniecznie znać po co tam słychać u Małego :-)

Akuku ja na początku tak miałam, że spać bym mogła cały czas... a teraz właśnie zupełnie odwrotnie... fajnie, że sala zamówiona, Viki na pewno się ucieszy:tak:

A ja dziś szukałam detektora tętna bo chcę sobie zamówić. Chyba będę spokojniejsza. Tylko jeszcze nie zdecydowałam jaki model wybrać ale zobaczę jeszcze u nas w sklepie medycznym czy coś jest na miejscu:-)

Widziałam że Nuuuśka pisała na innym wątku. Nuuusiu jeśli i do nas zaglądasz to odezwij się! Napisz co tam u Was:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry