reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

natka ja nie mam czasu nawet na zakupy skoczyc....ogolnie na nic nie mam czasu ostatnio... konczymys ezon zbiorow i jest pelno roboty zeby do Wszystkich swietych sie wyrobic. No coz poczekam do tego piatku najwyzej zwolnie sie z pracy i skocze do ginka.

reklama
@ SIE POJAWILA, wracam do pomiarow bo przeciez tak to sie nie da funkcjonowac,ale nie bede ustawiac w suwaczku bo nie chce sie zas tempka nakrecac. Bede znowu mierzyc teraz czysto inforamcyjnie...

patu$ eh mimo wszystko dobrze ze sie pojawila teraz jak musiala w ogole, te nerwy i niepokoj sa najgorsze :no:

natka wlasnie wrocilam do domu. A wiec tak. Dzis 9dc wiec jeszcze za wczesnie u mnie na ocene czegokolwiek. Na obydwu jajnikach, po okolo 6 pecherzykow w fazie wzrostu, endometrium cieniutkie jak na razie :zawstydzona/y: Jutro powiem dokladnie ile, bo zapomnialam z tego wszystkiego. Ale cienkie, za cienkie jak zawsze...zaczynamy z estrogenami. Dostalam ESTROFEM MIDE (mam nadzieje, ze nie przeinaczylam nazwy) , na jutro sprowadza mi go w aptece. Mam brac od jutra przez 7 dni po jednej tabletce, gin powiedziala ze ma nadzieje, ze on wspomoze to moje mizerne endometrium i bedziemy walczyc dalej. Za tydzien mam podejsc na kolejne usg. Pogadalam z Nia chwile, i to na prawde fajna kobieta. Powiedzialam jej ze glupio sie czuje ze ciagle zawracam jej glowe ( bo tak sie czuje ), ale ona na to, ze w ogole nie ma o czym mowic, ze musimy cos z tym zrobic, bedziemy probowac wszystkiego a jak juz wyczerpiemy wszystkie mozliwe mozliwosci, wtedy bedziemy rozwazac in vitro. Oczywiscie to jej slowa a nie moje, ale podbudowaly mnie, nie powiem zeby nie. Musi byc dobrze, nawet jesli teraz znowu sie nie uda, uda sie w koncu na pewno.A najwazniejsze ze mam monitoring, widze ze wszystko jest ok, pechole sa, pekaja, tylko to endometrium rzeczywiscie mizerne :/

A jak u Ciebie kochana ?

Ostatnia edycja:
Jestem dziewczynki.
Z całą pewnością jestem po owu- gin mowi ze na 100% :-) na usg widać dużo plynu :-)

Nuuuśka fajnie że w końcu coś zaczyna się dziać na plus! Super że masz przyjść na monit :-)

Sądząc po ilości płynu i wyglądzie (kształcie chyba) pęcherzyków mogło to być wczoraj lub dziś ale tego w stu procentach określić się nie da. A ja nawet już nie dopytywałam szczegółów szczerze powiedziawszy :-)

Patu$ka dopiero teraz doczytałam o Twojej @. Szkoda że jednak się pojawiła... Ale może dobrze że już nie musisz żyć w tej niepewności czy przyjdzie czy nie..

Cześć dziewczynki :-)
Wpadłam tylko życzyć Wam miłego dnia :*
Lecę do pracy, jeszcze dziś siedzę do wieczora ale na szczęście jutro już normalnie do 15:00 :-)

Doberek...

Nuuuska wazne ze lekarka cos chce robic z tym wszytskim

Natka piekna owu ,kochac sie kochac jeszcze raz kochac ale bez przymusu...

A moja @ sie rozkreca na calego,i dobrze bo albo pozytywny test albo @ w terminie...

hej:)
widzę super wieści, natka jak ma sie udac to sie uda:) w końcu plemniory mogą żyć długo:) sa starania jest szansa!
nuśśka w końcu któś zauważył to co powinnien już dawno:)choć samą @ masz dosć długo-ja zawsze myślałam ze wielkość endomet. jest większa jak @ dluga...:)
patuś tempka jest dobra, niektórzy tylko na niej bazują przy antykoncepcji... fajna pogoda jeszcze mozesz sobie dorobić:)
hallo gdzie tyśka? a do Ciebie @ przylazła czy nie:)????

ja nadal plamie;/ i tempka skacze-pewnie to bedzie bezovulacyjny cykl;/podobno tak czesto jest...
akuku pewnie chcesz za duzo zrobic, latasz i później Ci żle, kożystaj odpoczywaj! a jak m. już coś szukał z pracy?

reklama
patu$ pewnie, ze dobrze, nareszcie cos sie zaczyna dziac we wlasciwym kierunku. Bedzie dobrze w koncu kiedys musi :>

kasiol nie wiem czy @ ma na to wplyw, w to nie sie wdrozalam jeszcze powiem Ci szczerze. Ale widac chyba nie do konca tak jest bo jak slusznie powiedzialas, @ mam dosc dluga a endometrium mizerne jak nie wiem co :no: wczoraj byl 9dc, dzis przejrzalam wyniki - endometrium 4,3mm a dla porownania miesiac temu w 7dc mialo 4,7mm :zawstydzona/y: eh .Ale za to temperatura jak nie moja albo sie zepsul termometr:-D

U Nas dzis deszczowo, ale przyjemnie. Jesien wraca :confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry