reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka piękny brzusio taki zgrabniutki:))) No i wózek mi się bardzo podoba:) kolor bardzo uniwersalny i nie brudzący:) miałam podobny kolor w tym pierwszym i byłam bardzo zadowolona:)
Jedziemy 11 lipca, a wracamy 18 lipca:) czyli tydzień:)

reklama
Paulinka dziękuję :-) co do wózka to właśnie dlatego wybraliśmy ten kolor bo uniwersalny i mamy nadzieję, że nie będzie brudu tak łapał jak jasne ;-) ale fajnie macie z tymi wakacjami :-) odpoczniecie sobie i chłopaki się wyszaleją na pewno :tak:

Natka a po co podusia do wozka ? Z tego co czytalam lepiej twarde dla maluszka kregoslupa i plasko ;)

Z tym wywolaniem to mnie zdziwilas ;) bo tu o rozstaw bioder chodzi ;) i sa drobne kobitki co spokojnie urodza duze dzieci a sa duze kobitki co maja problem by 2, 5 kg irodzic i maja cc.

To oby remont szybko minal ;)

Paulinka super ze na wakacje jedzieci ;)

Tysia kciuki trzymam nieustannie ;)

A ja dodam zdjecie brzucha z przed 2 tyg jakos. Jak bylismy w pl.

Załączniki

• 1433790326741.jpg
    1433790326741.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 27
Akuku podusia i kocyk to do spacerówki na później a nie do gondolki :-) dlatego właśnie nie kupowaliśmy teraz żeby kasy nie wydawać bo to i tak jeszcze duuuużo czasu :-) ale niedługo kupimy bo już bym chciała mieć hehe :p
Ładny masz brzusio :tak::tak: ciekawe czy to nie będzie czasem tak że Ty się rozpakujesz przede mną jak u mnie poszłoby terminowo a Ty mówisz, że rodzisz wcześniej zawsze :-)

Co do wywoływania to ja właśnie mam wąskie biodra dosyć :p gin i tak nie wyklucza, że będzie konieczne cc ale generalnie teraz chodzi o pilnowanie wagi Małej żeby za szybko nie przybierała bo przy tej cukrzycy tak może być. No a coś tam mówił, że i tak będzie mi mierzył właśnie rozstaw bioder czy coś żeby ocenić co i jak (w sumie to nawet dokładnie nie dopytałam).

Akuku Ty to masz już całkiem pokaźny apartament dla malutkiej:) super brzuszek:)
Lubię oglądać, ale kurcze jakoś za swoim nie tęsknie:)
U nas też się mierzy rozstaw bioder takim śmiesznym urządzeniem:)

Paulinka chlopcy przygotowali domek dla siostry co by wiecej miejsca miała haha.
Ale z Emiskiem na tym etapie podobny slbo nawet wiekszy brzucho byl ;) tak wiec nie przejmuje się

Hej,
paulinka hehe mówisz że za brzuszkiem nie tęsknisz? ;-)
akuku a no pewnie, czym tu się przejmować - jeszcze kilka tygodni i po brzuszku nie będzie śladu :-)

