reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Haha mi w tej ciąży też jakoś tak myślenie nie idzie :p chyba malutka zabiera mi inteligencję hehe ;-) grunt, że się z końcu "dogadałyśmy":p jak nie zapomnę to w środę zapytam czy da radę druknąć w kolorze choć jedno ;-) chociaż tyle pytań mam na tą wizytę, że na bank czegoś zapomnę :p
W PL to nawet jak dobrze trafisz to w aptece za darmo dostaniesz glukometr bo czasem apteki dostają właśnie żeby rozdawać jak ktoś paski kupuje. Ja mam optium xido neo teraz, wcześniej miałam po kilka dni dwa inne- accu check i contour plus i zdecydowanie najbardziej polecam ten optium właśnie bo ma najwięcej czasu na wprowadzenie próbki krwi na pasek (a ja mam problem, że mi krew nie leci za bardzo mimo nakłucia) no i jak zbadałam cukier we krwi normalnie i zaraz po pobraniu zbadałam glukometrem to był bardzo zbliżony wynik także na jest dokładny (a tamtych dwóch tak nie sprawdzałam więc nie wiem jak wypada dokładność) :-)
Ty mnie nie strasz bo u nas też większość na mojej głowie będzie bo M.dużo nadgodzin robi bo kasa teraz potrzebna dodatkowo... mama mi pewnie pomoże no ale wiesz jak to jest..

reklama
A to sobie wygoogluje twoj glukometr ;)
No nic w zwartek mi pobiora krew ale tu na wyniki sie dluzej czeka.. najwyzej mi ktos z pl wysle ten glukometr.. choc wiadomo kazdy dzien wazny.
Ja juz zmienilam diete w razie czego..

Zmiana diety to podstawa i najczęściej wystarcza do uregulowania skoków cukru :-) choć u mnie ostatnio znowu skoki się zaczynają choć w kółko jem to samo.

Natka ja w srode mam zamiar jesc jak zwykle zeby w czartek cukier wyszedl wyzej.. to przynajmniej teb glukometr dadza.

Hej dziewczynki. Nawet nie wiem czy jeszcze powinnam u was pisać, bo wszystkie z dziecmi lub w ciąży ..... Nie pasuje juz tu ....
Ale chciałam wam powiedziec ze jestem po laparoskopii. Okazalo sie ze ten niedrozny jajowód był zrosniety z macica, z na drugim byla cysta. Cysta usunieta, jajowód uwolniony (wg lekarza jest teraz drozny) no i zrosty pousuwane). Wstapila we mnie na nowo nadzieja ze sie w koncu uda ;) Jak nie to pozostało skrobac pieniadze na in vitro.... jak PIS dojdzie na jesieni do władzy to o refundowanym in vitro moge zapomniec ....

Zróbcie mi jakis skrót co u was, bo nadrobic nie dam rady ....

akuku no tak właśnie się zaleca, żeby przed obciążeniem glukozą nie zmniejszać drastycznie ilości węglowodanów w diecie przez 2-3 dni, także faktycznie może to dobry pomysł, żebyś w tą środę jadła w miarę "normalnie".

tysia ależ oczywiście że powinnaś pisać :-) bardzo fajnie, że się odezwałaś! Super, że w końcu jakiś krok do przodu, może dzięki uwolnieniu jajowodu uda się naturalnie - w końcu niejedna kobieta z jednym drożnym jajowodem w ciążę zaszła! Także trzymamy kciuki i życzymy, żeby się udało :tak: i odzywaj się częściej :-)
u nas tygodnie uciekają, kasiol 2 tygodnie temu urodziła, także Feluś już jest po drugiej stronie brzuszka :-) a my tak sobie tutaj piszemy, o wszystkim i o niczym-jak to zwykle bywało :-) u mnie dodatkowo szykuje się teraz przeprowadzka, także najbliższe tygodnie zapewne będą bardzo zalatane.. A jak tam u Was? Już całkiem na nowym, wszystko wykończone?

Natka, teraz teoretycznie oba drożne. Zobaczymy ;) No i zrosty na macicy tez przeszkadzały. Boje sie tylko ze ja sie napale ze teraz sie uda a dalej nic nie bedzie.... Pozyjemy zobaczymy....
My dalej w czarnej d...e z wykanczaniem. Po troche robimy, ale teraz głównie na dworze. Mamy 0,5 ha ziemi do zagospodarowania ;) Mam swoj ogród i swoje warzywka ;) Bedzie zimno to bedziemy działac w środku.

Akuku widze bedzie córcia ;) Ale super ;)

Tysia ale super, jak ja bym chciała taki własny ogród mieć! W sumie to fakt, póki pogoda ładna to rzeczywiście lepiej się nim zająć a wykańczanie domu w środku można zostawić na jesień :-)

Hej,
My dziś po wizycie, mała ma trochę ponad 1700g, wszystko jest w normie :-) nogi długie ma bo kość udowa "starsza" niż wynika z tc :p a co do mnie to waga znowu w dół...

reklama
Do góry