reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola wiem ze dziewczyny polecaja proszek dzidzius albo plyn..albo jelp chyba... pierz w 40 st. I mozesz zrobic podwojne plukanie. Ale niech dziewczyny z pl sie wypowiedza...ja uzywam proszek fairy tutaj dla malego.

reklama
Karola wiem ze dziewczyny polecaja proszek dzidzius albo plyn..albo jelp chyba... pierz w 40 st. I mozesz zrobic podwojne plukanie. Ale niech dziewczyny z pl sie wypowiedza...ja uzywam proszek fairy tutaj dla malego.

ja przy Kubie i w tym i w tym prałam :-) teraz wyprałam w persilu czyli w tym co piorę nasze rzeczy,dzidziuś płyn do płukania ładnie pachnie

karola​ ale nie pierz tego teraz bo i tak wyprane przeleży kilka miesięcy i znowu będziesz prała,ja dopiero niedawno poprałam wszystko

anabelko zrobiłam sobie test domowy" fob test "kału na krew utajona , wyszla mi bladziutka kreseczka czyli wynik pozytywny, z tego co pamiętam Tobie tez wykryli krew utajona, napisz mi jaka u Ciebie była przyczyna???wydygana jestem, bo w necie o raku jelita pisza (twu,twu), i napisz mi jeszcze gdzie jest dobry sklep ze zdrowa zywnoscia???

kasoku gdzie tam, jaki rak? nie czytaj tego co piszą w necie bo kręćka dostaniesz :tak:

jak ja zaczynam sobie wpisywać jakieś objawy to zaraz przypominam sobie ten obrazek mi chęć na szukanie diagnozy w necie mi mija.

lekki_kaszel_a_rak_mozgu_2013-10-12_12-53-18.jpg

a ja dziś byłam na badaniach i przeżyłam glukozę <jupiiii>, ba! jestem nawet mile zaskoczona, no cóż dobre to nie jest, zdecydowanie piłam lepsze rzeczy :cool2: ale jak mus to mus. Wypiłam i nawet mnie nie zemdliło, a rozrobili mi w ciepłej wodzie i bez soku z cytryny więc jestem z siebie dumna. Jedynie co to boli mnie ręka od tych 3 wkłuć, ja ogólnie mam bardzo cienkie żyły i zawsze panie pielęgniarki załamują ręce jak widzą moje żyły bo nie ma się gdzie wkłuć :-( po jednorazowym kłuciu mam mega siniora na pół ręki, aż się boję pomyśleć jak to będzie wyglądało po 3 razach :dry:

Załączniki

• lekki_kaszel_a_rak_mozgu_2013-10-12_12-53-18.jpg
    lekki_kaszel_a_rak_mozgu_2013-10-12_12-53-18.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 38
anabelko zrobiłam sobie test domowy" fob test "kału na krew utajona , wyszla mi bladziutka kreseczka czyli wynik pozytywny, z tego co pamiętam Tobie tez wykryli krew utajona, napisz mi jaka u Ciebie była przyczyna???wydygana jestem, bo w necie o raku jelita pisza (twu,twu), i napisz mi jeszcze gdzie jest dobry sklep ze zdrowa zywnoscia???

żaden rak,ja po wyniku pozytywnym miałam kolonoskopię która nie wykazała nic,może gdzieś laktoze miałaś ? krwawienie z przewodu pokarmowego może mieć związek z alergiami-one podrażniają śluzówkę,krew utajona to minimalna utrata krwi,Kuba miał wyniki pozytywne bez diety,na diecie ma wyniki ujemne.
Masz też hemoroida/y może to ma związek ? nie wiem
jedz lekko ale zdrowo i pożywnie bo karmisz,nic ciężkostrawnego,badanie możesz powtórzyć za powiedzmy 3 tygodnie ale zrób w laboratorium koszt chyba kilkanaście złotych,nie pamiętam w jakich kwotach są bo zawsze hurtowo coś badałam.
Z ciekawości też sobie zbadam kupę ale zrobię w laboratorium bo jelita mi szwankują od nadmiaru nospy to Ci dam znać,podrażnione mam jelita na pewno bo pobolewają rano

karola mnie przy Kubie muliło,teraz w ciąży jakoś poszło,ale żyły to ja mam takie piękne że na ślepo można wbijać igłę :-)

