reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

czesc dziewczynki- masz racje akuku- nie trzeba było myslec ze nadrabiać mam tylko poprpstu pisać!

ja wczoraj to umierałam taka zgaga ze masakra ;/

co do mojego łożyska- no wlasnie...rozeszlo się o to ze pownni mi takie rzeczy mówic... ;/ a nie ze ja mało na zawał nie zeszłam jak krew na majtach zobaczyłam ;/

u mnie waza na każdej wizycie stad wiem- ale tez w ogole na to nie zwracam uwagi- jem mało smażonego słodycze prawie clakiem odstawiłam bo strasznie mi ta zhgaga dokucza a słodkie i smażone mi poteguje zgage..dużo pije żeby neutralizować ja...i bardzo poprawila mi się przemiania materii w ciąży- tak jak już wam kiedyś pisałam kiedyś miałam problemy ze "srankiem" a jak zaszłam w ciaze to 3-4 kupki dziennie sobie strzelam- wiec chyba poprstu przez to ze mnie zeszlo- bo tłuszczyku to ja miałam dosyć sobie przed ciaza:p a teraz poznikal raczej- brzuszysko wielgalne mam:p

u nas tez troszkę seks podupadl..najpierw miałam 2 razy szlaban- raz na początku bo plamiłam..i teraz jak to krwawienie było tez- ale generalnie możemy...a jakos ...no raz na tydzień najwyżej :( mój maz chyba ma stracha ze cos zrobi... albo Groch się zgorszy!

a jak tam u Was z płciami??? znacie już może??

dziewczynki starające się- październikówki to strasznie szczesliwa grupa- pociąg się systematycznie zapelnia!!!! wiec głowa do góry cyc w przod a my dopingujemy- rezerwacje w pociągu są!!! :*

reklama
Tilli ja w tej ciazy juz kilka razy mialam taki erotyczny sen ze konczylo jak sie konczylo hehe.
Ale u nas sexu nie brakuje, w tej ciazy mam wiecej ochotu, bo z chlopakami to lozko bylo tylko do spania :p

Die no u mnie w 14 t stwierdzil gin w pl ze chlopiec.
Teraz 28 ide na polowkowe I mam nadzieje ze dowiem sie juz na 100% bo troszku licze na to ze ginek sie pomylil na tym etapie hehe.
tak wiec jeszcze 13 dni a juz mnie skreca.

Jutro zaczynam 19 t.
Prawie polowa.

Milego dnia

Anabelko a Ty cala ciaze bedziesz tempke mierzyc ??

Hej wstałam i musialam dzis pozbierac towarzystwo:-) Maz z rana dostal juz zj.ke bo ja mam ochote na sex ale nie jak sie maly kreci i niegdy przed jego potrzebami czyli najpierw mlodemu sniadanie i ewentualnie mozemu sie chowac w sypialni czy lazience:wściekła/y: a ten dzis niewyzyty ze szok:angry:

Mialam cos pisac i mi ucieklo:baffled::baffled:
A ja tez miewam erotyczne sny i roznie sie konczy:-D no ale ja nie mam przeciwskazan narazie do sexu czy tanczenia chodzenia i kazdy na rowerze:-) wiec kortzystam...:sorry:

Co do wagi to moja troche skoczyla jak do polski pojechalam ale ciezko sie dziwic jak sie jadlo babci jedzenie:-D:eek: ale szczerze to ciagle jestem 3 kg ponizej wagi jaka mialam jak zaszlam w ciaze :szok: i stoi w miejscu:-) za to brzuszek rosnie i tak ma byc:tak:

Die a ja ci powiem ze ja czuje moja elegantke i ona jeszcze nie zrobila mi fikola.. caly czas czuje nozki w dole a wrecz jakby je wciskala w pochwe:baffled: nie mile strasznie to uczucie :confused2: ale jeszcze ma czas:tak:

Kamciu no u mnie to ostano już było głową w dól..i wydaje mi się ze się od tamtej ppory już nie przekrecil- ja mam stosunkowo wysoko brzuch- wiec pęcherz mój w zasadzie nie odczuwa ciąży- nie robie jakos czesceij siku ani nie odczuwam boli w jego okolicach ani ucisku..za to narządy wewnętrzne typu przpeona, zoladek....itp...masakra...przez to mam chyba te zgage- a ten maly zlosnik jeszcze napiera ta swoja dupina i po zebra się wciska i wciska

