reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

ja wczoraj zrobilam test ovu- wedlug instrukcji wyszedl negatywny bo testowa byla ciemniejsza od owulacyjnej....ale mnie cos zaczyna bolec macica- nie ze lewy jajnik czy prawy...tylko jakby tak twardniala sobie...sama nie wiem jakie to uczucie...cos jak wzdecie...sluzu - narazie lepkiego mam coraz wiecej- zaczely mnie atakowac syfy ;/ ... bede teraz jechac na testach zeby nie przegapic- ale tak czy siak- postanowilismy w tym tygodniu - i nastepnym- jechac z koksem i serduszkowac kiedy tylko sie da:p ....

Wiecie co Wam powiem...po 7 miesiacach staran dopadl mnie w-k-u-r-w! ....nie jestem załamana, smutna, czy przygnebiona- tylko realnie w-ku-wi-on-a! ze bezsilnosci, z niemocy, ze sie nieudaol do tej pory, ze ja nie mam nic do gadania w tej kwestii, ze nie jest tak jak ja chce! w głowie mam same bluzgi kiedy mysle o tym wszytkim! dookola wszyscy w ciazy....a ja czytam ksiazki jak zajsc w ciaze, diete plodnosci, wkladam sobie termometr w pipe...by to szlak! taka bylam podjarana kiedy podjelismy dezyje o dzidziusiu- cieszylam sie ze pierwszy raz bede przezywac okres STARAN sie o dziecko, ze to takie fajne bedzie- cos nowego dla mnie :) a teraz jestem wsciekla i wclae nie uwazam ze to fajne! starania...pffff kto to wogole wymyslil! wrrrrrrrrrrrrrr

pl.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
witam dziewczyny,
akuku sliczne chlopaki
kochane ja juz wymiekam, napiszcie mi prosze ile jest tego sluzu przezroczystego ciagnacego przed @ tzn ile dni, bo ja kazdego dnia czuje sie fatalnie sluzu mam duzo a @ nie ma , dzisiaj moj 32 dc, doszedl bol glowy, nie mowiac o placzu, juz z byle powodu rycze, a moj m chyba sie wyprowadzi, wymieka na maxa przy mnie, we wtorek ide do ginekologa.

a masz może testy owulacyjne ?

ja wczoraj zrobilam test ovu- wedlug instrukcji wyszedl negatywny bo testowa byla ciemniejsza od owulacyjnej....ale mnie cos zaczyna bolec macica- nie ze lewy jajnik czy prawy...tylko jakby tak twardniala sobie...sama nie wiem jakie to uczucie...cos jak wzdecie...sluzu - narazie lepkiego mam coraz wiecej- zaczely mnie atakowac syfy ;/ ... bede teraz jechac na testach zeby nie przegapic- ale tak czy siak- postanowilismy w tym tygodniu - i nastepnym- jechac z koksem i serduszkowac kiedy tylko sie da:p ....

Wiecie co Wam powiem...po 7 miesiacach staran dopadl mnie w-k-u-r-w! ....nie jestem załamana, smutna, czy przygnebiona- tylko realnie w-ku-wi-on-a! ze bezsilnosci, z niemocy, ze sie nieudaol do tej pory, ze ja nie mam nic do gadania w tej kwestii, ze nie jest tak jak ja chce! w głowie mam same bluzgi kiedy mysle o tym wszytkim! dookola wszyscy w ciazy....a ja czytam ksiazki jak zajsc w ciaze, diete plodnosci, wkladam sobie termometr w pipe...by to szlak! taka bylam podjarana kiedy podjelismy dezyje o dzidziusiu- cieszylam sie ze pierwszy raz bede przezywac okres STARAN sie o dziecko, ze to takie fajne bedzie- cos nowego dla mnie :) a teraz jestem wsciekla i wclae nie uwazam ze to fajne! starania...pffff kto to wogole wymyslil! wrrrrrrrrrrrrrr

