reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Dzięki dziewczyny. Ehh z moim nie ma problemu bo czy butelka czy cyc byle leci. Przy cycu lubi zasnąć wiec zastanawiam się co będzie kiedyś. Wypróbowałam 2 mies. Temu ********** na początku super teraz hmmm mizernie. Nie wiem czy też tak macie czasami czuje bąbelki lub takie drgania w brzuchu i zastanawiam się co to.

hehe kolejne dziecko :-D nie no żartowałam ;-)

Anabelko u naa tez byl problem brzusiem..dawalam gripe water czyli woda koprowa i ponagalo... tu raczej chodzi o to ze musza sie dzieciaczki nauczyc trawic. Klac jak najwiecej na brzusio bo wyedy sie sam masuje ;)

Limonka moze jedynie sciagac laktatorwm jak najcEsciej..
Ja tez mam teraz problem pokarmem :( juz nawet mm kupilam ale chyba uczulony :/

teraz po każdym karmieniu kładę ją na swój brzuch :-) do tego Delicol ,espumisan i jest jak narazie cisza,rozdzierające uszy płaczu nie ma,ja pije herbatkę dla dzieci z koprem włoskim

dzisiaj znowu była pilęgniarka,kazała iść do lekarza z tym pępkiem a ona poleciła kilka preparatów w tym spirytus ale by samemu rozcieńczyć i kapnąć do pępka,potem jeszcze wpadła na pomysł z Neomycinum maścią do oczu,pamiętacie jak pisałam że Kuba miał problem z siusiakiem...ta maść pomogła wspaniale wtedy a objawy podobne,opuchnięty,czerwony zababrany siusiak,przetestuję i zobaczę bo mam połowę smarować by widzieć czy jest poprawa.
No i zważyłam małą :-) 4800g dobry wynik,prawie 1 kg w miesiąc bo przy wyjściu ze szpitala miała ponad 3900

Ostatnia edycja:
reklama
Anabelko koper wloski jest piardopedny..poqoduje ze wiecej bakow jest. Rumianek kup sobie zwykly i pij ;) ja parzyl i po nim Emis sie zaczal super zalatwiac ;)

Anabelko koper wloski jest piardopedny..poqoduje ze wiecej bakow jest. Rumianek kup sobie zwykly i pij ;) ja parzyl i po nim Emis sie zaczal super zalatwiac ;)

z rumiankiem lipka Akuku podejrzewam uczulenie na niego u małej bo jedne chusteczki mam z rumiankiem i ma pryszczyki na tyłku ale bez typowej białej kropki na środku,odstawiam je i zobaczę czy zejdą,jak zejdą to chodzić będzie o rumianek
z dziećmi jest tak że metodą prób i błędów wszystko się próbuje,ale zobaczę jak prycholki nie zejdą jak zareaguje na rumianek gdy będę piła :-) bo go jeszcze jestem w stanie wypić hehe

Dziewczyny wczoraj posmarowałam pępek Neomycinum,oglądając go dzisiaj zauważyłam że jest suchy :-) zobaczę co dalej bo smarować mogą tą maścią 3-4 razy dziennie max,Kubie do napletka wciskałam ją rano i wieczorem i mu wtedy się zagoiło ładnie po 2 dniach stosowania.Dobrze że jak narazie Julci pomogło bo jakoś nie widzi mi się kapnąć jej tam spirytus nawet rozcieńczony ;-)

Witajcie Dziewczyny ☺
Strasznie dawno mnie tu nie było ...chciałam i ja się pochwalić 5.02.2014 o 19:07 urodziłam (poród wywoływany) swojego wymarzonego syneczka !! ☺ 3630 i 53 cm szczęścia

Witajcie Dziewczyny ☺
Strasznie dawno mnie tu nie było ...chciałam i ja się pochwalić 5.02.2014 o 19:07 urodziłam (poród wywoływany) swojego wymarzonego syneczka !! ☺ 3630 i 53 cm szczęścia

gratuluje :-) zdjęcie prosimy

Akuku pępek już prawie całkowicie wygojony :-) cieszę się że nie muszę jej tam spirytusu kapać fiu fiu

a ja z okazji że Jula niedawno skończyła miesiąc :-)

260alid.jpg

Ostatnia edycja:
elayna gratulacje!!!!! czekamy za zdjęcie synka!!!!

u mnie lipa, chciałam być twarda i pochodzić do pracy dłużej niż do tej pory (czyli tydzień), no i niestety się przeliczyłam, ciut ponad 2 tygodnie pracy i jestem chora :wściekła/y:
dzieciaki w przedszkolach i w szkole strasznie chorują no i mnie dopadło :-:)-(

ostre zapalenie zatok- super :confused2: szlag by to trafił, wizyta u Gina dopiero za 2 tyg, nie mogę jej przyśpieszyć bo Gin jest na urlopie, lekarka rodzinna dała mi L4 na 80 % czyli pociagnie mi to z pensji + do tego zostawiłam fortunę w aptece, wczoraj bo nakupiłam ziołowych leków bo myślałam, że uda się jakoś wyleczyć no i dziś bo jednak nie obyło się bez leków... co za dzień... dostałam sterydy i antybiotyk i 10 zabiegów oczyszczania zatok,leki do stosowania miejscowo więc nie będzie to miało złego wpływu na Córcię.

acha no i muszę się pochwalić, że zaczynam kolejny tydzień :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry