reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Hej

Nie mam czasu nadrabiac to co napisalyscie,dzisiaj z powodu sniegu szkoly pozamykane...maz tez ma wolna wiec spedzamy czas razem,niedawno wrocilismy ze spacerku dzieciaczki wyszalaly sie ,wa szczesliwe bo u nas zobaczyc snieg to tak jak trafic szostke w totka :-Dwczoraj kupilam malemu taki duzy samochod I let Dana sie z nia nie rozstaje .

Zycze wam milego dnia ja lece robic obiadek ,pewnie pozniej tez wyjdziemy,trzeba korzystac z bialej pogody .

reklama
powiem Wam ze zarabista ta ksiazka jest(mąz mi ją kupil:p) na początku slicznie omowiony jest układ rozrodzczy kobiety- z podzialem na faze cyklu i dokladnym opisem, potem meski uklad rozrodczy, potem jest rozdzial poswiecony zaleznosci wieku a płodnością, potem zaczyna sie fajny rozdzial o calym cyklu- z podzialem na fazy , tablele z iloscia dni w zalznosci od dlugosci cyklu- potem wszystkie rady dotyczace plodnosi w odniesieniu do wagi caiła, długosci cyklow, regaulranosci wpsólzycia,wczesniejszym poronieniom, chorobom itp...wszytko fajnie ujete- w osobnych zestawieniach- od razu z radami jak podchodzic w takich wypadkach do swojej płodnosci i na co zwracac uwage. To samo jest tez z płodnoscia męską- bardzo ładnie opisane sa czynniki wpływające na nią. Potem opisane sa hormony oraz wszytko co wpływa na ich równowage w organizmie- m.inn. dieta, tryb zycia itp. potem jest rozpiska o wahaniach hormonlanych- np za malo/za duzo estrogenow- z opisem czyms kutkuja, jakie sa objawy i jakie metody leczenia, to samo z progesteropnem, kortysolem itd. potem wpływ palenia, narkotykow, picia alkoholu i innych napoi na plodnosc. nastepnie kwestia stresu- oraz metody jego zwalczania. potem zdrowy styl zycia dla zwiekszenia płodnosci. Potem zdrowa dieta- z rozpiska co potrzeba dla podniesienia swojej plodnosci spozywac. Potem omwoione sa witaminy sprzyjajace plodnosci- zarowno w preparatch witaminowych jak i spozywczych- z rozpiska gdzie co mozna znalezc oraz jaki maja wplyw na plodnosc. Potem znowu caykl- z tabelami norm poszczegolnych hormonow, opisem sluzu, szyjkni macicy tak ogolnie. potem troszke o akupunkturze. Nastepnie rozdzial o spermie- z tablemi i normami. I w koncu zaczyna sie najfajniesze czyli poszczegolnie rozpisany cykl z podzialem na tygodnie- kazdy tydzien osobno i bardzo dokladnie z uwzgledniemien- jakie hormony w dfanym cyklu pracuja, rady co nalzezy robic w danym tygodniu cyklu, co jesc,jaki rodzaj aktywnosc firzycznej uprawiac, opisane jest co moze w danym tygodniu odczuwac kobieta z symptomow- i tak kazdy z 4 tygodni cyklu! bardzo szczegułowo.
nastepna czesc ksiazki to co jesli pomimo staran i nic nie wychodzi-poczawszy od tego jakie uczucia nam wtedy towarzysza- z podzialem na meskie i damskie, przez szczegoiłowo opisane testy ktorym w okresloneje kolejnosci nalzy sie poddawac zeby zbadac przyczyny nieplodnosci- z podzialem na testy dla kobiet i mezczyzn- oraz tabele z normami wynikow- opisane tez wszytko jak leczyc poszczegolne problemy z hormonami oraz inne wplywajace na zaburzenia plodnosci.
potem juz jest przejscie do osiagniec medycyny nowoczesnej- wszelkiego rodzaje udraznianie jajaowodow, i inne zabiegi, przez inseminacje i in vitro...a na koniec rozdzial o adopcji:) jestem zachwycona tą ksiazka- mimo ze po niemeicku- naprawde bardzo czytelna i zrozumiala :)

hej limonko tylko sek w tym, zed ja juz sie wyleczylam jeszcze podmywam sie tantum rosa, ale nie mam ani swedzenia ani uplawow, wiec jak mnie to cholerstwo znowu odwiedzi pierwsze co robie to wymaz i dam na posiew, teraz nie ma to sensu, bo leki tam jeszcze sa i wyszedlby niemiarodajny.

a u mnie brak @ cd ale juz plamie kawa z mlekiem, ale bardziej mleka, brzuch pobolewa lekko i krzyze, wiec pewnie dostane tylko kiedy???zalamka bo nie moge rozpoczac nowego cyklu, ponadto te klopoty z zajsciem w ciaze sa spowodowane zlym ( niestety) nasieniem mojego, ale jak w marcu wyjdzie lepiej u niego, a u mnie grzybica sie odnowi pojde sie przebadac.

dziewczyny sorki, ale nie nadrobie was, wiec jezeli ktoras zobaczyla II UPRAGNIONE wielkie gratulacje, ja juz zalamalam rece nad soba i jets mi coraz gorzej z miesiaca na miesiac, moj m wyciaga mnie na narty zeby cos kurna z soba zrobic , a przydaloby sie, bo od kiedy jestesmy razem tylko praca sie liczy i zawsze zwalamy, ze nie ma kasy i odkladamy na bok przyjemnosci, zobaczymy, jade na dwa dni za tydzien w weekend sie uczyc, na razie do wisly w sumie mam bliziutko, a dzisiaj mam dola, bo cholernie hormony mi dokuczaja a w majtkach zero , buziakuje.

die wiesz co myślałam nad tym wykresem i będę liczyć tak jak ovu mi zaznaczył,bo może tempka mi spadła przed owulacją ale potem podniosła się do podstawowej i skoczyła w górę po owulacji...wszystko się wyjaśni pod koniec miesiąca,więc jak nie dostanę okresu 29 stycznia zrobię test 30 stycznia,jeszcze tyle dni....bleee co ja będę robić przez ten czas :-D wiem,będę jadła :-)

Anabelko i tak masz dobrze bo czekasz tylko do 30- na to najważniejsze!!!! a ja...pomysmy- ovu sugeruje owulke ok-26-28 stycznia.... maz wylatuje mi 1 luteg- wiec lepiej zeby sie nie przesunela na dalsze dni....a potem czekanie do...12-17 lutego....

O KUWA WŁASNIE ZOBACZYŁAM ZE MOZE BY SIE TAK UDALO 14 LUTEGO NA WALENTYNKI TAKIEGO PREZENTA ZAPODAC!!! TO MUSI BYC TERAZ PO PROSTU MUSI!!!!!!!!

reklama
Do góry