Zobacz załącznik 532875

a no denerwujące to jest,a przede wszystkim stresujące...Pamiętam jak staralismy się o pierwsze dziecko,trwało to rok.Teraz hmm nie wiem kiedy się uda,różne mam myśli.
Plemniki z obrazka będą miały przewalone w żołądku haha

U mnie wczoraj był lekki ból podbrzusza,ale nie taki jak na okres,ale taki inny i dzisiaj lekki spadek temperatury,ale tylko o 0,1st
30 testuje jeśli 29 nie dostanę okresu

hej dziewczynki, no odprowadzilam matyske do przedszkola i pani mnie zagiela, bo przeciez dzisiaj dzien babci, a do matyski nikt nie przyjdzie, bo moja mama za daleko, a tesciowa sami wiecie i jak glupia rozryczalam sie pani przedszkolance co uwierzcie nigdy mi sie nie zdarza. Pognalam zrobic badania o 14 wyniki, jutro ginekolog, bo @ dalej nie mam tylko ten sluz i ohydne samopoczucie
anabelko, mam testy owu i wychodza negatywne
tili ,die perle dziekuje kochane, ale ja tak zartowalam,ze sie wyprowadzi po prostu mi sie tak wydaje, bo ja bym sie juz dawno wyprowadzila

die ja juz dawno na siebie wkur... chodze ta niemoc i bezsilnosc, do tego stopnia, ze jeszcce moj organizm postanowil mi bardziej przyp i e r d o l i c i teraz juz nie dosc , ze jestem wkur...to jeszcze nie wiem od czego zaczac zeby sobie pomoc?????

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki, no odprowadzilam matyske do przedszkola i pani mnie zagiela, bo przeciez dzisiaj dzien babci, a do matyski nikt nie przyjdzie, bo moja mama za daleko, a tesciowa sami wiecie i jak glupia rozryczalam sie pani przedszkolance co uwierzcie nigdy mi sie nie zdarza. Pognalam zrobic badania o 14 wyniki, jutro ginekolog, bo @ dalej nie mam tylko ten sluz i ohydne samopoczucie
anabelko, mam testy owu i wychodza negatywne
tili ,die perle dziekuje kochane, ale ja tak zartowalam,ze sie wyprowadzi po prostu mi sie tak wydaje, bo ja bym sie juz dawno wyprowadzila

die ja juz dawno na siebie wkur... chodze ta niemoc i bezsilnosc, do tego stopnia, ze jeszcce moj organizm postanowil mi bardziej przyp i e r d o l i c i teraz juz nie dosc , ze jestem wkur...to jeszcze nie wiem od czego zaczac zeby sobie pomoc?????

a szyjke badasz ?
może cykl bezowulacyjny miałaś... ? u mnie poprzedni cykl był dziwaczny,miałam problemy z oceną nawet szyjki,bo ciągle wydawała mi się że jest lekko otwarta,śluz pojawiał się płodny prawie codziennie z rana,mało go było ale był,potem w ciągu dnia albo sucho albo był biały w postaci ani płodny ani niepłodny...nie był do określenia,ciągłe bóle jajników,podbrzusza...teraz mam wyraźnie twardą i zamkniętą szyjkę a śluz jest typowo niepłodny,gęsty i mało

Ostatnia edycja:
kasoku oglądałam wykresy innych dziewczyn,tych w ciąży i nie w ciąży,wiele ich przejrzałam i w ciąży po terminie spodziewanego okresu miały rozciągliwy i te które w ciąży nie były miały rozciągliwy...i bądź tu mądry

Ostatnia edycja:
anabelko, ja juz zglupialam, objawy oprocz cyckow mam takie jak z matyska w ciazy, bol na @ juz mysle, ze dostalam a tu dupa, ale zrobilam dzisiaj test owu, bo ciazowego nie mam i negatyw na maxa, a w ciazy wychodzi pozytywny ZAWSZE wiec to nie jest ciaza, wystraszona jestem, bo tak jeszcze nie mialam nigdy, co do szyjki to jak wlozylam tam palec to czuje cos cieplego w sluzie miekkiego, wiec nie wiem czy dotarlam do szyjki czy dalj macam pochwe, wiec tutaj nie powiem jaka mam ta szyjke, a wole tam nie packac za duzo.

poza tym naprawde musialby sie cud zdarzyc przy nasieniu jeszcze do kitu, sikac chodze czesto z nerwow, bo w nocy nie mam parcia tylko w dzien jak jestem zdenerwowana.

