reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Dzięki dziewczyny. Ehh z moim nie ma problemu bo czy butelka czy cyc byle leci. Przy cycu lubi zasnąć wiec zastanawiam się co będzie kiedyś. Wypróbowałam 2 mies. Temu ********** na początku super teraz hmmm mizernie. Nie wiem czy też tak macie czasami czuje bąbelki lub takie drgania w brzuchu i zastanawiam się co to.

hehe kolejne dziecko :-D nie no żartowałam ;-)

Anabelko u naa tez byl problem brzusiem..dawalam gripe water czyli woda koprowa i ponagalo... tu raczej chodzi o to ze musza sie dzieciaczki nauczyc trawic. Klac jak najwiecej na brzusio bo wyedy sie sam masuje ;)

Limonka moze jedynie sciagac laktatorwm jak najcEsciej..
Ja tez mam teraz problem pokarmem :( juz nawet mm kupilam ale chyba uczulony :/

teraz po każdym karmieniu kładę ją na swój brzuch :-) do tego Delicol ,espumisan i jest jak narazie cisza,rozdzierające uszy płaczu nie ma,ja pije herbatkę dla dzieci z koprem włoskim

dzisiaj znowu była pilęgniarka,kazała iść do lekarza z tym pępkiem a ona poleciła kilka preparatów w tym spirytus ale by samemu rozcieńczyć i kapnąć do pępka,potem jeszcze wpadła na pomysł z Neomycinum maścią do oczu,pamiętacie jak pisałam że Kuba miał problem z siusiakiem...ta maść pomogła wspaniale wtedy a objawy podobne,opuchnięty,czerwony zababrany siusiak,przetestuję i zobaczę bo mam połowę smarować by widzieć czy jest poprawa.
No i zważyłam małą :-) 4800g dobry wynik,prawie 1 kg w miesiąc bo przy wyjściu ze szpitala miała ponad 3900

Ostatnia edycja:
reklama
Anabelko koper wloski jest piardopedny..poqoduje ze wiecej bakow jest. Rumianek kup sobie zwykly i pij ;) ja parzyl i po nim Emis sie zaczal super zalatwiac ;)

Anabelko koper wloski jest piardopedny..poqoduje ze wiecej bakow jest. Rumianek kup sobie zwykly i pij ;) ja parzyl i po nim Emis sie zaczal super zalatwiac ;)

z rumiankiem lipka Akuku podejrzewam uczulenie na niego u małej bo jedne chusteczki mam z rumiankiem i ma pryszczyki na tyłku ale bez typowej białej kropki na środku,odstawiam je i zobaczę czy zejdą,jak zejdą to chodzić będzie o rumianek
z dziećmi jest tak że metodą prób i błędów wszystko się próbuje,ale zobaczę jak prycholki nie zejdą jak zareaguje na rumianek gdy będę piła :-) bo go jeszcze jestem w stanie wypić hehe

Dziewczyny wczoraj posmarowałam pępek Neomycinum,oglądając go dzisiaj zauważyłam że jest suchy :-) zobaczę co dalej bo smarować mogą tą maścią 3-4 razy dziennie max,Kubie do napletka wciskałam ją rano i wieczorem i mu wtedy się zagoiło ładnie po 2 dniach stosowania.Dobrze że jak narazie Julci pomogło bo jakoś nie widzi mi się kapnąć jej tam spirytus nawet rozcieńczony ;-)

Witajcie Dziewczyny ☺
Strasznie dawno mnie tu nie było ...chciałam i ja się pochwalić 5.02.2014 o 19:07 urodziłam (poród wywoływany) swojego wymarzonego syneczka !! ☺ 3630 i 53 cm szczęścia

Witajcie Dziewczyny ☺
Strasznie dawno mnie tu nie było ...chciałam i ja się pochwalić 5.02.2014 o 19:07 urodziłam (poród wywoływany) swojego wymarzonego syneczka !! ☺ 3630 i 53 cm szczęścia

gratuluje :-) zdjęcie prosimy

Akuku pępek już prawie całkowicie wygojony :-) cieszę się że nie muszę jej tam spirytusu kapać fiu fiu

a ja z okazji że Jula niedawno skończyła miesiąc :-)

260alid.jpg

Ostatnia edycja:
elayna gratulacje!!!!! czekamy za zdjęcie synka!!!!

u mnie lipa, chciałam być twarda i pochodzić do pracy dłużej niż do tej pory (czyli tydzień), no i niestety się przeliczyłam, ciut ponad 2 tygodnie pracy i jestem chora :wściekła/y:
dzieciaki w przedszkolach i w szkole strasznie chorują no i mnie dopadło :-:)-(

ostre zapalenie zatok- super :confused2: szlag by to trafił, wizyta u Gina dopiero za 2 tyg, nie mogę jej przyśpieszyć bo Gin jest na urlopie, lekarka rodzinna dała mi L4 na 80 % czyli pociagnie mi to z pensji + do tego zostawiłam fortunę w aptece, wczoraj bo nakupiłam ziołowych leków bo myślałam, że uda się jakoś wyleczyć no i dziś bo jednak nie obyło się bez leków... co za dzień... dostałam sterydy i antybiotyk i 10 zabiegów oczyszczania zatok,leki do stosowania miejscowo więc nie będzie to miało złego wpływu na Córcię.

acha no i muszę się pochwalić, że zaczynam kolejny tydzień :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry