reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

grrr
pisalam pisalam i skasowalam
moj syn bardzo ciezko przechodzi ospe, ma w oczach, nosie, gardle, uszach na siusiaku , jest jedna wielka rana :(

dziewczyny dzisiaj moj 8dpo i.. smiem twierdzic ze chyba sie udalo :szok:
dzsiaj pokazalam rano test mezowi, aby sie upewnic
i zauwazyl 2 kreske
jest bardzo blada ale takiej samej grubosci co kontrolna
nie trzeba dawac pod swiatlo
po zrobieniu testu wlozylam go do kieszeni i nastawilam alarm na za 5 min.
po wyciagnieciu mial przyczepiona naklejke serduszko ktora corcia mi wczoraj podarowala ;) zagubilo sie w kieszeni

jeszcze z mezem nie skaczemy pod sufit, czekamy na cos bardziej wyrazistego... ale troszke mi serce bije...

reklama
Tiluchna - no to gratuluję!:-) Jak już widać kreskę i nawet mąż nie ma wątpliwości to raczej na pewno się udało :-)

A synkowi życzę zdrówka! Oby szybko z tego wyszedł...

Domi:) nie no maz powiedzial ekhm cytuje
'no cos tam jest' ale zachowal powazna mine i powiedzal, ze jeszcze sie nie ekscytuje ;-)
powtorze test za 2 dni :)
jeszcze nie dziekuje:-D

To trzymam kciuki za test za 2 dni, ale coś mi mówi, że będzie dobrze :-)
Ja za to tak się podekscytowałam, że nie wiem jak wytrzymam kilka dni w niepewności, czy u mnie się udało :-D

edyta- ja mialam tak samo poszlam i powiedzialam ze mialam normalnie okres po 15 dniach - pare razy i on mi tez wyskoczyl z tabletkami anty :szok:, ja powiedzialam ze nie bede brac bo sobie znow rozwale cykl, ze wole przeczekac - myslalam ze mnie na jakies badania wysle ale nieee... - to w irl. no ale kurde na 3 miesiace nie oplaca sie brac... tym bardziej ze ja np. dochodzilam do siebie 2 lata po tabsach branych 4 lata :baffled:, moim zdaniem tutaj sie nie znaja - lepiej juz wydac na bilet i do pl leciec

karola - no powinnas sobie zrobic tarczycowe - nie samo tsh ale i t3 t4, prolaktynke , powinien ci lekarz cos doradzic - a gin wie ze sie starasz o dziecko - i ile ? bo ewentualnie mozesz klamac ze starasz sie rok i zapytac jakie badania robic.. - wiesz ja dopiero zaczynam walke z lekarzami - jak juz bede po 1 wizycie to moze ci cos podpowiem co mi robili ;)-narazie czekam
eelenka- dobrze radzi rob tez progesteron !:)

kasoku- kochana dobrze ze do nas wracasz ! :) ja moja droga bylam na wyjezdzie wrocilismy wczoraj w nocy oczywiscie mialy byc staranka a nie bylo ;/;/ wrrr.. no ale tutaj z innymi dziewczynami na forum konsultowalam i ponoc owulacja juz byla na podstawie temp a tam blisko byly przytulanki wiec moze moze... hmmm... troche zawiedziona jestem ze wczoraj nic nie bylo bo wszyscy zmeczeni i tyle km sie jechalo tylko na pare godzin bo juz dzis musialam byc tu ;/ - no ale trudno zobaczymy czy sie cos zmajstrowalo czy nie - a ty jak tam sobie radzisz?

witam nowe staraczki :)!
ps u was snieg wow :szok: u mnie sloneczko :tak:

nic się nie martw że teraz nie ma przytulanek, najważnejsze że były wtedy kiedy trzeba, teraz już tylko pozostało cierpliwie czekać :tak:

emi- może i na zdrówko, ale niestety zamiast mnie rozochocić spać mi się zachciało i znów bara bara było "na śpiocha" :-D
missiiss- super-autkowy pomysł:tak: ja od lat robię tort z masą mascarpone- pycha, poszukam zdjęcia roczkowego tortu:-D

u nas też śniegu brak- a ja przecież w górach:-D

o mam

Zobacz załącznik 519599

śliczny tort! .... i bardzo podoba mi się imię Antoś :-)
My już też po obiedzie, po spacerze, tylko sprzątać dalej mi się nie chce :-) Jakaś popołudniowa drzemka by się przydała - szkoda, że moje dziecko już z tego wyrosło :-p

Pandora - tort przepiękny! Cudo po prostu!