kurcze dziewczyny ja mam mętlik w głowie. Nie wiem jak wybrać szpital, w którym chcę rodzić. Znaczy który wybrać... z jednej strony cały czas chciałam rodzić tam gdzie mój gin dyżuruje ale w sumie tam trzeba dojechać jakieś pół godziny od nas i druga sprawa, że i tak nie mam żadnej gwarancji, że mój gin będzie przy porodzie (chyba że będzie miał dyżur albo będę mieć planowane cc), a poza tym leżałam tam po całej tej sytuacji z Małgosią i tamtejszy ordynator jest niemiły i psychicznie mnie wykańczało jak musiałam mieć z nim styczność...
a z kolei drugi szpital mam blisko, u nas w mieście, i niby ma najwyższy stopień referencyjności jeśli chodzi o oddział neonatologiczny (gdyby coś było nie tak...), ale tu z kolei musiałabym pewnie jechać z kartą ciąży od gina do którego chodzę od czasu do czasu na nfz (bo on tu pracuje), a tam nie mam informacji o tym jakie leki brałam przepisane przez mojego no i według tej karty mam wpisane że to ciąża druga a nie czwarta bo ten gin nie uznaje ciąż biochemicznych jako poronienia (tak więc to wszystko nie zgadza się z całą pozostałą dokumentacją jaką mam z badań prenatalnych, z Wrocławia, od diabetologa itd...) .. i naprawdę nie wiem co z tym wszystkim zrobić... bo z jednej strony lepiej chyba wybrać ten szpital gdzie w razie problemów dziecko ma większe szanse bo sprzęt lepszy itd... ale czy przy przyjęciu będzie czas na tłumaczenie tego wszystkiego co i jak?? zaczynam się stresować. i najlepsze, że nie samym porodem tylko tymi wszystkimi formalnościami właśnie!!! :/

hej
ale piękne brzuszki:)
teraz tylko czekać aż pojawią się wasze księżniczki:)
akuku jak rodziłas przed terminem to pewnie i teraz tak będzie:) ale ten czas zleciał:)

natus ja bym mimo wszystko jechała do zaufanego lekarza -nawet jak go nie będzie dają zazwyczaj wytyczne... a karta ciąży ważne żeby była prawdziwa-znaczy zawierała wszystko :)
paulinka fajnie masz :) dzieciaki już "dochowane" takie są najsłodsze:) pamietam najlepiej ten okres jak Kali była mała-i uśmiechy, słowa , zdania pierwsze:) już nie moge się doczekać kolejnego lata:)
akuku mam pytanie-jako do expertki karmienia piersią:) jak to jest u ciebie z dietą? stosujesz -czy raczej eliminujesz jak juz coś się dzieje?
ja staram się powoli jeść wszystko, mały jest raczej spokojny-lepiej tyje niż Kali jak była mała-a wtedy jadłam tylko gotowane i nabiał;/ mysle że przez to że jem normalnie mały tak ładnie tyje , choć zjadałam truskawek i mały po 3 dniach dostał kilku krost na twarzy-i teraz nie wiem czy to od truskawek czy jakieś prosaki... i tak w porównaiu z Kali ma piekną cerę bo ona była cała wysypana bez przerwy-teraz mysle że właśnie od nabiału:)

a oto mój królewicz :)
Fel maj 158.jpg
Fel maj 183.jpg

Załączniki

• Fel maj 158.jpg
    Fel maj 158.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 29
  • Fel maj 183.jpg
    Fel maj 183.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 22
reklama
Kasiu nie mam zamiaru stosowac diety. Jak bede widzisla ze cos zkofzi yo bede próbowac odstawiav pojedyncze produkty.
Kolki to przewaznie nie reakcja na jedzenia a niedojrzaly uklad trawienny
Co fo truskawek to jak zejda krostki sprobuj ponownie. Moj emud tez reagowal kristkami z tym ze ns brzuchu ale po jakims cAsie juz nie ;)
Moga to byc kristki oczyszczajace. On oczyszcza die z hormoniw ciazowych.
Ske dluczny gogus :)

Natka hmm ja bym poprosila k wypelnienie poprawne karty jeszcze w ciazy..
Co do potodu gdzie to nie znsm sie ba pl warunkach
.ja mam jeden szpital.. sle ja bym chyba jechala tam gdzie dziecko ma wieksze szanse.. cjybs ze jest opcja ze bedziesz znala grafik swohego lekarza z drugiego szpitala i jak bedzir tam to pojedziesz a jak nie to pojedziesz blizej ?

U nas jelitowka... m w pl ja sama z dzievmi..takie szczescie..eh

Ald jest jyz lepiej.

Wczoraj urodzila pierwszs sierpniowa msma -bliźniaczki. Wszystko dobrze :):)

Do góry