Ostatnia edycja:
Kasoku a gdziesty Ty taka rewelacje wyczytała że przy ciązy testy ovu zawsze pozytywne wychodza???? mogą wyjśc ale wcale nie musza- no cos Ty!! idz po test ciążowy- moze jestes jednak w ciązy- te wahania nastroju u ciebie i cała masa objawów....kochana tak czy saik jutro jestes u lekarza wyjasni sie cos nie-cos!
a z tym sluzem to tez ronie bywa, tak jak i z wykresami...nie wiem ale prawidlowosci i wspolnego mianownika nie ma- kazda kobieta jest inna, a nawet kazda ciąza u tej samej kobiety- i pewnie to potwierdza te które rodzily juz wiecej niz raz!
Głowa do gory- jesli to ciaza to jutro bedizmey tu wsyztkie skakac z radosci, jesli zaburzenia hormonalne- wezmiesz sie z lekarzem do roboty- i bedzieta ratowac co trzeba- a maz bedzie jak mur obok ciebie stal- bo to maz- taka jego rola! a ty bedziesz coraz dzielniejsza i coraz dzielniejsza- dla siebie, dla meza, dla Matyski...dla przyszlego malenstwa - dla waszej calej rodziny!

Hej przeprazzam ze nie psize ale raczej w tym tyg. Nie bede sie udzielac za barxzo

Anavelko mam testy owu I sa negatywne, dzis tez negatywny... 15 dc
Nie wiem mzoe kastangus spowoduje ze sluz I owu bedzie w tym samym czasie, z opoznieniem...bo ostatnio szyst sluzu mialam 2 dni przed owu.

Zobaczumy.

Ale mi wczoraj dobrze bylo haha, wkoncu przytulanka :-)

Dobra mykam

A wszystko mnie boli miesnie plecow rak no wszystko ala...

reklama
Kasoku a gdziesty Ty taka rewelacje wyczytała że przy ciązy testy ovu zawsze pozytywne wychodza???? mogą wyjśc ale wcale nie musza- no cos Ty!! idz po test ciążowy- moze jestes jednak w ciązy- te wahania nastroju u ciebie i cała masa objawów....kochana tak czy saik jutro jestes u lekarza wyjasni sie cos nie-cos!
a z tym sluzem to tez ronie bywa, tak jak i z wykresami...nie wiem ale prawidlowosci i wspolnego mianownika nie ma- kazda kobieta jest inna, a nawet kazda ciąza u tej samej kobiety- i pewnie to potwierdza te które rodzily juz wiecej niz raz!
Głowa do gory- jesli to ciaza to jutro bedizmey tu wsyztkie skakac z radosci, jesli zaburzenia hormonalne- wezmiesz sie z lekarzem do roboty- i bedzieta ratowac co trzeba- a maz bedzie jak mur obok ciebie stal- bo to maz- taka jego rola! a ty bedziesz coraz dzielniejsza i coraz dzielniejsza- dla siebie, dla meza, dla Matyski...dla przyszlego malenstwa - dla waszej calej rodziny!

zobaczcie sobie co wykrywa test owulacyjny (2 wykres)

i kup test ciążowy kasoku test owulacyjny nie wykrywa gonadotropiny kosmówkowej przecież.I nie zamartwiaj sie tak tymi jajkami faceta,pamiętaj ze do zapłodnienia jest potrzebny jeden plemnik który spełni misję :-)

Ostatnia edycja:
Do góry