reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelko ocatnisept na patycze i ten pierscien dobrze przemywaj, a o do kolek sab simplex nawet dawany co godzine jeszcze jak tez zly okres kolkowy się nie zaczyna, mi pomogl bardzo, a Tymek zachowywal się tak samo, jeszcze do pepuszka waciki nasaczone spirytusem nazywają się leko, sa w każdej aptece.

reklama
anabelka- pisze jedna reka. jak zaczeły sie problemy to zrezygnowałam z produktow zawierajacych mleko. w tym czasie zakupiłam delicol i biogaje. Podaje na lyzeczce. Pije chetnie bo wie, ze bedzie cycus hehe. Jest poprawa, choc zawsze mogloby byc lepiej. Teraz powoli wprowadzam mleko i roznicy nie ma. wiec albo idzie to laktoza albo niedojzaloscia układu pokarmowego.

kupiłam delicol bo to może o laktozę z mojego mleka chodzi,dwa tygodnie było ok a potem zaczęły się brzuszkowe sensacje ;-)
ten biogaje to probiotyk tak ? bo coś kojarzę go z probiotykiem

anabelko ocatnisept na patycze i ten pierscien dobrze przemywaj, a o do kolek sab simplex nawet dawany co godzine jeszcze jak tez zly okres kolkowy się nie zaczyna, mi pomogl bardzo, a Tymek zachowywal się tak samo, jeszcze do pepuszka waciki nasaczone spirytusem nazywają się leko, sa w każdej aptece.

spirytus odpada bo to będzie potwornie szczypało i dopiero będzie jazda

Octanisept i tylko on fajnie się żagli Hey dziewczyny pomocy w moich gigant balkonach brakuje mleka tak bym chciała jeszcze pokarm mieć z dwa miesiące a tu dupa

U mnie tez w gigantach mam mleko ale teraz jest okres kiedy mloda je i kaszke i zupke i owocki i nie mozemy sie uregulowac i czasen w cycach mleka za duxo albo za malo ciagle jest roznie...

Octanisept i tylko on fajnie się żagli Hey dziewczyny pomocy w moich gigant balkonach brakuje mleka tak bym chciała jeszcze pokarm mieć z dwa miesiące a tu dupa

może za mało jesz i pijesz,ja miałam mniej gdy mała przeskoczyła z 40ml posiłki na 60ml teraz zmieści nawet 80-100ml :-) ale ja wtedy w nocy wstawałam i dodatkowo odciągałam bo w nocy pije mi rzadziej,potem przez te kolki chciała więcej i mi się uregulowało,no i też mam jeszcze większe pragnienie :-)

A wiecie co mój Kuba na zajęciach u terapeuty powiedział...malował jakąś panią na obrazku jako że niebawem jest dzień matki,Kuba powiedział : "ale to nie mama,mama ma wielkie cycki" :-D :-)

limonka no fajnie by było jeszcze dawać mleko te np 2 miesiące ale najważniejsze by chociaż kilka razy w ciągu dnia było ;-) bo to co ma dostać to dostanie i tu się nie liczy ilość a jakość tego co jest w mleku

Jak wy to sprawdzacie ile z cyca wypije?? Kurde moja z butli nie cgce a jak sie zdazylo to wypila jedynie 60 ml...:/

Jak wy to sprawdzacie ile z cyca wypije?? Kurde moja z butli nie cgce a jak sie zdazylo to wypila jedynie 60 ml...:/

ja odciągam to wiem ;-) bo są dni że wychodzę a ona np.musi zostać to stwierdziłam że będę odciągać,jak była na cycu to tylko cyc i cyc a tak chociaż jakaś regularność się u niej wyrobiła ;-) teraz jakby z cyca piła to też bym wiedziała ile wypija bo te co odciągają już mają jakąś tam tabelę w głowie hehe,ja np.odciągam po 5 minut z jednej i 5 minut z drugiej,mniej więcej tyle ile ona wypija jak pije z cyca więc jak odciągnę w te 10 minut i bez pośpiechu ok 60ml to ona 10min wisząca na cycu wypija podobną ilość :-)

Dzięki dziewczyny. Ehh z moim nie ma problemu bo czy butelka czy cyc byle leci. Przy cycu lubi zasnąć wiec zastanawiam się co będzie kiedyś. Wypróbowałam 2 mies. Temu ********** na początku super teraz hmmm mizernie. Nie wiem czy też tak macie czasami czuje bąbelki lub takie drgania w brzuchu i zastanawiam się co to.

reklama
Anabelko u naa tez byl problem brzusiem..dawalam gripe water czyli woda koprowa i ponagalo... tu raczej chodzi o to ze musza sie dzieciaczki nauczyc trawic. Klac jak najwiecej na brzusio bo wyedy sie sam masuje ;)

Limonka moze jedynie sciagac laktatorwm jak najcEsciej..
Ja tez mam teraz problem pokarmem :( juz nawet mm kupilam ale chyba uczulony :/

Do góry