reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

grrr
pisalam pisalam i skasowalam
moj syn bardzo ciezko przechodzi ospe, ma w oczach, nosie, gardle, uszach na siusiaku , jest jedna wielka rana :(

dziewczyny dzisiaj moj 8dpo i.. smiem twierdzic ze chyba sie udalo :szok:
dzsiaj pokazalam rano test mezowi, aby sie upewnic
i zauwazyl 2 kreske
jest bardzo blada ale takiej samej grubosci co kontrolna
nie trzeba dawac pod swiatlo
po zrobieniu testu wlozylam go do kieszeni i nastawilam alarm na za 5 min.
po wyciagnieciu mial przyczepiona naklejke serduszko ktora corcia mi wczoraj podarowala ;) zagubilo sie w kieszeni

jeszcze z mezem nie skaczemy pod sufit, czekamy na cos bardziej wyrazistego... ale troszke mi serce bije...

reklama
Tiluchna - no to gratuluję!:-) Jak już widać kreskę i nawet mąż nie ma wątpliwości to raczej na pewno się udało :-)

A synkowi życzę zdrówka! Oby szybko z tego wyszedł...

Domi:) nie no maz powiedzial ekhm cytuje
'no cos tam jest' ale zachowal powazna mine i powiedzal, ze jeszcze sie nie ekscytuje ;-)
powtorze test za 2 dni :)
jeszcze nie dziekuje:-D

To trzymam kciuki za test za 2 dni, ale coś mi mówi, że będzie dobrze :-)
Ja za to tak się podekscytowałam, że nie wiem jak wytrzymam kilka dni w niepewności, czy u mnie się udało :-D

edyta- ja mialam tak samo poszlam i powiedzialam ze mialam normalnie okres po 15 dniach - pare razy i on mi tez wyskoczyl z tabletkami anty :szok:, ja powiedzialam ze nie bede brac bo sobie znow rozwale cykl, ze wole przeczekac - myslalam ze mnie na jakies badania wysle ale nieee... - to w irl. no ale kurde na 3 miesiace nie oplaca sie brac... tym bardziej ze ja np. dochodzilam do siebie 2 lata po tabsach branych 4 lata :baffled:, moim zdaniem tutaj sie nie znaja - lepiej juz wydac na bilet i do pl leciec

karola - no powinnas sobie zrobic tarczycowe - nie samo tsh ale i t3 t4, prolaktynke , powinien ci lekarz cos doradzic - a gin wie ze sie starasz o dziecko - i ile ? bo ewentualnie mozesz klamac ze starasz sie rok i zapytac jakie badania robic.. - wiesz ja dopiero zaczynam walke z lekarzami - jak juz bede po 1 wizycie to moze ci cos podpowiem co mi robili ;)-narazie czekam
eelenka- dobrze radzi rob tez progesteron !:)

kasoku- kochana dobrze ze do nas wracasz ! :) ja moja droga bylam na wyjezdzie wrocilismy wczoraj w nocy oczywiscie mialy byc staranka a nie bylo ;/;/ wrrr.. no ale tutaj z innymi dziewczynami na forum konsultowalam i ponoc owulacja juz byla na podstawie temp a tam blisko byly przytulanki wiec moze moze... hmmm... troche zawiedziona jestem ze wczoraj nic nie bylo bo wszyscy zmeczeni i tyle km sie jechalo tylko na pare godzin bo juz dzis musialam byc tu ;/ - no ale trudno zobaczymy czy sie cos zmajstrowalo czy nie - a ty jak tam sobie radzisz?

witam nowe staraczki :)!
ps u was snieg wow :szok: u mnie sloneczko :tak:

nic się nie martw że teraz nie ma przytulanek, najważnejsze że były wtedy kiedy trzeba, teraz już tylko pozostało cierpliwie czekać :tak:

emi- może i na zdrówko, ale niestety zamiast mnie rozochocić spać mi się zachciało i znów bara bara było "na śpiocha" :-D
missiiss- super-autkowy pomysł:tak: ja od lat robię tort z masą mascarpone- pycha, poszukam zdjęcia roczkowego tortu:-D

u nas też śniegu brak- a ja przecież w górach:-D

o mam

Zobacz załącznik 519599

śliczny tort! .... i bardzo podoba mi się imię Antoś :-)
My już też po obiedzie, po spacerze, tylko sprzątać dalej mi się nie chce :-) Jakaś popołudniowa drzemka by się przydała - szkoda, że moje dziecko już z tego wyrosło :-p

Pandora - tort przepiękny! Cudo po prostu!