Ja dzisiaj dziewczyny byłam na usg,no decyzja o cc zapadła,młoda jest dość spora i gdybym miała rodzić sn w terminie to waga byłaby jakoś w okolicach 4500 lub więcej :-) weźmy pod uwagę jakiś tam błąd w obliczeniach,chociaż przy Kubie pomyłki nie było

Wszystko ma ponad normę,nawet obwód głowy,wiek wg usg 39t6d drugi wiek to 36t6d :-D :-) i magiczna waga 4290g :-D :-) Kuba na tym etapie miał 4015g i urodzony 2,5 tyg później miał 4200g więc jakaś mała pomyłka tu była chyba że tylko tyle przybrał w ostatnich 2 tygodniach
No to dalej tablety,za tydzień kolejna wizyta,będę się umawiać na cc i mam dostać jakąś kartkę że w razie gdyby odeszły mi wody przed terminem cc to mam mieć zrobione cc,no to jeszcze muszę wytrzymać bynajmniej tydzień.No ale 2 tygodnie i będzie cc bo w okolicy 39tc wg OM

Ostatnia edycja:
jestem jednym wielkim klebkiem nerwow, dzisiaj nic nie jadlam, bo flaki mnie bola i się boje cokolwiek zjeść. Mam aktywnego hmoroida, ale nie krwawie z niego, jezu już sama nie wiem, czekam az zachce mi się kupke i dal do labora zbadac, bo w necie jak wygooglam test fob od razu o raku pisza, matko boska z moja psycha długo znowu nie pocoagne jak rok temu :-(

a tu kurna dwojke dzieci mam i musze je jakos wychować???

jestem jednym wielkim klebkiem nerwow, dzisiaj nic nie jadlam, bo flaki mnie bola i się boje cokolwiek zjeść. Mam aktywnego hmoroida, ale nie krwawie z niego, jezu już sama nie wiem, czekam az zachce mi się kupke i dal do labora zbadac, bo w necie jak wygooglam test fob od razu o raku pisza, matko boska z moja psycha długo znowu nie pocoagne jak rok temu :-(

a tu kurna dwojke dzieci mam i musze je jakos wychować???

krew utajona to krew utajona,dobrze że nie masz krwawych biegunek ;-) nawet od zaparć może być krew w kale
a dlaczego wpadłaś na pomysł z tym testem,coś Cię zaniepokoiło ? ale ja na Twoim miejscu bym się tym aż tak nie przejmowała,u mnie nie znaleziono przyczyny krwawienia.Wydaje mi się że alergicy mają słabszą śluzówkę w jelitach i dlatego dochodzi do podrażnienia

Anabelko gratuluje 37 tyg :D to mowisz za 2 tyg?? wow!!! leci leci czas

ja po prostu nie mam czasu... na nic.. absolutnie na nic...
jest poniedzialek a za chwile piatek.. wydaje sie jakbym nic nie robila... ale na dupie siedze moze godzine w ciagu dnia....
obled!!

Anabelko - obrazek jest zajefajny :D:D:D:D:D:D:D:D taki prawdziwy

Kasoku :* wiem ze to twoja nerwica ale nie martw sie az tak i nie wyszukuj :) brak diagnozy to dobra diagnoza nie ma co na zapas sie zamartwiac

no to wyluzowałam w laborze nie wykryto, uffff anabelko moja dietetyk kazala mi min zrobić to badanie domowym testem, no to zrobiłam. dziewczyny zaczdelam cwiczyc, wczoraj udało mi się 30 min na arbitreku pohasać , jestem z siebie dumna, Tili masz racje, ale jest mi ciężko ,bo z powodu karmienia piersią nie biore zadnych lekarstw i natręctwa mam po byku.

reklama
Do góry