reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

może to normalne,jesteś już na końcówce,pojawiają się lęki,nie Ty jedna masz takie myśli więc postaraj się myśleć o tych pozytywnych stronach bo na pewno takie są,zrzuciłaś po córce,zrzucisz i po synu,ja tu się akurat w ogóle nie przejmuję bo skoro po Kubie mi spadły te kilogramy to i tym razem zrzucę.Może zafunduj sobie taki jeden dzień dla Ciebie,lenistwo i nic więcej no i same przyjemności,byle się zrelaksować i odstresować.Jedno jest pewne każda ciężarna pod koniec ciąży chce by było już po :-)

reklama
hej
jezuu dopiero powoli do zycia wracam
juz 2 tyg z tym bolem sie mecze az w sobote bylo epogeum
myslalam ze skocze z mostu, potne sie .. no same najgorsze mysli
bolalo jak nic nigdy w zyciu :-:)-:)-(
przed 8 bylam juz na emergency i otworzyli mi zeba zeby infekcja wyplynela i od tej pory jest ulga...
we wtorek kanalowe i powinno byc po wszystkim
remont juz tez ku koncowi.. z tydzien i powinno byc 'done'

Kasoku - twoje samopoczuje jest jaknajbardziej normalne!!! ja mialam tak samo..
jednego dnia pelna energii, dwa obiady, spacer, sprzatanie domu ird
a drugiego istna masakra, lezalam caly dzien i nic nie robilam
ale kozystaj z tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja sie teraz ciesze ze sie wylezalam i ze tak czesto bralam kapiel hehe bo teraz na to czasu nie ma ;-)

jak patrze na wasze suwaczki ktore leca do przodu jak szalone:szok: nie moge uwierzyc jak czas zapierdziela :szok:

choc mi sie czas w ciazy dluzyl :-p

Załączniki

• 8.jpg
    8.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 32
Tili sliczna pyza, masz racje, ale mi sie dluzy czas jak cholera, jeszcze spojenie lonowe tak napieprza, ze ciezko mi wstać i isc, aktualnie jestem w knajpce w Szczyrku, mój z Matylda na nartach, a ja sie musze w tym roku objesc smakiem, tak im zazdroszcze, wiec wstać z auta, matylde ubrać, isc pod górkę itd itp to nie lada wyczyn ,bo napieprza spojenie i chodze jak kaczka,teraz siedze pije herbatkę i czekam.

tiluchna współczuje dolegliwości ze strony zęba,po kanałowym będzie duża ulga
córunia ma piękny uśmiech :-)

Czas leci ale niektórym się dłuży,jak patrzę na mój suwaczek to mi się dłuży,jak pomyślę że jest końcówka stycznia a na kwiecień mam termin to jakoś mi się ten czas jakby zmniejszył hehe

Kasoku a gdzie ciacho do herbaty ? :-)

kasoku odganiam Twoje czarne myśli, co do nart to wiem co czujesz bo ja już drugi rok muszę się obejść smakiem, rok temu wypadek a teraz wiadomo z Bąbelkiem w brzuchu nie pojadę w góry szaleć na desce bo to by był szczyt nieodpowiedzialności. Ale nie martw się, odbijemy to sobie! My już za rok mamy zamiar zaliczyć chociaż weekendowy wypad :tak: weźmiemy ze sobą rodziców, jednych albo drugich, my wyskoczymy na stok na dwie godzinki. My im fundniemy wyjazd a oni nam popilnują Bąbelka :-D spryciarskie, nie? :rofl2:

tili ale słodka pyzunia!!! współczuję bólu ale skoro nadal jesteś z nami znaczy to, że byłaś twarda babka i mosty omijałaś szerokim łukiem i z żadnego nie skoczyłaś ;-)

