reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej akuku :)
U nas dziś masakra, a właściwie zaczęło się już wczoraj - mała dosłownie co godzinę wisi na cycu :) nie mam pojęcia skąd to się jej wzięło, że ciągle taka głodna. A jak nie dostanie to od razu wrzask jakby ją ze skóry obdzierali heh :) ledwo zakupy zdążyłam dziś zrobić bo już się domagała znpwu cycania ;) dobrze, że jeszcze jakoś daję radę ale mam nadzieję, że to chwilowe i wróci do "starych przyzwyczajeń" jak jadła co 2,5-3 godziny. Aż się boję co będzie w nocy, choć mam nadzieję, że tylko w dzień jej się tak poprzestawiało ;)
No a poza tym wszystko dobrze, mała zdrowa, coraz więcej się śmieje i gada po swojemu jak to mówi mój M. hehe. A dziś kończy 9 tyg. Matko jak ten czas leci :p
A co tam u Was?

reklama
Natka no leco cza leci.. zeby w ciazy tak szybko lecial haha.

U nas Ala skok rozwojowy..
Emil wysypka i wlasnie czekamy w spzitalu by spawdzic co to bo wyglada zle.

U nas chyba też skok bo pasuje mi do tego marudzenie Julki i ten kryzys laktacyjny :)

A co za wysypkę ma Emil? Mam nadzieję, że nic groźnego. A nie ma innych objawów? Może to trzydniówka bo wtedy ponoć właśnie taka nieładna wysypka jest? A teraz dużo wirusów w powietrzu... Oby tylko reszta dzieciaków nic nie złapała :)

Lekarz stwierdzil ze to wirus.
Tydzien temu emil byl przeziebiony wiec zlapal to cos.
Ale nie mial temp wiec nie trzydniowka.

Ja sie balam czy to rumien zakazny.. a poczatkowo ze odra bo tak podobnie wyglada..ale odra ma objawy goraczki i swiatlowstret a emil nie ma tego

hej
akuku zdrówka dla dzieciaków,oj jakszkoła i przedszkole toniesposób uchronić przed wirusami:( obyście sie nie pozarażali dalej

natuś pewnie skok,najlepiej karmićna żadanie i przeczekaćten trudny czas-chocten skok co miały dzieci 3,5 miesiącato dopiero głód ja podałam z rozpaczy wtedy pierwszą marchewkę:)
dziś Fel je już marchewkę, ziemniaka,zupejarzynową,groszek aza 2dni czas na szpinak:) jabłuszko średnio lubi:)
buziaki dladziewczynek:***

Akuku uff, dobrze że "tylko" wirus, a nie nic gorszego. To zdrówka dla małego. Oby szybko zeszło :)

Kasiol no staram się jak mogę i karmię na żądanie choć w praktyce to wygląda tak, że czasem mała wisi na cycu 20 minut, a po kolejnych 30min już znowu się domaga. Ale już chyba powoli robi się coraz lepiej bo mimo że nadal je bardzo często to jakby trochę rzadziej :)
Dużo już Feluś wcina :) całkiem urozmaiconą dietę już ma! A jak tam Kali w szkole? Zadowolona?

hej
ja od jakiegos zasu nie mam kompa w domu a telefon starej generacji ledwo fb otwiera :) Kali w szkole jak ryba w wodzie:)choc troche nerwów kosztuje odrabianie z nią lekcji-cały czas gada jak katarynka zamiast robić:)coraz bardzie tez kocha brata-jakskacze przy nim to Fel kwiczy w głos z radości:)wiec wszystko sie układa-mały miałkatar i kaszel bylismy 3 razy go osłuchac ale faktycznie chyba sie udało to przejść po 2 tygodniach od wczoraj prawie nie kaszle:) za to budzi sie w nocy na mleko-jakies 3 razy;/ gdzie od zawsze spałcałe noce;/;/;/;/ ale urósł mega tez od tego-widac po ubrankach bo na ważeniu nie bylismy i szczepieniu przez kaszel.Ja powoli mysle co i jak z pracą-jak ułożyc dzien by babci było łatwiej w opiece. Zamówiłambutelki bo te co miałam z aventu mały nie chwyta leci mu bokiem i sie wscieka-kupiłam takie jak miałaKali chyli dr brown-choc ich nie znosze-ze względu na ilosc elementów do mycia-ale kali chwyciła odrazu wiec mam nadzieje ze maly tez sie przekona,bo cieżko bedzie:)
A jak Julka? daj fotkę jak już urosła-bo już napewno duża panna :)
Akuku tez czekam na fotkę Ali:)

Czesc dziewczyny:)
Staram sie Was doczytywac, ale roznie to wychodzi...u nas bunt dwulatka i wyjatkowo bolesne zabkowanie na raz. Remont juz powoli konczymy, wiec niebawem mam nadzieje czesciej tu bede goscic:)

Heh kasiol Kali przyzwyczai się do odrabiania lekcji ;) z czasem zobaczy że jak mniej przy tym mówi to szybciej idzie ;)
Kiedy wracasz do pracy?
Dobrze, że kaszel nie przerodził się w nic poważnego :)
Julka dobrze, rośnie choć też ostatnie ważenie było ponad 2 tyg temu na szczepieniu także dokładnie ile ma to pojęcia nie mam :) ale na pewno ponad 5kg. Waga urodzeniowa zapewne podwojona :)
Fotki dam jak dorwę kiedyś kompa bo z tel nie chce się załączyć nic.

Paulinka fajnie, że się odezwałaś. Chłopaki pewno rosną jak na drożdżach :) super że remont zbliża się ku końcowi! Wracaj do nas :)

reklama
Natka duper ;) duza Julcia ;)

Moja Alicja na ostatnim wazeniu tydzien temu wazyla troszke ponad 4130 czyli od spadkowej 1250 jakos przybrala :) a wazona byla na roeny miesiac.

Jedynie mi troszke zal ze nie mam czasu dla kazdego. Tzn dla wszystkich razem tak jakos daje rade.. ale np jak chce pppatrzec chwile na Alocje pogadac do niej to zaraz Emil przybiega i cacy i buzi itd. Musze mowic wiecrj do niego.. w sunie wiekszosc czasu zeby nie byl zazdrosny.

Dobra zmykam dzieci do szkoly dalej szykowac ;)

Milego dnia.

Załączniki

• 1443593583348.jpg
    1443593583348.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 43
Do góry