reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

dziekuje za swieczuszke...

ja mieszkam w pipiduwie niedaleko strzelina :) pewnie wiesz gdzie strzelin :)

w ogole czytam od kiedy sie powinnolutke po owu brac i pisze ze okolo 3 dni po owulce lub 3 dni od rosnącej tempki. więc teoretycznie i praktycznie w sumie tez tak właśnie zaczełam brac bo skoro owu z czwartku na piątek to poniedziałek będzie no tym 4 dniem a ie trzecim ahhhh ciekawosc mnie zzera czy mi to cos pomoze. pocczytalam tez o tym clo i lutce jak mam to brac gin mi przepisał ze clo 3-8dc a lutke od 15dc ale tak naprawde skąd on bedzie wiedzial ze owu byla?? to takie celowanie w slepo wg ksiazki ze owu 14dc bede go nachodzic i zarobi na mnie troche ale chyba mi nie odmowi usg ;) 100 zl bierze wiec niech sie cieszyz e ma zarobek ;-)

reklama
helol :)
ale od rana juz buszujecie

limonka - ja tez sie nie znam, ale jak to wyszlo lekko dodatnio? no i co lekarz na to ? ja bym sie z nim skonsultowala

missiiss - lutke bierz i czekaj co tam sie wydarzy - jak cialko zol nie domaga to powinna cie lutka wspomoc, ale fajny ten twoj gin :), ja mam podobnego aczkolwiek chcialabym zeby pomyslal czasem a nie dawal mi generalnie hormonow bez badan itd. :wściekła/y: ale do usg jest spoko, tllumaczy i pokazuje, tutaj w irl bylam tylko raz u pl gin. bo taki sprzet mieli 100 lat za murzynami - z tym usg - wiec ucieklam i nie wrocilam zawsze do pl gin, teraz mnie juz dlugo nie bylo - ajj przydaloby sie przydalo..

no i wybaczcie ale tyle nastukalyscie ze juz zapominalam co komu napisac :szok: :-p

u mnie cisza nic sie nie dzieje bez plamien i inych :confused: nie wiem co to ma byc.... hmmmm

Maciurka może ciąza:confused::-D
Missiiss -
[*] dla aniołka..
Tiluchna- zdrówka, zdrówka dziewczyny!!! A może te bolące piersi to dobry znak?
Emalia, Missiiss- ale Jaśkami obsypało hehe
Kasoku - jak samopoczucie?
Pandorka- jak tam, plamienie jest?:blink:

Obudziłam się rano z bólem głowy. Nadal go czuję. Jaśko śpi. Obiad zrobiony. Pranko wstawione a mi się niccc nie chce. Oj bardzo nie chce!!!:zawstydzona/y:.
Nie doświadczyłam straty dziecka, nie mogę sobie tego wyobrazić co można wtedy czuć. Nawet nie chce. Dziewczyny jesteście dzielne i wielkie!!! A każdemu aniołkowi z osobna światełko (*).

Miłego dnia dziewczyny!!!

Emalia juhuuu to juz za tydzien!!

no ja bym wolala zeby jedno z drugim mialo w tym samym czasie albo postaram sie dogadac z synem zeby moze poczekal do nowego roku kiedy to bede miala nowy urlop bo teraz juz nie mam nic :baffled:

:biggrin2:

missiiss - ojj to malutki twoj syncio byl jak mial ospe:surprised:

no i tule mocno :-(
ja tez nigdy nie bylam w obliczu straty dziecka

i tak jak nie dzierze swojej tesciowej tak wiem ze moze ona tak sie pozmieniala po smierci swojego syna
mojego meza brat zmarl na bialaczke w wieku 10 lat..

Miciurka - jak bez plamien to chyba dobrze :tak: jakis tescik moze???

Krowkabordo - znak, ze mi juiz na mozg pada hehe LOL;-)
a tak na powaznie to ja juz nic nie kumam
sluz niby mi wrocil i ja juz nie wiem
oranizm mi wariuje i po prostu zostaje mi czekac do 1 grudnia :tak:
bede poprawiac seksikiem chyba co 2 dni az do konca
a noz widelec :-) mezus przez to cierpiec nie bede na pewno :-p

hahah, u mnie juz za pozno na testowanie, moze jutro porannie, zeby bylo wiarygodnie, o ile jeszcze sie nie wydarzy rozkrecenie @@, bo mi jajnik tak pulsuje ze hej, ''a noz widelec
biggrin.gif
mezus przez to cierpiec nie bede na pewno
p.gif
'' hahhahahhhh - dobrze powiedziane :))

ja postanowilam dac szanse testom owulacyjnym ten jeden ostatni raz - i wlasnie buszuje zeby kupic jeszcze nie wiem jakie ale cos kupie :) w razie wu

Miciurka - juz kupujesz?? a moze nie beda potrzebne :D
troszke wiary :tak:
kup jak sie @ rozkreci co najwyzej :-D

a mi dzien mija wyjatkowo szybko
wlasnie wstawilam calego kuraka do piekarnika, nadzialam go jablkiem i cebula
zobaczymy :cool2:

miciurka
właśnie spróbuj zatestowac jutro !! :) my tu z niecierpliwoscią czekamy :) dziękuje ze podzielasz moje zdanie odnośnie zaryzykowania bo juz myslalam ze wiekszosc z was bedzie mi kazala puknac się w łeb;-) w koncu kto mnie lepiej zrozumie jak nie wy!! a jak w ogóle @ jednak przyjdzie i kupisz te testy owu to daj znac jakie to ja chyba sie tez zaopatrze no chyba ze nie beda potrzebne ale wątpie no ale a nóż widelec ;)

krowkabordo
dziękuje za świeczuszke. masz racje strata dziecka to ogromny ból i nie ważne czy to wczesny poród czy poronienie w każdym wypadku boli jak cholera i nigdy się tego nie zapomina.....

ale mnie ciągnie w pachwinach, mam nadzieje ze nie rozkręci sie moje plamienie tylko będzie pobolewać jak się zacznie coś gnieździć :-p ehh wiem przeciez ze test za tydzien pokaże jedną kreche ale jakoś się lepiej czuje jak sobie sama nadzieje robie....

missiiss ja patrze na digital teraz z clearblue , wiec ten cykl grudniowy z tymi jak cos - bo tamte zwykle paskowe najtansze one sa dla mnie zbyt czule i mi zawsze ta 2 krecha wychodzi ...te na ktore teraz patrze masz linka wyzej :)

reklama
ale macie tempo na tym wątku ;) nie pamiętam, kto o to pytał, ale jesli chodzi o badanie szyjki macicy to dopiero się uczę, nie bardzo jeszcze to wszystko umiem określić ale czytam różne strony w necie i zaznaczam tak jak mi się wydaje, ponoć trzeba kilka cykli pobadać i wtedy już się wie co i jak.

widzę, że jestem w idealnym dla mnie wątku, Wam też zdarzają się plamienia? Ja odstawiłam tabletki anty pod koniec sierpnia, potem po 14 dniach miałam plamienie, potem za miesiąc zamiast @ też plamienie, potem @ wywołaną Luteiną, a teraz od 20-25 dnia cyklu znów plamienie, @ powinnam dostać przedwczoraj / wczoraj ale ani widu ani słychu.

mam prawie całe opakowanie Luteiny i nie wiem czy znów iść do Gina (byłam niedawno, pewnie pomyśli, że panakiara jestem, albo mega natrętna) bo okresu brak czy sama powinnam sobie brać przez tydzień luteinę by @ przyszła? co sądzicie?

Do góry