ja dziś po raz pierwszy poczułam dokładnie gdzie mam macicę, aż zbyt dokładnie :dry:
kilka razy czytałam na lipcówkach, że dziewczynom twardnieje macica a ja nawet nie wiedziałam gdzie moja się dokładnie znajduje, nie umiałam jej wymacać, zresztą nawet za bardzo nie wiedziałam jak się do tego zabrać. Aż tu dziś rano leżę sobie jeszcze w łóżku i mnie złapało, oj, już teraz dokładnie wiem gdzie mam macicę :baffled: dlaczego macica twardnieje? czy ma to jakiś zły wpływ na Maleństwo? powiem Wam, że się ciut wystraszyłam, od dziś postanowiłam łykać regularnie magnez i przede wszystkim więcej pić bo mam strasznie suchą skórę, żadne kremy, balsamy, oliwki nie pomagają czyli pora zmienić nawyki i zacząć więcej pić, poza tym jakoś nie przybieram na wadzie, cały czas tylko + 2kg od początku ciąży i dziś stwierdziłam, że może mam za mało płynu owodniowego bo za mało piję i dlatego waga stoi w miejscu :confused:

nie powinno mieć wpływu na malucha byle nie było tego za dużo,ja mam akurat stawianie się macicy gdy często wstaję,za często się schylam czy też za dużo chodzę,moja gin zawsze pyta czy przekracza to 20 razy na dobę,ale u mnie tego tyle nie ma więc luzik,nie jest to groźne jeśli samo powstanie i samo zniknie,karola a co ma płyn owodniowy do tego ile się pije i ile się przybiera,ja wymiotowałam i wymiotowałam więc lekko odwodniona byłam i wody w normie.Gromadzę wodę w organizmie ile wlezie no niestety dupsko rośnie :-) pomimo anemii i tego że mało jadłam bo do 13 nic nie jadłam waga rosła więc wodę tylko zatrzymywałam
Ja magnezu nie biorę bo łydki mi odpuściły :-) już mogę się rano rozciągać bez bólu w nogach hehe więc tylko witaminy i żelazo

Ostatnia edycja:
anabelka myślałam, że to ma wpływ bo na staraczkach grudniowych jedna dziewczyna ma cały czas problem z małą ilością płynu i lekarz kazał jej więcej pić :confused:

anabelka myślałam, że to ma wpływ bo na staraczkach grudniowych jedna dziewczyna ma cały czas problem z małą ilością płynu i lekarz kazał jej więcej pić :confused:

haha nie czytaj,małowodzie i wielowodzie mają inne przyczyny
Moja siostra bardzo wymiotowała a miała wielowodzie i ogromny brzuch :-)
koleżanka miała małowodzie i przyczyny nie znaleziono

Ja teraz powinnam mieć wielowodzie bo piję jak słoń a nie mam,to co wypije wysikam z 10 razy dziennie hehe
Nie czytaj takich głupot,na każdym usg masz zapewne sprawdzaną ilość wód ;-)

tu masz trochę informacji na temat wód płodowych
Ile wód płodowych? - Dzieci.pl

Ostatnia edycja:
Kasoku - ja bym goraaaca czekolade pila :D:D:D

Karola hehehe - no tak :D twarda babka:-D

a co do kg - to spokoooojnie, Ty jestes i tak szczuplutka z natury wiec mysle ze do konca ciazy bedziesz miec z +8 gora +10 kg ;) takze sama dzidzia i wody, nie boj zaby kochana bo znam takie co do 5kg przytyly a pyzy rodzilyt i wszystko ok bylo
nie kazda musi +20kg przytyc ;-)

Anabelka:-) nasza skarbnica wiedzy:tak:

reklama
Kasoku - ja bym goraaaca czekolade pila :D:D:D

Karola hehehe - no tak :D twarda babka:-D

a co do kg - to spokoooojnie, Ty jestes i tak szczuplutka z natury wiec mysle ze do konca ciazy bedziesz miec z +8 gora +10 kg ;) takze sama dzidzia i wody, nie boj zaby kochana bo znam takie co do 5kg przytyly a pyzy rodzilyt i wszystko ok bylo
nie kazda musi +20kg przytyc ;-)

Anabelka:-) nasza skarbnica wiedzy:tak:

no ja przytyję te 20kg hehe :-) bo głodna się robię :-D :-)
na kolację zjadłam 2 kajzerki i już bym coś przegryzła :-) no nic zadowolę się jakimś warzywkiem hehe

Do góry