reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

ajentka - stronke sobie dodałam do ulubionych, kiedys się przyda bo lubie w weekend eksperymentować z jedzeniem :)

ja z takich rzeczy na ciepło przy wiekszej grupie gości robie zazwyczaj bogracz, bigos albo potrawke meksykańską.

Jutro mam zaproszonych sąsiadów na taką wczesną kolację to na ciepło planuje kurczaka taka masala, na deser ciasto chałwowe, do drinkowania później będzie sałatka gyros i małe kanapeczki z bagietki z pastą z avokado, szynka i pomidor. No chyba że coś jutro jeszcze wymyślę :-p

reklama
lorelain- no ja dopiero zaczynam z wykresami, chociaz juz od dawna moje cykle obserwuje ale temp mierze dopiero ten cykl. - nie biore zadnych wspomagaczy tylko witaminki itd. no i w sumie mam jeszcze resztke luteiny co mi zostala - korci mnie troche zeby pobrac - no ale zostawie sobie w razie co :)

karola- kup testy i rob od 15 dc az do 1 pozytywnego - ja tez na 1 cykl zrobilam chyba z 20 testow bo nie wiedzialam od kad robic, no ale od czegos musisz zaczac ;) - a hormony sobie robilas moze? bo ten twoj wykres to raz na dol raz do gory...hmmm...

kasoku- no niekoniecznie moze byc tak u Ciebie, tylko odpocznij sobie kochana bo duzo stresow mialas a to tez nie sluzy - nie martw sie napewno Matylda doczeka sie rodzenstwa :)!

Cześć wszystkim! :-) I witam wszystkie nowe staraczki :-)

Coś nie miałam ostatnio natchnienia żeby pisać ale zajrzałam kilka razy.
Co do takich imprez, to mnie strasznie stresuje, kiedy muszę je robić u siebie. Zawsze jest więcej szykowania, a potem sprzątania niż samej imprezy. Poza tym ja marnie gotuję i zwykle pod tym kątem przygotowaniami zajmuje się mąż :-) A w tym roku zamiast robić małemu urodziny w domu, zrobiliśmy je w sali zabaw - nie trzeba było nic przygotowywać, a dzieciaki były wniebowzięte :-D

A w ogóle to na dniach powinnam dostać @...jak ja bym chciała, żeby się nie pojawiła :-D

No to skoro o imprezach mowa, to ja Wam powiem, że my planujemy się do domu przeprowadzać 20-21 grudnia i zrobić tam wigilię :) z moimi rodzicami(2), rodzicami męza(2), moją siostrą z rodziną (5) i siostrami Eryka (2). Więc będzie imprezka na 14 osób licząc nas i Anielę :)
Wiem, że będzie sporo roboty przy tym, ale kurcze od zawsze marzyłam o takiej wigilii. Tylko szkoda, że dziadek E odszedł z początkiem listopada, bo jego też planowałam tam wyciągnąć.

Hello =)

pranie sie pierze, sweterki wyprane, wcinam śniadanie i zabieram sie za ciasto :) ... pracowity dzień przede mną :rofl2:

rojku
- paradoksalnie może będzie łatwiej. Zrobcie dokładny plan, dogadajcie się i podzielcie daniami. Wbrew pozorom może sie nie narobisz a będzie super wigilia :) ... z myciem tez już nie tak źle bo chwała Bogu ktoś wymyślił zmywarkę :)

Hej
Wpadlam na chwileczke,maz dzisiaj w domku więc trzeba korzystac.
Ajentka witaj,jaktez jestem nowa na tym wateczku...m nadzieję że na dłużej sie tu zadomowie :tak:
Milego dnia

.
,
Ja musiałam brać tabsy bo miałam plamienia miedzymiesiaczkowe,a badania robilam i ponoć wszystko ok było...

edyta ja też mam plamienia międzymiesiączkowe. Jakie tabsy brałaś na to?

kasoku nowy avatar widzę, bardzo ładnie z mężusiem wyglądacie ;-) (bo mniemam, że to właśnie Twoja druga połówka), przesyłam buziaki!

Miciur-ka, robiłam tylko takie rzeczy jak tsh ( za wysokie wyszło jak do starań o fasolkę, 2,6 a najlepiej gdyby było ok 1), aspat, alat, hiv, toxo, różyczka i bilirubina, nic poza tym nie robiłam.
Co byś radziła jescze zrobić? Progesteron?

idę piec pierniczki, miłego dnia kochane!

Ostatnia edycja:
Rojku - akurat takie coś, to mi się marzy, żeby zrobić święta w swoim WŁASNYM domu...Puki co mieszkam z teściową, ale już zapowiedziałam mężowi, że jak się przeprowadzimy na swoje, to wtedy będziemy zapraszać gości :-)

U mnie tez gotuje się obiad, robi pranie, wypadałoby posprzątać, bo mam straszny bałagan:szok: Jeszcze trzeba będzie wyjść z dzieckiem na dwór, chociaż coś się chmurzy i nie wiem czy nie będzie padać. A ja mam strasznego lenia i nic mi się nie chce. Praktycznie cały ten miesiąc jestem mniej lub bardziej przeziębiona i już mnie to wkurza :angry:

reklama
Do góry