reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej,

Jestem... lekarz powiedział, że mała jest już mega nisko i stąd zmiana odczuwania ruchów. Powiedział też, że odczuwanie ruchów jest sprawą bardzo subiektywną i ode mnie zależy czy taka intensywność/częstość mnie niepokoi czy nie. Zawsze mogę na IP podjechać jeśli wydaje mi się, że coś jest nie tak tylko muszę liczyć się z tym że wiąże się to z tym że do końca ciąży już na patologii zostanę bo taka jest procedura już w tym tc.
Po wizycie poza tym ok, z małą dobrze, ilość wód jest jeszcze ok. Z tym że szyjka już około 1cm ma, także krótka i drobna ale rozwarcia jeszcze nie ma. Mała jest tak nisko że nie dało rady zmierzyć wagi bo nie da się zmierzyć już obwodu główki bo usg nie obejmuje całej. Biorąc pod uwagę ponad połowę obwodu (bo tylko tyle udało się objąć) waga ponad 2900 ale mówi, że to totalnie niewiarygodny pomiar i jest więcej.

Kasiol ale słodki Feluś :-) i super, że takie postępy w rozwoju robi :tak:

Akuku mam nadzieję, że szybko uda Ci się zdrzemnąć :-)

reklama
jej natuś to właściwie moze zacząć się w każdej chwili! trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród:)
jak ten czas zleciał:)

edit-zjadło mi posta;///
długo zastanawiałam się czy kupic chustę do noszenia małego, czy nie, czy to nie strata kasy... ale w końcu zamówiłam nosidło mei tai-i już za pierwszym razem- wiazanie banalnie prostę maly w ciągu 2 min zasnął i spał jak aniolek:) więc polecam:)
teraz się suszy po praniu a jutro moze wyjde z małym w nim na ogród:)
natuś ostatnio kupiłam pieluchy pampers na MALL.PL - Sprzęt AGD, sprzęt RTV, foto, Sport i outdoor, zegarki, zabawki, karma dla zwierzat są w dobrej cenie( bez porównania z promocjami w marketach nawet) oraz chusteczki do pupy-które schodzą w takim tepie ze jak zamówiłam 12 paczek po 64 sztuki miesiąc temu tak teraz nie miałam ani jednej-aż zaczełam liczyć ile dziennie schodzi;/ szok
tym razem zamówiłam haggis-soft... takie z masłem schea i tez polecam-na moje lepsze niz pampersowe nie pachna tak intensywnie:0

Ostatnia edycja:
Kasiol no niby może się zacząć w każdej chwili, lekarz też tak powiedział, choć w sumie rozwarcia nie ma więc kto wie.. a ja nie wiem czy sama skrócona szyjka i to, że mała jest bardzo nisko wystarczy żeby coś zaczęło się dziać? Nie muszę mieć rozwarcia wcześniej chociaż małego jakiegoś?

ja też się zastanawiałam właśnie co do chusty, dużo osób sobie chwali z tego co widziałam. Dużo dobrych opinii na ich temat jest na forach. Kto wie, może się skusimy :)

co do mall.pl to już mi ciocia mówiła, że oferty mają często bardzo fajne :) z tym, że ja na razie czekam z zamawianiem większej ilości pampersów bo chcę mieć pewność czy małej nie uczulą. Ale oczywiście bardzo dziękuję :)

Natka niestety to mala zadecyduje kiedy wyjdzie.. i jedna ma rozwarcie i chpdzi z nim 2-3 tyg a druga nie ma rozwarcia i nagle sie robi i rodzi.. takze nic nie wiadono.. taka bomba zegarowa.. ja dzis znowu mam skurcze co kilka minut mimo ze tylko siedze eh.

Akuku a no widzisz, to może być tak że nie ma rozwarcia a nagle raz dwa się zrobi. Właśnie się zastanawiałam jak to "działa" ;-) czy zawsze potrzeba kilka dni od braku rozwarcia do pełnego czy wystarczy np. kilka godzin :-)
Ty masz skurcze mimo, że siedzisz a u mnie się uspokoiło mimo że cały czas coś robię :p

Natka ja od 4.30 rano mialam skurcze i mnue przeczyszczalo okropnie... az z tego stresu spakowalam torbe dla malej...
Na szczescie skurcze minely ale brzuch bardzo opadl..
To chyba moje ostatnie podrygi w ciazy.. chcialabym by mala dotrwala do tego 5.08 ale zaczynam w to watpic.. niby tak malo zostalo..a jednoczesnie tak duzo. Ah.

Jak sie dzis czujesz?

Akuku mnie też od dwóch dni przeczyszcza ale poza tym nic. Skurcze tylko jakieś pojedyncze (no chyba że są ale nie czuję ?) W niedzielę mam ktg to zobaczymy czy coś wyłapie. Wczoraj najpierw wysprzątałam całe mieszkanie, potem "dopadłam" M., a i tak nic nie drgnęło, nawet jeden mały skurcz się nie pojawił :p
Brzuch to mi opadł mega mocno dobre 2 tyg temu czyli na podobnym etapie co Tobie.
Życzę żebyś wytrwała do tego 5.08 :-)

A co do torby... ja mam spakowaną dawno ale kilka rzeczy muszę jeszcze dołożyć i do tego się jakoś zmobilizować nie mogę :/

reklama
Natka mi tez juz opadl jakis czas yemu brzuch ale dzis to juz konkretnie.. worek mi wisi haha.
Jeszcze 19 dni bym chciała bo zawsze mala donoszona i opieka dla dzieci pewna ;)

Do góry