Mój Jasiek nieźle mnie dziś nastraszył...tak walnął zębami w parapet, że aż odgryzł kawałek (mamy drewniany)....Wrzask był taki, że chyba całe osiedle go słyszało. Na szczęście zęby całe. Potem pluł kawałkami drewna :-p

matko święta dobrze że sobie zębów nie wybil uuuuuuf :shocked2:

hej dziewczyny!

można się dołączyć? :-)

mam na imię Aneta, mam 27 lat, synka i kolejne bobo w planach... w listopadzie odstawiłam tabsy z myślą o starankach i obecnie skończyła mi się @ więc zaczynamy starania na calego...

mogę dołączyć?

witamy witamy :)

Czytam że piszecie o tabsach i zajściu w ciążę po nich. Mi właśnie udało się zajść z synkiem w ciążę w pierwszym cyklu starań, bezpośrednio po odstawieniu tabletek, tak mi poleciła moja lekarka, nie kazała robić żadnych przerw itp. Ciąża przebiegała idealnie, książkowo, bez plamień i innych niepokojących sygnałów. Obecnie zaczynam żałować że nie poszłam po tabsy na parę miesięcy, może o wiele łatwiej by nam poszło. Tak bardzo chciałam mieć różnicę trzech lat między dziećmi a teraz 5 miesięcy starań + niezagnieżdżony zarodek ehhh:no: No nic trzeba próbować dalej, w środę najprawdopodobniej pójdę na wizytę, zobaczymy co mi doradzi.

nie martw się, uda się pewnie szybciej niż myślisz a mała różnica nadal będzie :tak::tak::tak:

grrr
pisalam pisalam i skasowalam
moj syn bardzo ciezko przechodzi ospe, ma w oczach, nosie, gardle, uszach na siusiaku , jest jedna wielka rana :(

dziewczyny dzisiaj moj 8dpo i.. smiem twierdzic ze chyba sie udalo :szok:
dzsiaj pokazalam rano test mezowi, aby sie upewnic
i zauwazyl 2 kreske
jest bardzo blada ale takiej samej grubosci co kontrolna
nie trzeba dawac pod swiatlo
po zrobieniu testu wlozylam go do kieszeni i nastawilam alarm na za 5 min.
po wyciagnieciu mial przyczepiona naklejke serduszko ktora corcia mi wczoraj podarowala ;) zagubilo sie w kieszeni

jeszcze z mezem nie skaczemy pod sufit, czekamy na cos bardziej wyrazistego... ale troszke mi serce bije...

o kurcze strasznie współczuję z ospą twojemu synkowi, biedaczek tak sie namęczyć musi :-(

z testem jeszcze nie gratuluje żeby nie było rozczarowania, poczekam aż już będzie widać ładnie kreseczki :tak::tak::tak: ... czasami się zdaża że tak wcześnie wyjdzie, ale to bardzo rzadko bo to oznacza że zagnieżdżenie musiało być w pierwszym możliwym dniu. No ale trzymam mocno kciuki żeby to było to :-)
Jaką czułość miał test?

wczorajsza imprezka udana, wszystko smakowało i ze stołu poznikało :) mąż śpi i leczy kaca...a mnie oczy nadal bolą...fuck!

no i jeszcze zaliczylam jakiś dziwny skok temperatury ... może to przez to zapelenie spojówek :confused2:

