reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej dziewczyny, przepraszam, że tak rzadko się odzywam ale po świętach wielkanocnych wróciłam do pracy i na wszystko brakuje mi czasu, jak mam chwilę dla siebie to staram się położyć i odpocząć bo brzucho często się stawia :baffled:

we wtorek byłam na wizycie, w skrócie Mała ładnie rośnie, waży już 1,5 kg czyli w miesiąc praktycznie podwoiła swoją wagę i jest już ułożona główką do dołu :tak: serducho, żołądek, nerki itd. wszystko ok :tak:

moja szyjka macicy nadal ustawiona jak do porodu ale na szczęście długa i zamknięta :happy:

za 2-3 tygodnie mam odstawić Luteinę, trochę mnie to stresuje bo wkręciło mi się, że jak biorę Lutkę to jest ok a jak ją odstawię to urodzę :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

anabelka co do wyprawki to w sumie za wiele nic się nie zmieniło, mamy łóżeczko, w sobotę będziemy mieć wózek, trochę ciuszków mamy, kupiłam sobie 2 koszule do szpitala (nie za mało?) takie z guziczkami po skosie po obu stronach no i nic więcej jeszcze nie mamy :baffled:, z kosmetyków kupiłam na razie tylko Oilatum Baby do kąpieli bo było w promocji w Rossmanie z kartą Rossnę.
resztę rzeczy kosmetycznych kupię w aptece bo właścicielka apteki uczy się u mnie angielskiego i liczę na to, że sprzeda mi te rzeczy po cenie hurtowej albo i jeszcze taniej :-p

reklama
hej dziewczyny, przepraszam, że tak rzadko się odzywam ale po świętach wielkanocnych wróciłam do pracy i na wszystko brakuje mi czasu, jak mam chwilę dla siebie to staram się położyć i odpocząć bo brzucho często się stawia :baffled:

we wtorek byłam na wizycie, w skrócie Mała ładnie rośnie, waży już 1,5 kg czyli w miesiąc praktycznie podwoiła swoją wagę i jest już ułożona główką do dołu :tak: serducho, żołądek, nerki itd. wszystko ok :tak:

moja szyjka macicy nadal ustawiona jak do porodu ale na szczęście długa i zamknięta :happy:

za 2-3 tygodnie mam odstawić Luteinę, trochę mnie to stresuje bo wkręciło mi się, że jak biorę Lutkę to jest ok a jak ją odstawię to urodzę :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

anabelka co do wyprawki to w sumie za wiele nic się nie zmieniło, mamy łóżeczko, w sobotę będziemy mieć wózek, trochę ciuszków mamy, kupiłam sobie 2 koszule do szpitala (nie za mało?) takie z guziczkami po skosie po obu stronach no i nic więcej jeszcze nie mamy :baffled:, z kosmetyków kupiłam na razie tylko Oilatum Baby do kąpieli bo było w promocji w Rossmanie z kartą Rossnę.
resztę rzeczy kosmetycznych kupię w aptece bo właścicielka apteki uczy się u mnie angielskiego i liczę na to, że sprzeda mi te rzeczy po cenie hurtowej albo i jeszcze taniej :-p

kurcze jeśli bierzesz ją na szyjkę to moim zdaniem brać powinnaś ale skoro szyjka długa i zamknięta to nie bój się
Ja miałam szyjkę na 1 cm w 32tc i miękka a w 34tc miałam rozwarcie,luteinę odstawiłam prawie 2 dni przed tym jak odeszły mi wody więc ona u mnie miała znaczenie duże ale skoro masz szyjkę długą to nie bój się i nie myśl że urodzisz bo stres Ci tą szyjkę skróci ;-)
ja przy Kubie do szpitala brałam 2 piżamy (jedną zapociłam przy skurczach hehe to potem miałam na zmianę),teraz miałam jedną bo wiedziałam że będzie cc,więc jedną dobę miałam szpitalną,te z guzikami po bokach są fajne bo bardzo praktyczne przy karmieniu

Karola oo duza juz corcia !! A wyprawke uzbierasz ;) ja kupowalam wszystko na allegro od jednego sprzedawcy za grosze ;)

A ja zrobila kolejna figurke ;)

zastanawiałam się czy dasz mu radę :-D ale widzę że poszło Ci nieźle :-)

Dziewczyny a u Nas wymioty,mała tak chlusnęła znowu że tatusiek się wystraszył bo nie wiedział co się dzieje :-D no kurde dietę mam ok no i brzusio boli i małej najlepiej gdy leży na brzuszku na moim brzuchu,zastanawiam się czy nie spróbować z bebilonem pepti by sprawdzić czy te bóle nie przejdą

anabelko hehe a dzieki jakos sie udal ;)

a bol brzusia u corci jest normalny :( moj Emis tezvmial, musi sie dobrze rozwinac uklad trawienny, dajcie sobie czasu ;)

tak mi jej szkoda,ale wczoraj już było lepiej,ale po każdym karmieniu kładę ją sobie na brzuch-dobry termofor :-) i potem odkładam do łóżeczka

dziewczyny czy jakiemuś Waszemu maluchowi babrał się pępek ?
Kubie odpadł po równo 7 dniach,Julce odpadł po 1,5 tygodniu no ok jeszcze norma ale Kuba miał piękny różowy,suchy pępek a mała ma ciągle taki sam,najpierw lekko zakrwawiony a teraz żółty i lepki,ciągle coś tam się sączy,dzisiaj była kobitka z przychodni bo prosiłam o wizytę,wcześniej położna mówiła o Asept,kupiłam i pryskałam,pępek zjaśniał ale nie goi się a to już jutro będzie 2,5 tygodnia jakoś od odpadnięcia,na bodziakach żółte kropki więc i ropa jest...do tego te cholerne wymioty i ból brzucha,wczoraj myślałam że wyjdę z siebie bo nie potrafiłam jej pomóc :-( od 20 do po 23 jeden wielki płacz,oczka podkrążone,czerwone od płaczu,zasypiała gdy padała ze zmęczenia i to na max 5 minut,budziła się i znowu płacz.Nosz kurde jem już na parze bo nie wiem co robić,zasnęła jakoś o 23:30 dopiero w naszym łóżku przykryta ciepłą grubą kołdrą.Rano płacz bo kupy nie umiała zrobić,jakiś liliputek gęsty wyszedł i tyle,znowu płacz i znowu spanie na mnie,wtulona w cyce zasnęła na godzinę,potem jakoś dała radę kupę zrobić.Ktoś mi poradził delicol bo może mam za dużo laktozy w swoim mleku ale i polecono mi krople dla dzieci na kolki bobotic i herbatki dla dzieci dla mnie
Z rumiankowymi nie chcę testować bo mała chyba ma uczulenie,chyba że nie i kolejne pytanko do mam dziewczynek
U Kuby to był znak alergii na chusteczki johnsona a u niej nie wiem,ma na pośladkach bliżej cip...kropeczki jakby pryszczyki-bez białej wydzieliny w środku i nie wiem czy to typowe dla dziewczynek :-) czy alergia
bo chusteczek mam 2 rodzaje jedne z biedronki z penthanolem i rumiankiem a drugie z penatena niemieckie,te z biedronki sprawują się dobrze jeśli chodzi o kupy,wszystko ładnie zgarniają dlatego ich używam :-)
W piątek ma przyjść znowu ta sama kobieta z przychodni zobaczyć jak pępek i jak brzuszek,jak pępek będzie zababrany dalej to do lekarza muszę iść.No i tyle z pisania bo mała już jęczy...ech pospała 30 minut,no mykam.Jakiś spacerek się przyda,może pośpi dłużej jak nią wytrzęsie.
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Anabelka-u nas 3 tygodnie jak pępek był. Jak odpadł to została wydzielinka, ropna. Kilka dni sie jakby sączyło, przemywałam octeniseptem. Teraz jest ładniutki :-). Ale jak faktycznie CIę to niepokoi to lepiej sprawdzić. I u nas problemy z brzuszkiem. Teraz jest lepiej. Już nie ma takiego płaczu i prężenia, co nie znaczy że nie kwęka przy bączkach i kupce. Do tego zawartość pieluchy ma wiele do życzenia (mojego hehe). nadal są rzadkie. Podaje Delicol i biogaję. A tak to Adela rośnie jak na drożdżach! Juz ma słodkie tłuściutkie nóżki i jakże pulchny drugi podbródek :-D. Aaaa, mała nie ma żadnych krostek przy cipusce :rofl2:

