reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Emalia pewnie najlpiej nastawic sie na najgorsze a spodziewac najlepszego.
Mam nadzieje ze nie bedziesz juz dlugo czekac:-) oby do jutra. Ja rano sie budze i odrazu.na tempki patrze.

reklama
Edytka- nastawiam się ,że nic z tego. Wole być mile zaskoczona.:tak: Jak do rana nie będzie to jeszcze powtórzę.

Aby bylo mile zaskoczenie :-)

Napisz mi jeszcze ,jeśli obudze sie godz pozniej to ile mam dodać do tempki ??

Akuku mądry chlopaczek z Alexa tak sie martwi o tatusia...
A gdzie spaliscie,w hotelach,hostelach czy u prywatnych ludzi ?

Ostatnia edycja:
Edytka- z tego co Lori kiedyś tłumaczyła, to zaznaczasz zaburzona i jak wstaniesz później to odejmujesz 1 kreseczkę (0,1) a ja godzinę wcześniej to dodajesz jedną.
Akuku- ja też już mam taki nawyk. Wyjmuje termometr i od razu wpisuje w wykres i patrze na wszystkie inne.

Strasznie mi sie w głowie kręci. Ledwo mogę wzrok na kompie skupić. I tu moje pytanie do własnego ciała. Co to do kur...nędzy oznacza?:-)

no u nas by taka podroz autem nie wypalila bo my najdluzej to chyba 2h wytrzymujemy:-p
choc teraz moze by bylo inaczej bo i dzieciaki starsze i bardziej sie moga zajac w samochodzie itd.

tez myslelismy nad pojechaniem do francji ale wlasnie nie wiem jak z noclegami...
moze by w namiot zainwestowac:-D

Akuku
- niesamowite ze Aleks tak sie martwi i ze takie zdania ma...',martwie sie ze oni zgina'
no moje by tak nie ulozyly

Pam - wysterylizuj bo ci sie kotka zameczy w czasie marcowania:tak:

a ja wypilam pol kieliszka i nie za dobrze sie poczulam wiec pije soczek pomaranczowy:-D

Emalio - u mnie dalej nic:no: ale tak jak mowilam ostatnio mialam 17/18 dni wiec jeszcze czas:wściekła/y::baffled:

A ja wykapałam się z Jankiem i siedzę w wyrku a on bajki ogląda. Mąż sie wyniósł do drugiego pokoju , bo woli film oglądać. A ja se siedzę i sprawdziłam tempke i zaś 37,3. I nie potrzebnie sie człowiek nastawia.:-D Już sama z siebie się śmieje.

Tili- a może to jeszcze nie koniec? Dzisiaj to juz różne wykresy widziałam.

Emalia.a mi sie wydaje ze na odwrot to bylo, ze jak godzine wczesniej to odejmujesz a godzine pozniej to dodajesz :-)

Edyta no za pierwszym razem jak jechalismy to glownie objezdzalam forumowiczki z mojego forum i przewaznke spedzalam tam caly dzien, u niekotrych zostawalismy na noc, no i spalosmy w namiocie, (wtedy bylismy malym autem) i zawsze musial byc namiot lub b&b no chyba ze jechalam do kogos.

Ale za drugim razem to do momentu dojazdu do polski spalismy w aucie bo jechalismy 7 osobowym fordem i na dwa przednie siedzenia wkladalismy foteleiki dzieci i kilka rzeczy z auta jakies zabaweczki male, moja torebke itd.
A na dwoch tylnich (one sa wyciagne) wyciagalismy je i zlozone kladlismy w poprzek na to materacyk dzieciecy taki ze spiworkiem nie wiem czy wiesz o.co mi chodzi i na tym spal Alex a my na reszcie (bylo tyle miejsca ze spalismy wyprostowani) spalismy my z Vikim po srodku :-)
no i spalismy w roznych miejscach w zaleznosci gdzie nam sie zachcialo spac :-) glownie zjezdzalismy na jakas stacje przy autostradzie gdzie duzo aut stalo.:-)
Ludzie spali na ziemi poza autem hehe
a i mielismy ze soba wielki namiot ale stwierdzilismy ze nie oplaca nam sie go nigdzie rozkladac bo nigdzie nie chcielismy zostac na dluzej niz dzien :-)
A jesli.chodzi.o szukanie moteli hoteli to przechodzilismy to za pierwszym razem jak auto mielismy male i spanie nie wchodzilo w gre.
Wiekszosc albo pozajmowana albo tak drogo ze kapcie spadaly.
Np. bylo super cena za €40 za noc za osobe...

Kurcze musze jutro posprzatac i pogotowac conieco hmm a nie wiem nawet co.

Mam zamiar upiec chlebek babciny i rogale maslane. Zrobi chyba ta rolade ze szpinakiem hmm ale nie wiem czy na jutro hmm.
W poniedzialek zrobie rosolek z polskiego kur cz aczka (m mi przywiezie :-) )
Na pewno zrobie lasagne w tym tyg.
A tak wogle to zastanawiam sie czy Vikiemu wyprawic urodzinki w sobote za tydz. On ma 5 lutego ale w sumie i tak bede robic ciasta gotowac itd to tylko tort dorobie :-)

Pomysle jeszcze.
Milych snow

Emalio ja 2 dni temu mialam 38:-D

nieee... u mnie to koniec:tak: na tyle siebie znam:tak:
mam juz sluz typowo przedokresowy, juz napuchlam od zatrzymanej wody, moje typowe 2kg do przodu:baffled:
cale moje cialo krzyczy - okkkreeesssss hehehe

o! a my wlasnie podjelismy decyzje co robimy w wakacje hehe
na tydzien pojedziemy do Kornwalii pod namiot a w inny weekend do Alton Towers 1 dzien w parku wodnym a 2 dzien w parku rozrywki i dzieciaki beda mialy ubaw:-D
jakos mi sie nie chce wydawac 2000 funciakow by gdzies na Majorke czy Egipt leciec:no:

do Pl tez nie jade bo nie chce marnowac urlopu na Polske:baffled: raczej Olivcie wyslemy na pare tygodni ale to zobaczymy bo moze w tym czasie tesciowa bedzie z nami mieszkac...:eek:
dobra. koncze analize bo zaraz znowu mnie ciarki po plecach przejda:-p

Pam - moja rada
wykup od razu ubezppieczenie, pokrywa ladnie koszta
a jak bedziesz zapisana u vet to oni tam maja niezle promocje
szczepionki, odrobaczanie i sterylizacja np 50% taniej
zachipuj tez bo to wazne

Akuku - godzine wczesniej - dodajesz, godzine pozniej odejmujesz bo z temperatura z godziny na godzine jest wyzsza
ja po analizie tego cyklu doszlam do tego ze moja temka podnosi sie 0.01 na 6 minut hehe :D:D:D:D:D serio

reklama
Akuku- a ja tak nie napisałam?:-D Widocznie sie zamotałam .Ha ha Zazdroszczę wam tych wyjazdów. Super sprawa.
Tili- ale zauważ ,że ja nie przekraczam w 2 fazie 37 na wykresie. Ja z zasady mam niskie tempki. Taka chyba moja uroda :)

Do góry