reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej dziewczyny, przepraszam, że tak rzadko się odzywam ale po świętach wielkanocnych wróciłam do pracy i na wszystko brakuje mi czasu, jak mam chwilę dla siebie to staram się położyć i odpocząć bo brzucho często się stawia :baffled:

we wtorek byłam na wizycie, w skrócie Mała ładnie rośnie, waży już 1,5 kg czyli w miesiąc praktycznie podwoiła swoją wagę i jest już ułożona główką do dołu :tak: serducho, żołądek, nerki itd. wszystko ok :tak:

moja szyjka macicy nadal ustawiona jak do porodu ale na szczęście długa i zamknięta :happy:

za 2-3 tygodnie mam odstawić Luteinę, trochę mnie to stresuje bo wkręciło mi się, że jak biorę Lutkę to jest ok a jak ją odstawię to urodzę :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

anabelka co do wyprawki to w sumie za wiele nic się nie zmieniło, mamy łóżeczko, w sobotę będziemy mieć wózek, trochę ciuszków mamy, kupiłam sobie 2 koszule do szpitala (nie za mało?) takie z guziczkami po skosie po obu stronach no i nic więcej jeszcze nie mamy :baffled:, z kosmetyków kupiłam na razie tylko Oilatum Baby do kąpieli bo było w promocji w Rossmanie z kartą Rossnę.
resztę rzeczy kosmetycznych kupię w aptece bo właścicielka apteki uczy się u mnie angielskiego i liczę na to, że sprzeda mi te rzeczy po cenie hurtowej albo i jeszcze taniej :-p

reklama
hej dziewczyny, przepraszam, że tak rzadko się odzywam ale po świętach wielkanocnych wróciłam do pracy i na wszystko brakuje mi czasu, jak mam chwilę dla siebie to staram się położyć i odpocząć bo brzucho często się stawia :baffled:

we wtorek byłam na wizycie, w skrócie Mała ładnie rośnie, waży już 1,5 kg czyli w miesiąc praktycznie podwoiła swoją wagę i jest już ułożona główką do dołu :tak: serducho, żołądek, nerki itd. wszystko ok :tak:

moja szyjka macicy nadal ustawiona jak do porodu ale na szczęście długa i zamknięta :happy:

za 2-3 tygodnie mam odstawić Luteinę, trochę mnie to stresuje bo wkręciło mi się, że jak biorę Lutkę to jest ok a jak ją odstawię to urodzę :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

anabelka co do wyprawki to w sumie za wiele nic się nie zmieniło, mamy łóżeczko, w sobotę będziemy mieć wózek, trochę ciuszków mamy, kupiłam sobie 2 koszule do szpitala (nie za mało?) takie z guziczkami po skosie po obu stronach no i nic więcej jeszcze nie mamy :baffled:, z kosmetyków kupiłam na razie tylko Oilatum Baby do kąpieli bo było w promocji w Rossmanie z kartą Rossnę.
resztę rzeczy kosmetycznych kupię w aptece bo właścicielka apteki uczy się u mnie angielskiego i liczę na to, że sprzeda mi te rzeczy po cenie hurtowej albo i jeszcze taniej :-p

kurcze jeśli bierzesz ją na szyjkę to moim zdaniem brać powinnaś ale skoro szyjka długa i zamknięta to nie bój się
Ja miałam szyjkę na 1 cm w 32tc i miękka a w 34tc miałam rozwarcie,luteinę odstawiłam prawie 2 dni przed tym jak odeszły mi wody więc ona u mnie miała znaczenie duże ale skoro masz szyjkę długą to nie bój się i nie myśl że urodzisz bo stres Ci tą szyjkę skróci ;-)
ja przy Kubie do szpitala brałam 2 piżamy (jedną zapociłam przy skurczach hehe to potem miałam na zmianę),teraz miałam jedną bo wiedziałam że będzie cc,więc jedną dobę miałam szpitalną,te z guzikami po bokach są fajne bo bardzo praktyczne przy karmieniu

Karola oo duza juz corcia !! A wyprawke uzbierasz ;) ja kupowalam wszystko na allegro od jednego sprzedawcy za grosze ;)