Anabelka kurcze widac ze sie mala meczy strasznie:( jesli chodzi o pepek to zakrop jej fioletem i zejdzie ci po 2 dniach i osuszaj caly czas najlepiej na ten fiolet poloz gazik przed zabrudzeniem ... to stara metoda jak swiat i zawsze ostatecznie pomaga...
A co do cipulinki moze to tylko od mokdego albo potowki obserwuj i wietrz ja przed zmiana pieluszki...

A brzuszek ...ciezka sprawa nas uczyli na fizjoterapi ze najlepiej uciskac brzuszek przed gromadzeniem sie gazow wiec najlepiej sprawdza sie przelozenie dziecka przez kolano i masowanie pleckow w odwrotna strone do ruchu wskazowek zegara..juz niejednemu to pomoglo wiec sprobuj zawsze jak zaczyna się historia z kolka... ewentualnie mkge wyslac ci z niemiec SabSimplex

Anabelka-u nas 3 tygodnie jak pępek był. Jak odpadł to została wydzielinka, ropna. Kilka dni sie jakby sączyło, przemywałam octeniseptem. Teraz jest ładniutki :-). Ale jak faktycznie CIę to niepokoi to lepiej sprawdzić. I u nas problemy z brzuszkiem. Teraz jest lepiej. Już nie ma takiego płaczu i prężenia, co nie znaczy że nie kwęka przy bączkach i kupce. Do tego zawartość pieluchy ma wiele do życzenia (mojego hehe). nadal są rzadkie. Podaje Delicol i biogaję. A tak to Adela rośnie jak na drożdżach! Juz ma słodkie tłuściutkie nóżki i jakże pulchny drugi podbródek :-D. Aaaa, mała nie ma żadnych krostek przy cipusce :rofl2:

o tym samym mówiła kobita z przychodni,dzisiaj kupię bo wczoraj suszyliśmy pępek ile tylko się dało
nasz to 2 podbródki ma od urodzenia :-D a jak na delicol idzie ? ale Ty diety nie masz jakiejś specjalnej ? ja bezmleczną no i jeśli nie toleruje laktozy to mojej kurcze

Anabelka kurcze widac ze sie mala meczy strasznie:( jesli chodzi o pepek to zakrop jej fioletem i zejdzie ci po 2 dniach i osuszaj caly czas najlepiej na ten fiolet poloz gazik przed zabrudzeniem ... to stara metoda jak swiat i zawsze ostatecznie pomaga...
A co do cipulinki moze to tylko od mokdego albo potowki obserwuj i wietrz ja przed zmiana pieluszki...

A brzuszek ...ciezka sprawa nas uczyli na fizjoterapi ze najlepiej uciskac brzuszek przed gromadzeniem sie gazow wiec najlepiej sprawdza sie przelozenie dziecka przez kolano i masowanie pleckow w odwrotna strone do ruchu wskazowek zegara..juz niejednemu to pomoglo wiec sprobuj zawsze jak zaczyna się historia z kolka... ewentualnie mkge wyslac ci z niemiec SabSimplex

o matko jak ja ją kładę na brzuch to jest jeszcze gorzej niż jakby leżała na plecach...

z tym asept wydaje nam się że jest gorszy ten pępek
dobra znowu uciekam bo dopiero co usiadłam i ryk...

reklama
anabelka- pisze jedna reka. jak zaczeły sie problemy to zrezygnowałam z produktow zawierajacych mleko. w tym czasie zakupiłam delicol i biogaje. Podaje na lyzeczce. Pije chetnie bo wie, ze bedzie cycus hehe. Jest poprawa, choc zawsze mogloby byc lepiej. Teraz powoli wprowadzam mleko i roznicy nie ma. wiec albo idzie to laktoza albo niedojzaloscia układu pokarmowego.

Ostatnia edycja:
Do góry