Mój Jasiek nieźle mnie dziś nastraszył...tak walnął zębami w parapet, że aż odgryzł kawałek (mamy drewniany)....Wrzask był taki, że chyba całe osiedle go słyszało. Na szczęście zęby całe. Potem pluł kawałkami drewna :-p

matko święta dobrze że sobie zębów nie wybil uuuuuuf :shocked2:

hej dziewczyny!

można się dołączyć? :-)

mam na imię Aneta, mam 27 lat, synka i kolejne bobo w planach... w listopadzie odstawiłam tabsy z myślą o starankach i obecnie skończyła mi się @ więc zaczynamy starania na calego...

mogę dołączyć?

witamy witamy :)

Czytam że piszecie o tabsach i zajściu w ciążę po nich. Mi właśnie udało się zajść z synkiem w ciążę w pierwszym cyklu starań, bezpośrednio po odstawieniu tabletek, tak mi poleciła moja lekarka, nie kazała robić żadnych przerw itp. Ciąża przebiegała idealnie, książkowo, bez plamień i innych niepokojących sygnałów. Obecnie zaczynam żałować że nie poszłam po tabsy na parę miesięcy, może o wiele łatwiej by nam poszło. Tak bardzo chciałam mieć różnicę trzech lat między dziećmi a teraz 5 miesięcy starań + niezagnieżdżony zarodek ehhh:no: No nic trzeba próbować dalej, w środę najprawdopodobniej pójdę na wizytę, zobaczymy co mi doradzi.

nie martw się, uda się pewnie szybciej niż myślisz a mała różnica nadal będzie :tak::tak::tak:

grrr
pisalam pisalam i skasowalam
moj syn bardzo ciezko przechodzi ospe, ma w oczach, nosie, gardle, uszach na siusiaku , jest jedna wielka rana :(

dziewczyny dzisiaj moj 8dpo i.. smiem twierdzic ze chyba sie udalo :szok:
dzsiaj pokazalam rano test mezowi, aby sie upewnic
i zauwazyl 2 kreske
jest bardzo blada ale takiej samej grubosci co kontrolna
nie trzeba dawac pod swiatlo
po zrobieniu testu wlozylam go do kieszeni i nastawilam alarm na za 5 min.
po wyciagnieciu mial przyczepiona naklejke serduszko ktora corcia mi wczoraj podarowala ;) zagubilo sie w kieszeni

jeszcze z mezem nie skaczemy pod sufit, czekamy na cos bardziej wyrazistego... ale troszke mi serce bije...

o kurcze strasznie współczuję z ospą twojemu synkowi, biedaczek tak sie namęczyć musi :-(

z testem jeszcze nie gratuluje żeby nie było rozczarowania, poczekam aż już będzie widać ładnie kreseczki :tak::tak::tak: ... czasami się zdaża że tak wcześnie wyjdzie, ale to bardzo rzadko bo to oznacza że zagnieżdżenie musiało być w pierwszym możliwym dniu. No ale trzymam mocno kciuki żeby to było to :-)
Jaką czułość miał test?

wczorajsza imprezka udana, wszystko smakowało i ze stołu poznikało :) mąż śpi i leczy kaca...a mnie oczy nadal bolą...fuck!

no i jeszcze zaliczylam jakiś dziwny skok temperatury ... może to przez to zapelenie spojówek :confused2:

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki z rana :), ja spioch w lozeczku a moj piekny juz zapierdziela na silowni :szok: i jak tu nie uwazac sie za lenia przy nim :-D hahahha, ;/

Emalia - dzieki za trzymanie kciukow hih - no wlasnie sama sie zastanawiam o co kaman bo to moj 1 cykl z mierzeniem temp i nie wiem jak to interpretowac...:-)

edyta- a nie dasz rady wydebic luteinki od polskiego lekarza zamiast brac tabletki anty ;)?

domi- synus ma racje :-D haha no ale ty tez to wiesz ze was malutko -no i cos na to zaradzicie haha:-)

Tulichna!!!!!!!!!!!! - wklejaj tutaj fote testu szyybkoooo :p !!! :D no dobra - juz po cichaczu gratuluje ale oficjalnie to ci wkleje wielki napis za pare dni hhahahah :-D - szkoda ze nie mierzysz temp!! - bo ja tu studiuje wykresy w tym cyklu hahhahah ;) - jak jest bladzioch to trafilas!- a przypomnij mi ile przed owu zakonczylas starania - bo ja szukam nadzieji hihi.. ;)
buziaki

Miciurka - tempka rośnie Ci w górę to dobrze, twój wykres na prawdę dobrze wygląda. Ok 7, 8 dnia powinna ci lekko opaść tempka (zagnieżdżenie) po to żeby wystrzelić w górę i już tak zostać. Jak zacznie ok 14 dnia po owu spadać mocno w dół tzn że na @. Zagnieżdżenie nastepuje miedzy 6 a 12 dniem, ale najczesciej ok 7, 8 dnia, po 24 godzinach jest beta w krwi a po 48 w moczu, czyli od zagnieżdżenia najwczęsniej test może coś pokazać po 2 dniach i musi być super czuły bo są to pierwsze ilości hormonu ktory bedzie z każdym dniem przyrastał.

tulichna- podekscytowalam sie tak twoim testem ze o twoim synku zapomnialam napisac :zawstydzona/y: - oj bidulek - cholerna ospa - jak mozna miec na oczach itd. wrr:wściekła/y: , mam nadz ze go tak nie swedzi bardzo - no i pilnuj go zeby nie drapal za duzo bo dziurki beda , niech sie maluch trzyma dzielnie!!!

lorelain- no dzieki za bardzo optymistyczna wypowiedz hih, hmm wykresik masz dobry - na tyle co ja wiem, 3 dni taka sama temp po spadku oznacza ze owulacja sie odbyla wiec musimy teraz czekac no i widze ze chyba dolaczysz z testowaniem do mnie i pandorki :) jakos 10-12 grudzien :-) ehh najgorsze to czekanie

ja sie u siebie zastanawiam bo czulam jajnik wczoraj dopiero wiec moze jednak owulacja byla wczoraj a nie 2-3 wczesniej - chociaz czytam o interpretacji temp to z niej wynika ze 27-28.11 - no i badz tu czlowieku madry - no i sie martwie ze nie trafilam z czasem plus z moim sluzem jest problem , bo u Ciebie widze ze jest typowo plodny wtedy kiedy powinien... kurde tyle pytan zero odpowiedzi :shocked2:

ps. podczytuje sobie Ciąża, objawy ciąży, kalendarz ciąży, poród, połóg | parenting.pl nie wiem czy ktoras z was tam byla ale przypadkiem tam trafilam i sie edukuje ;)

Ja sie od grudnia dolacze... wkoncu wyciagam ten piep**** implant bo wiecej zlego niz dobrego robi, poczekam na @ i bedziemy dzialac :-D narazie was podczytuje i zauwazylam ze oprucz Emilki jest jeszcze jeden znany nick ;) -Lorelain-

reklama
Miciurka - owulke miałaś wtedy kiedy na wykresie, bo od tego momentu ewidentnie rosnie Ci tempka .... nie kombinuj za wiele :-D ... no ja juz się tam edukowałam dawno temu :-p

pam - ja myslalam że juz wczesniej zaczeliscie sie starać :sorry:

Do góry