A ja zrobila kolejna figurke ;)

zastanawiałam się czy dasz mu radę :-D ale widzę że poszło Ci nieźle :-)

Dziewczyny a u Nas wymioty,mała tak chlusnęła znowu że tatusiek się wystraszył bo nie wiedział co się dzieje :-D no kurde dietę mam ok no i brzusio boli i małej najlepiej gdy leży na brzuszku na moim brzuchu,zastanawiam się czy nie spróbować z bebilonem pepti by sprawdzić czy te bóle nie przejdą

anabelko hehe a dzieki jakos sie udal ;)

a bol brzusia u corci jest normalny :( moj Emis tezvmial, musi sie dobrze rozwinac uklad trawienny, dajcie sobie czasu ;)

tak mi jej szkoda,ale wczoraj już było lepiej,ale po każdym karmieniu kładę ją sobie na brzuch-dobry termofor :-) i potem odkładam do łóżeczka

dziewczyny czy jakiemuś Waszemu maluchowi babrał się pępek ?
Kubie odpadł po równo 7 dniach,Julce odpadł po 1,5 tygodniu no ok jeszcze norma ale Kuba miał piękny różowy,suchy pępek a mała ma ciągle taki sam,najpierw lekko zakrwawiony a teraz żółty i lepki,ciągle coś tam się sączy,dzisiaj była kobitka z przychodni bo prosiłam o wizytę,wcześniej położna mówiła o Asept,kupiłam i pryskałam,pępek zjaśniał ale nie goi się a to już jutro będzie 2,5 tygodnia jakoś od odpadnięcia,na bodziakach żółte kropki więc i ropa jest...do tego te cholerne wymioty i ból brzucha,wczoraj myślałam że wyjdę z siebie bo nie potrafiłam jej pomóc :-( od 20 do po 23 jeden wielki płacz,oczka podkrążone,czerwone od płaczu,zasypiała gdy padała ze zmęczenia i to na max 5 minut,budziła się i znowu płacz.Nosz kurde jem już na parze bo nie wiem co robić,zasnęła jakoś o 23:30 dopiero w naszym łóżku przykryta ciepłą grubą kołdrą.Rano płacz bo kupy nie umiała zrobić,jakiś liliputek gęsty wyszedł i tyle,znowu płacz i znowu spanie na mnie,wtulona w cyce zasnęła na godzinę,potem jakoś dała radę kupę zrobić.Ktoś mi poradził delicol bo może mam za dużo laktozy w swoim mleku ale i polecono mi krople dla dzieci na kolki bobotic i herbatki dla dzieci dla mnie
Z rumiankowymi nie chcę testować bo mała chyba ma uczulenie,chyba że nie i kolejne pytanko do mam dziewczynek
U Kuby to był znak alergii na chusteczki johnsona a u niej nie wiem,ma na pośladkach bliżej cip...kropeczki jakby pryszczyki-bez białej wydzieliny w środku i nie wiem czy to typowe dla dziewczynek :-) czy alergia
bo chusteczek mam 2 rodzaje jedne z biedronki z penthanolem i rumiankiem a drugie z penatena niemieckie,te z biedronki sprawują się dobrze jeśli chodzi o kupy,wszystko ładnie zgarniają dlatego ich używam :-)
W piątek ma przyjść znowu ta sama kobieta z przychodni zobaczyć jak pępek i jak brzuszek,jak pępek będzie zababrany dalej to do lekarza muszę iść.No i tyle z pisania bo mała już jęczy...ech pospała 30 minut,no mykam.Jakiś spacerek się przyda,może pośpi dłużej jak nią wytrzęsie.
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Anabelka-u nas 3 tygodnie jak pępek był. Jak odpadł to została wydzielinka, ropna. Kilka dni sie jakby sączyło, przemywałam octeniseptem. Teraz jest ładniutki :-). Ale jak faktycznie CIę to niepokoi to lepiej sprawdzić. I u nas problemy z brzuszkiem. Teraz jest lepiej. Już nie ma takiego płaczu i prężenia, co nie znaczy że nie kwęka przy bączkach i kupce. Do tego zawartość pieluchy ma wiele do życzenia (mojego hehe). nadal są rzadkie. Podaje Delicol i biogaję. A tak to Adela rośnie jak na drożdżach! Juz ma słodkie tłuściutkie nóżki i jakże pulchny drugi podbródek :-D. Aaaa, mała nie ma żadnych krostek przy cipusce :rofl2:

Anabelka kurcze widac ze sie mala meczy strasznie:( jesli chodzi o pepek to zakrop jej fioletem i zejdzie ci po 2 dniach i osuszaj caly czas najlepiej na ten fiolet poloz gazik przed zabrudzeniem ... to stara metoda jak swiat i zawsze ostatecznie pomaga...
A co do cipulinki moze to tylko od mokdego albo potowki obserwuj i wietrz ja przed zmiana pieluszki...

A brzuszek ...ciezka sprawa nas uczyli na fizjoterapi ze najlepiej uciskac brzuszek przed gromadzeniem sie gazow wiec najlepiej sprawdza sie przelozenie dziecka przez kolano i masowanie pleckow w odwrotna strone do ruchu wskazowek zegara..juz niejednemu to pomoglo wiec sprobuj zawsze jak zaczyna się historia z kolka... ewentualnie mkge wyslac ci z niemiec SabSimplex

Anabelka-u nas 3 tygodnie jak pępek był. Jak odpadł to została wydzielinka, ropna. Kilka dni sie jakby sączyło, przemywałam octeniseptem. Teraz jest ładniutki :-). Ale jak faktycznie CIę to niepokoi to lepiej sprawdzić. I u nas problemy z brzuszkiem. Teraz jest lepiej. Już nie ma takiego płaczu i prężenia, co nie znaczy że nie kwęka przy bączkach i kupce. Do tego zawartość pieluchy ma wiele do życzenia (mojego hehe). nadal są rzadkie. Podaje Delicol i biogaję. A tak to Adela rośnie jak na drożdżach! Juz ma słodkie tłuściutkie nóżki i jakże pulchny drugi podbródek :-D. Aaaa, mała nie ma żadnych krostek przy cipusce :rofl2:

o tym samym mówiła kobita z przychodni,dzisiaj kupię bo wczoraj suszyliśmy pępek ile tylko się dało
nasz to 2 podbródki ma od urodzenia :-D a jak na delicol idzie ? ale Ty diety nie masz jakiejś specjalnej ? ja bezmleczną no i jeśli nie toleruje laktozy to mojej kurcze

Anabelka kurcze widac ze sie mala meczy strasznie:( jesli chodzi o pepek to zakrop jej fioletem i zejdzie ci po 2 dniach i osuszaj caly czas najlepiej na ten fiolet poloz gazik przed zabrudzeniem ... to stara metoda jak swiat i zawsze ostatecznie pomaga...
A co do cipulinki moze to tylko od mokdego albo potowki obserwuj i wietrz ja przed zmiana pieluszki...

A brzuszek ...ciezka sprawa nas uczyli na fizjoterapi ze najlepiej uciskac brzuszek przed gromadzeniem sie gazow wiec najlepiej sprawdza sie przelozenie dziecka przez kolano i masowanie pleckow w odwrotna strone do ruchu wskazowek zegara..juz niejednemu to pomoglo wiec sprobuj zawsze jak zaczyna się historia z kolka... ewentualnie mkge wyslac ci z niemiec SabSimplex

o matko jak ja ją kładę na brzuch to jest jeszcze gorzej niż jakby leżała na plecach...

z tym asept wydaje nam się że jest gorszy ten pępek
dobra znowu uciekam bo dopiero co usiadłam i ryk...

reklama
anabelka- pisze jedna reka. jak zaczeły sie problemy to zrezygnowałam z produktow zawierajacych mleko. w tym czasie zakupiłam delicol i biogaje. Podaje na lyzeczce. Pije chetnie bo wie, ze bedzie cycus hehe. Jest poprawa, choc zawsze mogloby byc lepiej. Teraz powoli wprowadzam mleko i roznicy nie ma. wiec albo idzie to laktoza albo niedojzaloscia układu pokarmowego.

Ostatnia edycja:
Do góry