reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej,a tu znowu cisza jak makiem zasial...
Akuku fajna masz trojce :tak:,
Emalia nie zapomnij o nas i pisz co i jak, mysle o Tobie i zastanawiam się nad tym pęcherzykiem, moim zdaniem on będzie, ale proszę odezwij się, bo znowu Cie będę scigac po innych watkach :tak:,

Anabelko
pewnie do 20 kg dobijesz, ale przy Twoim wzroście nie będzie widać.

Ja po lekarzu , szyjka miekka ale gin mnie zapewnila ,ze już w styczniu nie urodze, pewnie znowu po terminie będę miała wywoływany porod, wrrrrrrr:cool:, poza tym to prawdziwa zima się zrobila i chodze w kożuszku i wyglądam jak typowe Yeti :-Dtaka kuleczka :-)

reklama
mogłaś mnie widzieć jak przymierzałam przeróżne płaszczyki gdy kupowałam coś ciepłego,w niektórych wyglądałam jakbym była przy końcówce bo odstawały bardzo od brzucha,aż w końcu znalazłam taki który jest cieplutki i dobrze leży
w poprzedniej ciąży wydaje mi się że dobrze wyglądałam bo anestezjolog przy podawaniu znieczulenia nie wierzył że tyle mi przybyło :-)
Ale zaczynam robić się głodna hehe więc może przekrocze te 20kg i więcej będzie hehe

dzisiaj ma być kulminacja mrozów w nocy,potem ma się trochę podnieść,dużo osób się śmieje że może w kwietniu spadnie prawdziwy śnieg hehe ale jak do tej pory ta zima była łagodna więc mam nadzieję że to takie chwilowe i znowu potem będzie ładnie :-)

Nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj prywatnie i co się okazuje, dzidziuś jest i wyglada na to ,że ma się dobrze. Nawet nam serduszko migło . We wtorek ide do pacana co mnie nastraszył i zobaczymy czy teraz coś zobaczy ( przynajmniej daje fotki i mam za darmo badania). A w środe idę do tej co dzisiaj.

Nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj prywatnie i co się okazuje, dzidziuś jest i wyglada na to ,że ma się dobrze. Nawet nam serduszko migło . We wtorek ide do pacana co mnie nastraszył i zobaczymy czy teraz coś zobaczy ( przynajmniej daje fotki i mam za darmo badania). A w środe idę do tej co dzisiaj.

widzisz ! wszystko w tym przypadku zależało od sprzętu jak widać,pamiętaj beta nie rośnie gdy zarodek się nie rozwija,spokojna głowa co :-)

emalia mowilam, super wieści .

a ja mam kolejny symptom, chociaż gin dzisiaj stwierdzila,ze nie tak prędko, a mnie muli i jak siadam na wc mam wrazenie,ze krzyże mi pekna taki tepy bol ,jakby cos chciało się wydostać ale jest za duże tam z tylu, hmmmm

Kasoku ty sie nigdzie nie wybieraj bo paczka dojść musi:)

Emalia strasznie sie cieszę i trzymam kciuki za ciebie i dzidzie:*

Akuku masz piękna obstawe jak podrosna i pójdą z tobą na zakupy to jak z ochrona:)

A ja momentami ledwo żyje.. Hania ok ale Adam nie raz strasznie męczy:/ ciągle mamo mamo i mamo...

emalia mowilam, super wieści .

a ja mam kolejny symptom, chociaż gin dzisiaj stwierdzila,ze nie tak prędko, a mnie muli i jak siadam na wc mam wrazenie,ze krzyże mi pekna taki tepy bol ,jakby cos chciało się wydostać ale jest za duże tam z tylu, hmmmm

może masz to co ja przy Kubie,bo on był duży i ja go potem czułam w... :sorry2: dupie,czułam jakbym miała ogromną kupę,czułam go w miednicy jak wszystko uciska i to powodowało ból,uczucie jakby się coś miało wsadzonego w 4 litery,a jak się siada to ciśnie bardziej ;-) teraz tak czuję wokół ci...ki ;-) opuchnięta jestem no i moja gin stwierdziła że za szybko na takie dolegliwości ale wszystko zależy od wagi dziecka,od jego ucisku w środku itp jak widać to chyba masz dużego dzieciaczka.Może Ci się ładnie obniżył i od teraz szyjka zacznie się spłaszczać

Mój dzieciaczek jest wspaniały,grzeczniutki,pobryka energicznie a potem tylko się rozciąga,obraca,mam tak jak przy Kubie,spokojnie bez większych dolegliwości bólowych przy ruchach hehe czyżby ciasno się już robiło maluchowi haha ale trochę luźnej skóry na brzuchu mam więc ma mi się co rozciągnąć jeszcze,mam nadzieję że nowe rozstępy mi nie wyjdą hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Anabelko nawet mnie nie strasz, ze on będzie taaaaki duzy, ja mam zaledwie 160 cm jak go wycisnę???Boze daj max 3300g.

dziewczyny mam chandrę siedze w domu i takie dziwne uczucie mna wlada, niby chce mi się wyc, niby się boje niby mowie sobie po cichu, ze to calkiem normalne,ze tak się czuje w 38 tc, niby mam plany żeby jutro jechać z moimi na narty do szczyrku, ale trudno mi już wstać z kanapy...raz mam mnóstwo energii, a raz nie chce mi się siusiu isc zrobić, a jak na zlosc od kilku dni Mlody napiera i musze co chwile latac. Raz planuje w myślach co będę robic w marcu i kiedy jogging uskutecznie, a raz mam wrazenie,ze nigdy nie schudnę no i po co mam się meczyc, Jezu ale jestem nie do zycia, przy Matysce pomimo 15 kg więcej bylam jakos taka bardziej wyluzowana. No nic ... chce już mieć to za sobą.

Do góry