reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelko ocatnisept na patycze i ten pierscien dobrze przemywaj, a o do kolek sab simplex nawet dawany co godzine jeszcze jak tez zly okres kolkowy się nie zaczyna, mi pomogl bardzo, a Tymek zachowywal się tak samo, jeszcze do pepuszka waciki nasaczone spirytusem nazywają się leko, sa w każdej aptece.

reklama
anabelka- pisze jedna reka. jak zaczeły sie problemy to zrezygnowałam z produktow zawierajacych mleko. w tym czasie zakupiłam delicol i biogaje. Podaje na lyzeczce. Pije chetnie bo wie, ze bedzie cycus hehe. Jest poprawa, choc zawsze mogloby byc lepiej. Teraz powoli wprowadzam mleko i roznicy nie ma. wiec albo idzie to laktoza albo niedojzaloscia układu pokarmowego.

kupiłam delicol bo to może o laktozę z mojego mleka chodzi,dwa tygodnie było ok a potem zaczęły się brzuszkowe sensacje ;-)
ten biogaje to probiotyk tak ? bo coś kojarzę go z probiotykiem

anabelko ocatnisept na patycze i ten pierscien dobrze przemywaj, a o do kolek sab simplex nawet dawany co godzine jeszcze jak tez zly okres kolkowy się nie zaczyna, mi pomogl bardzo, a Tymek zachowywal się tak samo, jeszcze do pepuszka waciki nasaczone spirytusem nazywają się leko, sa w każdej aptece.

spirytus odpada bo to będzie potwornie szczypało i dopiero będzie jazda

Octanisept i tylko on fajnie się żagli Hey dziewczyny pomocy w moich gigant balkonach brakuje mleka tak bym chciała jeszcze pokarm mieć z dwa miesiące a tu dupa

U mnie tez w gigantach mam mleko ale teraz jest okres kiedy mloda je i kaszke i zupke i owocki i nie mozemy sie uregulowac i czasen w cycach mleka za duxo albo za malo ciagle jest roznie...

Octanisept i tylko on fajnie się żagli Hey dziewczyny pomocy w moich gigant balkonach brakuje mleka tak bym chciała jeszcze pokarm mieć z dwa miesiące a tu dupa

może za mało jesz i pijesz,ja miałam mniej gdy mała przeskoczyła z 40ml posiłki na 60ml teraz zmieści nawet 80-100ml :-) ale ja wtedy w nocy wstawałam i dodatkowo odciągałam bo w nocy pije mi rzadziej,potem przez te kolki chciała więcej i mi się uregulowało,no i też mam jeszcze większe pragnienie :-)

A wiecie co mój Kuba na zajęciach u terapeuty powiedział...malował jakąś panią na obrazku jako że niebawem jest dzień matki,Kuba powiedział : "ale to nie mama,mama ma wielkie cycki" :-D :-)

limonka no fajnie by było jeszcze dawać mleko te np 2 miesiące ale najważniejsze by chociaż kilka razy w ciągu dnia było ;-) bo to co ma dostać to dostanie i tu się nie liczy ilość a jakość tego co jest w mleku

Jak wy to sprawdzacie ile z cyca wypije?? Kurde moja z butli nie cgce a jak sie zdazylo to wypila jedynie 60 ml...:/

Jak wy to sprawdzacie ile z cyca wypije?? Kurde moja z butli nie cgce a jak sie zdazylo to wypila jedynie 60 ml...:/

ja odciągam to wiem ;-) bo są dni że wychodzę a ona np.musi zostać to stwierdziłam że będę odciągać,jak była na cycu to tylko cyc i cyc a tak chociaż jakaś regularność się u niej wyrobiła ;-) teraz jakby z cyca piła to też bym wiedziała ile wypija bo te co odciągają już mają jakąś tam tabelę w głowie hehe,ja np.odciągam po 5 minut z jednej i 5 minut z drugiej,mniej więcej tyle ile ona wypija jak pije z cyca więc jak odciągnę w te 10 minut i bez pośpiechu ok 60ml to ona 10min wisząca na cycu wypija podobną ilość :-)

Dzięki dziewczyny. Ehh z moim nie ma problemu bo czy butelka czy cyc byle leci. Przy cycu lubi zasnąć wiec zastanawiam się co będzie kiedyś. Wypróbowałam 2 mies. Temu ********** na początku super teraz hmmm mizernie. Nie wiem czy też tak macie czasami czuje bąbelki lub takie drgania w brzuchu i zastanawiam się co to.

reklama
Anabelko u naa tez byl problem brzusiem..dawalam gripe water czyli woda koprowa i ponagalo... tu raczej chodzi o to ze musza sie dzieciaczki nauczyc trawic. Klac jak najwiecej na brzusio bo wyedy sie sam masuje ;)

Limonka moze jedynie sciagac laktatorwm jak najcEsciej..
Ja tez mam teraz problem pokarmem :( juz nawet mm kupilam ale chyba uczulony :/

Do góry