Akuku - pytalas sie mnie czy leze..
otoz nie.. nie leze :( zapominam sie, sprzatam, chodze, zgarniam, robie pranie i ryczec mi sie chce..
chce isc z dziecmi na plac zabaw, chce im dac rozrywke
i jedyne co mnie hamuje to czytanie o tym tescie co mi robili
od razu sie uspokajam i hamuje... bo to ze jest ok.. nie znaczy ze bedzie ok..
czasem sie zastanawiam czy nie lepiej by bylo gdyby mnie w szpitalu zatrzymali..
boje sie ze te nerki to nie wszystko

a to co mnie powstrzymuje od szalenstwa

[h=1]Reliable Results With Fetal Fibronectin Testing[/h] Among the existing risk factors for preterm birth, fFN is the most powerful independent predictor of preterm birth <32 weeks, even more so than prior preterm birth or cervical length.[SUP]1

[/SUP]
[h=2]For women with a positive fetal fibronectin test result[/h] Over 40% of women with symptoms of preterm labor who have a positive test result will deliver prematurely (before 37 weeks of gestation).[SUP]4[/SUP] A woman who tests positive at 22 to 24 weeks is nearly 60 times more likely to deliver within the next 4 weeks, compared with a woman with a negative test result.[SUP]5[/SUP]
In the NIH Preterm Prediction Study, fFN testing detected nearly two-thirds of the preterm births that occured prior to 28 weeks.[SUP]6[/SUP]

[SUP]

moge przetlumaczyc..

sa momenty ze jest ok ale sa momenty ze zaczynam panikowac i sie boje.. bardzo boje
[/SUP]:-([SUP]
[/SUP]

Tilli no k.u.r.w.a. Mac... Nie masz sie zapominac, masz sie oszczedzac!!!
Jejku jak Ci przemowic co ??
Co Ci po posprzatanym domu ?? Ja sie pytam co ??
Chcesz sama sobie zaszkodzic ?? Co dzieci beda mialy jak soe niedaj Boze cos stanie ?? Zdesperowana matke !!
Kochana im nic nie bedzie jak zamiast na placu poganiaja w ogordzie jak jakis czas beda siedziec przed bajkami.
Jeszcze tyle wakacji fajnych przed wami ale w 5 !!!!
Zaraz dzieci pojda do szkoly bedzie Ci latwiej lezec i wypoczywac i wiesz co . Nie tlumacz mi sie ze nie mozesz usiedziec, musisz chciec !!
Dasz rade. Nie wiem maluj sobie obrazy, czytaj ksiazki, ogladaj filmy ale zwolnij.
Nic sie nie stanie jak pranie wstawi Tomek, ani jak ugotuje obiad.
Zrozum kochana ze jak sie tfu tfu cos stanie to kazde z was bedzie sie obwiniac, a moze nawet i dzieci beda sie obwiniac za kilka kilkanascie lat.
Wiem ze moze nie to chcialabys przeczytac teraz, ale musze Ci drastycznie przemowic do lepetynki.
Zrozum ze masz ZAGROZONA CIAZE na ten moment masz sie oszczedzac kilka tyg. Tak zeby dojsc do bezpiecznego terminu. Lepiej dmuchac na zimne !!
Buziakuje i pozdrawiam, ale niech no ja sie dowiem, ze sie nie sluchasz zalecen lekarzy... To ja wsiadam w autobus 12 godz jazdy i za cale 20 f (juz sprawdzalam) saka Cie dopilnuje, a uwierz mi ja to jak hitler i bede Ci wyliczac wyjscia do kibelka !! Kapiszo ??

<placze ze wzruszenia> dziekuje... masz racje, calkowita racje
chyba nikt mi tak obrazowo tego nie przedstawil jak Ty...
bede grzeczna..obiecuje :*

reklama
Anabelka- łożysko u mnie ok, tutaj nie ma tych "stopni" tego itd o czym mowisz :),

Tili- masz leżeć i kropka!! Zapewnisz dzieciom rozrywke jak mała Ellie będzie donoszona i się urodzi!! Leż kobieto!!! Bo przyjdę i cię przywiaze do kanapy :p, masz szczęście ze już latać nie mogę hehe :)

Kasoku- gdzie ty kobieto przybralas na wadze!! Chyba w kostki ci poszlo :p hehe, ty się nawet z waga pilnować nie musisz, udanego wypoczynku!!

Kamilka- no prawda nie lada wyczyn zadbanie o siebie im dalej tym ciężej, jedak.2 trymestr to najlepszy.jest :) można.śmigac nie czuje.się jeszcze tej wagi.itp

Ja wczoraj za to loczki.sobie zrobiłam, golenie na "pałe" bo juz nic.nie.widze dawno, i jeszcze pedicure kombinowalam zalujcie.ze tego nie widzialyscie jak sobie malowalam paznokcie u stóp hahaha, ale.dałam rade :cool: może nie perfekt itd ale dalam :))!!

No i mnie noc.nie bierze ide jeść i odpoczywać bo dziś goście, jutro i w sobote.jeśli do tego czasu nie urodze:)
Pozdrawiam :)!

Do góry