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki z rana :), ja spioch w lozeczku a moj piekny juz zapierdziela na silowni :szok: i jak tu nie uwazac sie za lenia przy nim :-D hahahha, ;/

Emalia - dzieki za trzymanie kciukow hih - no wlasnie sama sie zastanawiam o co kaman bo to moj 1 cykl z mierzeniem temp i nie wiem jak to interpretowac...:-)

edyta- a nie dasz rady wydebic luteinki od polskiego lekarza zamiast brac tabletki anty ;)?

domi- synus ma racje :-D haha no ale ty tez to wiesz ze was malutko -no i cos na to zaradzicie haha:-)

Tulichna!!!!!!!!!!!! - wklejaj tutaj fote testu szyybkoooo :p !!! :D no dobra - juz po cichaczu gratuluje ale oficjalnie to ci wkleje wielki napis za pare dni hhahahah :-D - szkoda ze nie mierzysz temp!! - bo ja tu studiuje wykresy w tym cyklu hahhahah ;) - jak jest bladzioch to trafilas!- a przypomnij mi ile przed owu zakonczylas starania - bo ja szukam nadzieji hihi.. ;)
buziaki

Miciurka - tempka rośnie Ci w górę to dobrze, twój wykres na prawdę dobrze wygląda. Ok 7, 8 dnia powinna ci lekko opaść tempka (zagnieżdżenie) po to żeby wystrzelić w górę i już tak zostać. Jak zacznie ok 14 dnia po owu spadać mocno w dół tzn że na @. Zagnieżdżenie nastepuje miedzy 6 a 12 dniem, ale najczesciej ok 7, 8 dnia, po 24 godzinach jest beta w krwi a po 48 w moczu, czyli od zagnieżdżenia najwczęsniej test może coś pokazać po 2 dniach i musi być super czuły bo są to pierwsze ilości hormonu ktory bedzie z każdym dniem przyrastał.

tulichna- podekscytowalam sie tak twoim testem ze o twoim synku zapomnialam napisac :zawstydzona/y: - oj bidulek - cholerna ospa - jak mozna miec na oczach itd. wrr:wściekła/y: , mam nadz ze go tak nie swedzi bardzo - no i pilnuj go zeby nie drapal za duzo bo dziurki beda , niech sie maluch trzyma dzielnie!!!

lorelain- no dzieki za bardzo optymistyczna wypowiedz hih, hmm wykresik masz dobry - na tyle co ja wiem, 3 dni taka sama temp po spadku oznacza ze owulacja sie odbyla wiec musimy teraz czekac no i widze ze chyba dolaczysz z testowaniem do mnie i pandorki :) jakos 10-12 grudzien :-) ehh najgorsze to czekanie

ja sie u siebie zastanawiam bo czulam jajnik wczoraj dopiero wiec moze jednak owulacja byla wczoraj a nie 2-3 wczesniej - chociaz czytam o interpretacji temp to z niej wynika ze 27-28.11 - no i badz tu czlowieku madry - no i sie martwie ze nie trafilam z czasem plus z moim sluzem jest problem , bo u Ciebie widze ze jest typowo plodny wtedy kiedy powinien... kurde tyle pytan zero odpowiedzi :shocked2:

ps. podczytuje sobie Ciąża, objawy ciąży, kalendarz ciąży, poród, połóg | parenting.pl nie wiem czy ktoras z was tam byla ale przypadkiem tam trafilam i sie edukuje ;)

Ja sie od grudnia dolacze... wkoncu wyciagam ten piep**** implant bo wiecej zlego niz dobrego robi, poczekam na @ i bedziemy dzialac :-D narazie was podczytuje i zauwazylam ze oprucz Emilki jest jeszcze jeden znany nick ;) -Lorelain-

reklama
Miciurka - owulke miałaś wtedy kiedy na wykresie, bo od tego momentu ewidentnie rosnie Ci tempka .... nie kombinuj za wiele :-D ... no ja juz się tam edukowałam dawno temu :-p

pam - ja myslalam że juz wczesniej zaczeliscie sie starać :sorry:

Do góry