reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola wiem ze dziewczyny polecaja proszek dzidzius albo plyn..albo jelp chyba... pierz w 40 st. I mozesz zrobic podwojne plukanie. Ale niech dziewczyny z pl sie wypowiedza...ja uzywam proszek fairy tutaj dla malego.

reklama
Karola wiem ze dziewczyny polecaja proszek dzidzius albo plyn..albo jelp chyba... pierz w 40 st. I mozesz zrobic podwojne plukanie. Ale niech dziewczyny z pl sie wypowiedza...ja uzywam proszek fairy tutaj dla malego.

ja przy Kubie i w tym i w tym prałam :-) teraz wyprałam w persilu czyli w tym co piorę nasze rzeczy,dzidziuś płyn do płukania ładnie pachnie

karola​ ale nie pierz tego teraz bo i tak wyprane przeleży kilka miesięcy i znowu będziesz prała,ja dopiero niedawno poprałam wszystko

anabelko zrobiłam sobie test domowy" fob test "kału na krew utajona , wyszla mi bladziutka kreseczka czyli wynik pozytywny, z tego co pamiętam Tobie tez wykryli krew utajona, napisz mi jaka u Ciebie była przyczyna???wydygana jestem, bo w necie o raku jelita pisza (twu,twu), i napisz mi jeszcze gdzie jest dobry sklep ze zdrowa zywnoscia???

kasoku gdzie tam, jaki rak? nie czytaj tego co piszą w necie bo kręćka dostaniesz :tak:

jak ja zaczynam sobie wpisywać jakieś objawy to zaraz przypominam sobie ten obrazek mi chęć na szukanie diagnozy w necie mi mija.

lekki_kaszel_a_rak_mozgu_2013-10-12_12-53-18.jpg

a ja dziś byłam na badaniach i przeżyłam glukozę <jupiiii>, ba! jestem nawet mile zaskoczona, no cóż dobre to nie jest, zdecydowanie piłam lepsze rzeczy :cool2: ale jak mus to mus. Wypiłam i nawet mnie nie zemdliło, a rozrobili mi w ciepłej wodzie i bez soku z cytryny więc jestem z siebie dumna. Jedynie co to boli mnie ręka od tych 3 wkłuć, ja ogólnie mam bardzo cienkie żyły i zawsze panie pielęgniarki załamują ręce jak widzą moje żyły bo nie ma się gdzie wkłuć :-( po jednorazowym kłuciu mam mega siniora na pół ręki, aż się boję pomyśleć jak to będzie wyglądało po 3 razach :dry:

Załączniki

• lekki_kaszel_a_rak_mozgu_2013-10-12_12-53-18.jpg
    lekki_kaszel_a_rak_mozgu_2013-10-12_12-53-18.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 43
anabelko zrobiłam sobie test domowy" fob test "kału na krew utajona , wyszla mi bladziutka kreseczka czyli wynik pozytywny, z tego co pamiętam Tobie tez wykryli krew utajona, napisz mi jaka u Ciebie była przyczyna???wydygana jestem, bo w necie o raku jelita pisza (twu,twu), i napisz mi jeszcze gdzie jest dobry sklep ze zdrowa zywnoscia???

żaden rak,ja po wyniku pozytywnym miałam kolonoskopię która nie wykazała nic,może gdzieś laktoze miałaś ? krwawienie z przewodu pokarmowego może mieć związek z alergiami-one podrażniają śluzówkę,krew utajona to minimalna utrata krwi,Kuba miał wyniki pozytywne bez diety,na diecie ma wyniki ujemne.
Masz też hemoroida/y może to ma związek ? nie wiem
jedz lekko ale zdrowo i pożywnie bo karmisz,nic ciężkostrawnego,badanie możesz powtórzyć za powiedzmy 3 tygodnie ale zrób w laboratorium koszt chyba kilkanaście złotych,nie pamiętam w jakich kwotach są bo zawsze hurtowo coś badałam.
Z ciekawości też sobie zbadam kupę ale zrobię w laboratorium bo jelita mi szwankują od nadmiaru nospy to Ci dam znać,podrażnione mam jelita na pewno bo pobolewają rano

karola mnie przy Kubie muliło,teraz w ciąży jakoś poszło,ale żyły to ja mam takie piękne że na ślepo można wbijać igłę :-)

Ja dzisiaj dziewczyny byłam na usg,no decyzja o cc zapadła,młoda jest dość spora i gdybym miała rodzić sn w terminie to waga byłaby jakoś w okolicach 4500 lub więcej :-) weźmy pod uwagę jakiś tam błąd w obliczeniach,chociaż przy Kubie pomyłki nie było

Wszystko ma ponad normę,nawet obwód głowy,wiek wg usg 39t6d drugi wiek to 36t6d :-D :-) i magiczna waga 4290g :-D :-) Kuba na tym etapie miał 4015g i urodzony 2,5 tyg później miał 4200g więc jakaś mała pomyłka tu była chyba że tylko tyle przybrał w ostatnich 2 tygodniach
No to dalej tablety,za tydzień kolejna wizyta,będę się umawiać na cc i mam dostać jakąś kartkę że w razie gdyby odeszły mi wody przed terminem cc to mam mieć zrobione cc,no to jeszcze muszę wytrzymać bynajmniej tydzień.No ale 2 tygodnie i będzie cc bo w okolicy 39tc wg OM

Ostatnia edycja:
jestem jednym wielkim klebkiem nerwow, dzisiaj nic nie jadlam, bo flaki mnie bola i się boje cokolwiek zjeść. Mam aktywnego hmoroida, ale nie krwawie z niego, jezu już sama nie wiem, czekam az zachce mi się kupke i dal do labora zbadac, bo w necie jak wygooglam test fob od razu o raku pisza, matko boska z moja psycha długo znowu nie pocoagne jak rok temu :-(

a tu kurna dwojke dzieci mam i musze je jakos wychować???

jestem jednym wielkim klebkiem nerwow, dzisiaj nic nie jadlam, bo flaki mnie bola i się boje cokolwiek zjeść. Mam aktywnego hmoroida, ale nie krwawie z niego, jezu już sama nie wiem, czekam az zachce mi się kupke i dal do labora zbadac, bo w necie jak wygooglam test fob od razu o raku pisza, matko boska z moja psycha długo znowu nie pocoagne jak rok temu :-(

a tu kurna dwojke dzieci mam i musze je jakos wychować???

krew utajona to krew utajona,dobrze że nie masz krwawych biegunek ;-) nawet od zaparć może być krew w kale
a dlaczego wpadłaś na pomysł z tym testem,coś Cię zaniepokoiło ? ale ja na Twoim miejscu bym się tym aż tak nie przejmowała,u mnie nie znaleziono przyczyny krwawienia.Wydaje mi się że alergicy mają słabszą śluzówkę w jelitach i dlatego dochodzi do podrażnienia

Anabelko gratuluje 37 tyg :D to mowisz za 2 tyg?? wow!!! leci leci czas

ja po prostu nie mam czasu... na nic.. absolutnie na nic...
jest poniedzialek a za chwile piatek.. wydaje sie jakbym nic nie robila... ale na dupie siedze moze godzine w ciagu dnia....
obled!!

Anabelko - obrazek jest zajefajny :D:D:D:D:D:D:D:D taki prawdziwy

Kasoku :* wiem ze to twoja nerwica ale nie martw sie az tak i nie wyszukuj :) brak diagnozy to dobra diagnoza nie ma co na zapas sie zamartwiac

no to wyluzowałam w laborze nie wykryto, uffff anabelko moja dietetyk kazala mi min zrobić to badanie domowym testem, no to zrobiłam. dziewczyny zaczdelam cwiczyc, wczoraj udało mi się 30 min na arbitreku pohasać , jestem z siebie dumna, Tili masz racje, ale jest mi ciężko ,bo z powodu karmienia piersią nie biore zadnych lekarstw i natręctwa mam po byku.

reklama
Do góry