reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

No, doczytałam Was na spokojnie bo wcześniej w pracy to tylko tak pobieżnie...

Kasiol może przez te leki tempka wyższa? Ja bym jeszcze nie obstawiała że będzie bezowulacyjny bo jeszcze wszystko może się zdarzyć :-) a masz jakąś wizytę u gin w najbliższych dniach żeby podejrzeć co tam się u Ciebie dzieje? :-)

Tysia a Wy w końcu skonsultowaliście te wyniki M. z lekarzem jakimś czy tylko z Twoim ginem? Z suplementami to ja nie pomogę bo się zupełnie na tym nie znam. A to wit. C poprawia upłynnienie?

Idę pod prysznic a potem spać bo dosłownie zasypuam na siedząco :-) miłego wieczoru i dobranoc :*

reklama
kasiol nie skreslaj tego cyklu bo to kochana dopiero poczatek wiec co Ty mi tu piszesz ????? tempka wyzsza, i dobrze, bedzie ladniej widac spadki estrogenowe :-) kiedy masz wizytke u ginki, bo nie doczytalam?
A co u mnie, nastawienie mam chyba dobre, choc powiem Ci, ze czas w tym miesiacu zlecial mi tak szybko ze nim sie obejrzalam a tu hop juz 15dc dzisiaj jest. We wczesniejszych miesiacach nastawialam sie wczesniej jakos tak, a w tym powiem Ci, ze chyba czuje wiecej spokoju niz zazwyczaj, nie wiem czy to dobrze bo wychodzi na to, ze nie mysle wcale :-p

tysia na poprawe uplynnienia nasienia mozesz podawac swojemu M. Fish Oil, lub wiesiolka, witamina C tez na pewno sie przyda dowal mu taka ladna dawke 500-1000mg dziennie :tak:

natka ja tez dzis padnieta. Wczoraj nie umialam spac, dzis tez i kurcze niedospana jestem strasznie. Dzis chyba wczesniej sie poloze mam nadzieje, ze bedzie lepiej :)

Milego wieczorku kochane :*

Natka dzieki za kciuki dzis 3 dzien cwicy dwa razy dziennie..wszystko boli ale jestem z siebie dumna..

Nuska jak sie czujesz? No chyba duzy..napewno wiekszy niz Alex I Viki na tym etapie..choc znajomej synek o polowe wiekszy glowa dwa razy taka jak Emilka...ba zdjeciach tez na duzego wyglada bo robie z bliska ;)

Kasi I jak auta przypasowalo ?

Tysia ale ci zazdroszze wykanczania domu.. ps na pewbo wpadne na grila

Natka mam nadzieje ze juz siw lepiej czujesz.

Moj Emis sie ladnie reguluje wczoraj spal od 20 do 4.30 :) zjadl I spal do 6.30.. obudzil sie wyspany I usmiechniety.
Ja cwicze...no I caly dzien w ruchu ...ale daje rade I dobrze mi z tym hehe. Niestety m nednak ma ostatni tydzien pracy...bo potrzebuja kierowce ktory bedzie na lopcie dygal... nie z ta reka..bo jak uszkodzi to juz nawet kierowca nie bedzie mogl byc...

Zmykam jeszcze brzuszki I spac.

hej
akuku kurcze nawet nie wiesz jak ja podziwiam takie osoby które mają motywacje i samozaparcie do ćwiczeń, diet i postanowień.Ja dziekuje Bogu za swoją przemiane materii bo nie potrafie czegoś takiego utrzymac dłuzej niż jedne dzień, ostatnio postanowiłam rzucić cukier i nie dałam rady:( udało mi sie odrzucić 1,4 łyżeczki do kawy i herbaty ale na tym koniec:(
autko kupione, na szczescie bo mieliśmy dość tego szukania i rozczarowań staneło na Mazdzie 2, bo byla w najlepszym stanie i kryteria męża spełnione:)
nuśka natka w sumie ten cykl na wariackich papierach, ale co ma byc to będzie, tempka wyzsza od zeszłocyklowej, ale co najgorsze bolą mnie (.) a to dziwne przed owulacją chyba;/ czas pokaże , dzis ostatni dzień z macmiror, wizytke chce w przyszłym cyklu, bo musze zakończyc leczenie-a mam jescze jakiś preparat po antybiotyku z kwasem mlekowym... nuśka widziałam ze działasz ztestami ovulacyjnymi:) chyba tez zamówie :)
tyśka nie zazdroszcze stresu związanego z budową/remontem tej bieganiny ... ale warto się przemęczyć:)
paulinka jak samopoczucie? jak dolegliwości mam nadzieje ze mineły

Cześć :*

Akuku dwa razy dziennie? Wow- podziwiam samozaparcie :-) przy takiej częstotliwości na pewno szybko zobaczysz pierwsze efekty :-)

Kasiol super że M. Zadowolony z zakupu :-)

Nuuuśka a tak wczoraj myślałam o Tobie i Twojej tarczycy. Czy Ty badałaś ostatnio tylko tsh? I czy badałaś kiedyś przeciwciała przeciwtarczycowe? Bo jak byłam teraz u endokrynologa to właśnie powiedział mi że te przeciwciała pokazują ewentualne zapalenie tarczycy- a jeżeli takowe jest to powoduje ono trudności z zajściem w ciążę i poronienia (tzn. może powodować :-)). A druga sprawa że u mnie teraz tsh wyszło wysokie, choć w normie za to ft4 pokazało niedoczynność. I właśnie często tak jest że tsh jest niby w granicach normy, a dopiero t3 i t4 pokazują ewentualny problem.
A jaką Ty masz dawkę euthuroxu?

hej dziewczyny:)
Ale ten czas mija... Ledwo zaciskałam za Was kciuki przy poprzedniej owulce, a już kolejna za pasem...
Niestety w sprawie tarczycy i poprawy jakości nasienia nie potrafię pomóc...:((((
U mnie nadal pod górkę. Mdłości mnie męczą teraz strasznie, ale moja wina, bo zjadłam jabłko...
Dzisiaj do kompletu doszły jeszcze duszności i skurcze. No ale lżej to już raczej nie będzie.
Z lepszych informacji to kompletuję już wyprawkę:))))

Paulinka - kompletowanie wyprawki to chyba najprzyjemniejsza częśc ciąży ;)

natka - nie bylismy jeszcze u lekarza z wynikami G. JEdynie mój gin je widzial. Zalecil witaminki, powtorzenie badan i dopiero wizyte. Jedne badanie malo mowi. Dopiero 2-3 wyniki daja obraz problemu.
Ponadto chcemy zrobic od razu posiew i test MAR.

Nuuuska - wit C G. bierze, ale nie az takie dawki, takze musimy zwiekszyc. I dodatkowo podobno problemy z uplynnieniem moga byc przy zapaleniu prostaty, Nie ma wtedy de facto objawów, ale juz cos tam sie dzieje. Wiec teraz jeszcze chyba prostamol wlaczymy. I zobaczymy ....

Powiem wam ze jestem juz zmeczona tym wszytskim i przez to jakos posiadanie dziecka zeszło na dalszy plan ... .Nie że zrezygnowalismy ale stalismy sie juz bardziej cierpliwi w tym temacie.
Jesli do konca roku nie zajde w ciaze to bedziemy podchodzic do IUI lub od razu ICSI (w zaleznosci od jakosci nasienia). Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie ;) i juz niedlugo beda II

reklama
Do góry