reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

My już też po obiedzie, po spacerze, tylko sprzątać dalej mi się nie chce :-) Jakaś popołudniowa drzemka by się przydała - szkoda, że moje dziecko już z tego wyrosło :-p

Pandora - tort przepiękny! Cudo po prostu!

Mój Jasiek nieźle mnie dziś nastraszył...tak walnął zębami w parapet, że aż odgryzł kawałek (mamy drewniany)....Wrzask był taki, że chyba całe osiedle go słyszało. Na szczęście zęby całe. Potem pluł kawałkami drewna :-p

reklama
hej dziewczynki
pandprka tort cudo, jestem pod wrazeniem
Miciurka a no rzucilam sie w wir zajec porzadkow i jakos daje rade, najgorzej jest w nocy spie przy swietle jak male dziecko

ja odnosnie tych plamien, nie wiem co ze mna jest bo jak juz pisalam mam na trzy dnimprzed @ te plamienia, ktore narastaja i staja sie @, otoz bralam lutke w tym cyklu i plamienia jak byly ta sa, nic ta lutka nie pomogla, stresy spowodowaly, ze zamiast zaczac sie 21 dc zaczely sie w 19 dc, nie wiem zglupialam, porobie badania w tym cyklu na poziom progesteronu i zobaczymy, nic uciekam ,bo porzadkujemy tesciowej mieszkanie :-(

kasoku- ja od mięśniaka mam taki "wstęp" do @, u mnie to trwa 5-6 dni...

T usypia małego, a ja popijam kawkę:-) mały ma 20 miesięcy a do tej pory udało mu się go ululać w ciągu dnia ze trzy razy,więc piję szybko:-D
jestem w szoku- udało mu się:-D ale to pewnie dlatego że jeszcze dziś nie spał:szok:

Ostatnia edycja:
Czytam o tych tabletkach i wcale się nie dziwię - co prawda do mnie to nie przemawia, ale mój ginekolog namawiał mnie żebym właśnie zaraz po odstawieniu tabletek podjęła próbę zajścia w ciążę. On twierdzi, że to najlepszy moment na "trafienie", bo organizm jest wyregulowany. A im dłuższy czas mija od odstawienia tym gorzej.
Tak podobno pomaga się kobietom, które mają problem z zajściem. Podaje się na kilka miesięcy tabletki i próby następują po odstawieniu.

A ja właśnie wróciłam z zajęć na podyplomówce - w domu cisza i spokój - Mały pojechał do dziadków - rzadka chwila spokoju:happy2:

Miciur-ka do tego lekarza chodzę od niedawna, (poprzedni tylko dawał mi recepty na tabsy anty i olewał wszystko, nawet o głupie próby wątrobowe musiałam się prosić). Obecny lekarz wie, że odstawiłam tabsy 3 miesiące temu i że staramy się o dziecko więc nie mogę mu teraz powiedzieć, że staramy się rok... Przy ostatniej wizycie gdy zapytałam czy mam się zacząć martwić, że 3 miesiące nie zabezpieczamy się i nie zachodzę w ciążę, powiedział, że nie ma się co martwić na zapas, że 3 miesiące to za krótki czas by organizm wrócił do normy zwłaszcza, że zaczęłam brać tabletki w wieku 18 lat i brałam je 8 lat. Mam brać witaminy, przytulać się co dwa dni i przyjść do niego jeśli znów @ nie przyjdzie tak do 35dc albo (wariant optymistyczny) pojawią się II kreseczki.

hmm, sądzicie, że powinnam zmienić gina?

spooky hmm, ja też tak myślałam, że po odstawieniu łatwiej zajść, no ale jakoś w moim przypadku to się nie sprawdziło... :-(

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorowa pora :)

Ja tak na chwile Was podczytac wpadlam ;)

Dziewczyny niby to jest prawda, ze po odstawieniu tab. anty . latwiej zajsc w ciaze, ale rownie latwa jest ja stracic. Organizm, hormony wszystko jest rozregulowane... Dlatego nie martwcie sie na zapas, a wszystko bedzie dobrze.

Milego wieczorku , Buziaki :*

pandorka
daj mi przepis na mase mascarpone prosze błagam !!!! bo zaraz właśnie mase będe robiła :tak:

przepraszam ze tak z grubej rury ale mam problem bo sie z masa zdecydowac nie moge i w miedzy czasie pieczenia ostatniego zielonego biszkopta wpadłam do was
;-)

pandorka- super extra rewelka ciasto z roczku malego wow :)

missiiss-ja zrobisz ciacho to tez dawaj fote - jesc nie moge to chociaz sobie popatrze :-D

kasoku- nie martw sie bedzie lepiej - tylko stresujacy czas musisz pokonac - wszystko po czasie wroci do normy

karola- jak gin jest konkretny to moze nie zmieniaj - idz jak 35 dc nie bedzie @, szkoda ze nie podkoloryzowalas troche do nowego gina - przy okazji jak go zmienialas hih- bo tak to bedziesz musiala do roku czekac tfu tfu (oby nie) zeby zaczal cos robic -no ale twoja wersja optymistyczna mi sie podoba i musi tak byc :-)a krew mozesz sobie sama prywatnie zrobic i isc do gina z wynikami

spooky - no dokladnie! ja nawet slyszalam ze mozna ustrzelic wiecej niz jedno dziecko od razu po tabsach ale nie wiem ile w tym prawdy ;-), mnie sie niestety nie udalo i dalej kombinuje - moj lekarz chcial mi dac tabsy na 3 miechy :szok: ale od razu sie nie zgodzilam - i to byla bardzo dobra decyzja bo teraz juz jest lepiej w kwestii regularnosci anizeli bylo wczesniej

mamolinka - jak tam samopoczucie :)?

missiiss- oj nie wiem.... nie wiem:-D

400 ml śmietany 36%
500 g serka mascarpone
5 dużych łyżek cukru pudru
ok kilograma dowolnych owoców- w oryginalnym przepisie truskawek, ja najbardziej lubię z wiśniami ze spirytusu:tak:

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać porcjami cukier. Dodać serek- dokładnie ale delikatnie,bo masa się zważy, wymieszać.
Biszkopt najlepiej nasączyć bo nie odwilgnie od samej masy.

reklama
Miciurka Kochana, dziekuje calkiem dobrze by bylo, gdyby nie zatkany nos i bol gardla :( Leni****e dzisiaj, wiekszosc dnia spedzilam w lozeczku :-) A co tam u Ciebie ?

Do góry