reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

kasoku
to łączy nas wielle hehe ja tez tak mam... szukam i sama się dołuje. hmmm na mamazone są fajne filmiki i opisy o poszczegolnych dniach cyklu ale jak dla mnei za malo precyzyjnie o ciałku żółtym. bo pisze ze pecherzyk uwalnia komorke i komorka wedruje w jajowodzie a z pecherzyka robi sie cialko zolte ktore ma na celu produkcje progesteronu ale kiedy ?? moje jajo się uwolnilo z czwartku na piątek i wtedy sie też bzykaliśmy :cool2: wiec w niedziele mialam bole jajnikow co mi sie w ogole pierwszy raz w zyciu zdarzylo bo nigdy nawet przed okresme takiego czegos nie mialam no i ciekawa jestem czy to doszlo do zaplodnienia i ewentualnie czy uda sie ze sie zagniezdzi to mnie tak ciekawi jak nie wiem.. zzera mnie od srodka :) mam nadzieje ze jezeli w ogole dobrym krokiem u mnie bylo wziecie luteiny to zrobilam to w dobrym momencie a nie za pozno czy za czesnie... ehhh jak ja kocha m biologie to jest takie fascynujące:tak:kurcze tylko zastanawia mnie jeden fakt czemu ty masz plamienia w sumie tydzien po owu a ja zaraz po 3 dniach od owu ? :eek: ciekawe czy gin mi odpowie na to pytanie

reklama
ja juz po malu przestaje tak analizowac, bo od lipca sie staram, od wrzesnia analizuje, a moj organizm i tak robi po swojemu, pobiore ta luteine od 16 dc i zobacze czy bede plamic, jak bede, pojde do ginekologa. I tak w cuda nie wierze, a do kliniki leczenia bezplodnosci za wczesnie, wiec mam zwiazane rece, musze sie po prostu przytulac w te dni o ile je tez dobrze wyznaczam i ...czekac :(

krowkabordo
większość kobiet chyba już tak ma my sie lubimy zadręczać ;)

kasoku
ja ci życzę zebys się pozytywnie zdziwiła w tym lub kolejnym cklu :)

a powiedzcie mi mam isc jutro do gina i zapytac co mi się moze dziać?? czy bede sie glupio narzucac i wkurzac go ze do niego laze?? boje sie jego reakcji na moj widok :/ a moze poprostu glupio przezywam i wymyslam ?

moim zdanie powinnas pobrac lutke od 16 dc i sprobowac ten cykl, do gina zawsze pojdziesz z lekarzami jest tak, ze jak widza osobe wg nich rozhisteryzowana zaczynaja wychodzic przed orkiestre i jeszcze Cie jakims niepotrzebnym badziewiem nafaszeruje, moze poczekaj jeszcze co????

A ja w kibelku zauwazylam chyba litr ciagnacego sie sluzu a test owu negatywny, do k...wy nedzy zwariuje :confused::eek:

missiiss ja jestem hipochondryczka i lazilam czesto do mojego, on jak mnie widzial wywalal oczy, ale spokojnie robil mi kolejne usg (wykryl mi malego miesniaka hurraa), wysluchiwal co mam do powiedzenia i zawsze slysze to samo, "dziewczyno wyluzuj, nie obserwuj tak siebie, plamisz,bo znerwicowana jestes, przeciez badania robilismy, troche II faza niedomaga wez luteine" itd, ostatnio uslyszalam, ze ma wpasc jak beda dwie krechy, tak wiec dalam sobie czas do stycznia, chyba,ze po tyej luteinie bede dalej plamic.

Jezu jak sie rozpisalam, glowa do gory, spokojne, jestem z Toba :)

Takie my babki jestesmy, moj stary ani 1/10 tak tego nie przezywa jak ja. :no:Powiedzial mi, ze jak bedzie drugie bedzie sie bardzo cieszyc, ale jak sie nie uda, to tez nie jest problem, a dla mnie to bedzie kataklizm, juz to widze,zaciagne go na koniec swiata, bedziemy badac sie od stop do glow hahahabhuhaaa:-D

hej
pozniej was nadrobie

bardzo mi niedobrze i cyce mnie bola ogromnie:( zastanawiam sie czy mnie jakis niezyt zoladka nie zlapal
na dodatek cora ma ospe
dzisiaj wstala i jak na razie ma 10 krostek z ropa
nie idzie do szkoly
wiec ja zostaje w domu.. oczywiscie na nieplatnym wrrrrrr
ale wole tak
coz , zdrowie najwazniejsze
zaraz zawoze mlodsze do przedszkola i jedziemy do lekarza
ehhh
mam tylko nadzieje |(odpukac prosze) ze mlodsze nie dostanie za tydzien bo jade z nim do Polski na 4 dni
ale co bedzie to bede

blagam o jakies pomysly na te cyce bo mnie rozerwie od srodka!! :szok:

Witam wszystkie staraczki nowe i juz obyte na forum :-)
POMOCYY robiłam badania na HCV i wyszedł słabo dodatki nie wiem co robić juz mam siwo na głowie bo 5 lat temu miałam robione szczepionki 3, ze względu na to że chodziłam do szkoły medycznej wiec nie było możliwości aby jej nie zrobić MUS. poradźcie mi cos bo juz zaczełam staranka o dzidzie :(:(:(:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::shocked2::baffled::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Witam z rana przy kawusi.

limonka
- nie znam się wiec nie pomogę :(
tiluchna- a który masz dc?
kasoku- rób dzisiaj test. ja teraz tak miałam ,że jednego dnia (13dc) miałam ostry ból owu i śluz a test bladz, a na drugi ból nie do zniesienia, noc nie przespana i test tak mocny ,że ho ho. Może dzisiaj masz owu?
missiisis- może faktycznie spróbuj z tą lutką.
mamolinka- a gdzieś ty babo?

Ja po wieczornych staraczkach, dzisiaj poprawka i odliczam do testowanka :) Co ma być to będzie :tak:

Do góry