reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej Niunie
szybko z ranca poki mam 5 min informuje, iz test pokazal wynik negatywny:sorry:
takze wszystko juz jasne
max 3 dni i @ powinien zawitac:tak:

takze ja na razie odpadam to czasu nieokreslonego :*

pozdrawiam goraco w ten piekny zimowy dzien:-D

Ostatnia edycja:
reklama
heyy kobitki melduje sie chyba pierwsza;) dalej przeziębiona całe dnie w domu juz do głowy dostaje bo mam takiego lenia w doopie że szkoda gadac jak nigdy w życiu nie miałam takiego stanu żeby tylko leżeć i spac ehhhh czas sie poruszac troche bo zwariuje. Non stop mnie korci do jedzenia jak juz zrobie to mi nie smakuje kurcze ehh i tak w kółko macieju.

Kasoku
podczytując Cie proponuje iść jak najpredzej na posiew bo moja kumpela straciła 4 ciążę mając 25 lat juz sie całkowicie poddała jak nasza gin posłała ją do innego lekarza ten ją dał na posiew i wyszło że ma jakiegos grzyba w pochwie który blokował owujacje i jajeczko by zapłodniało po miesiecznej kuracji zaszał od razu w ciąże. Dodam że nasza gin próbowała wszystkiego ale nie udało jej sie wykryć to że ma jakiegoś grzyba troszke dziwne ale jak każdy jest człowiekiem tylko i jakies błędy popełna ale wszystko dobrze sie skonczyło i ma jak ona to nazywa ADHD'dowca w domu hehehehe

Kurcze tak patrze na te wasze pociechy to ąz mi sie łęzka kręci że tak zwlekałam z tym dzidziusiem mam 28 lat w marcu i jeszcze ani jednego dzieciaczka troszke przykre ale prawqdziwe bo ja nie chciałam mieć z byle kim bobasia czekałam cały czas na tego jedynego teraz go znalazłam to ten ma zaś opory ehhh i bądz tu mądry człowieku.....

Dzien dobry - witam sie z rana i ja

poogladalam Wasze dzieciaczki no boskie są! moja tutaj zdecydowanie najstarsza- a ja juz chyba zapomnialam jak to jest z takim maluszkiem- zazdroszcze WAM!

Wczoraj byłam u kolezanki posiedziec z jej synkami (2 i 4 latka) bo mąż ją zaprosił do teatru na jezioro łabedzie na balet- bo ostatnio ja byłam z Oliwia( chodzimy zawsze jak do Hannoveru zawita sławetny Boshoi Ballet-moja mała jest baletnicą wiec sie rozumie samo przez sie) i jej strasznie polecalam-i teraz poszla ona:) do domu wrocilam o 24 dopiero...umeczona,,,ale maz czekal ponętnie to jeszcze sie pomęczyłam do 1 w nocy :D i dzis rano sie obudzilam jaks taka jakby mnie ktos cała noc masował i nacieral- no cudnie sie dzis czuje:)

Temperature mam dalje na mniej wiecej stalym poziomie i czekam sobie do owulki...mysle zeby od 22 zaczac robic testy owu....
Dostałam wczoraj fajną ksiązkę- kinderwunsch- czyli wszytko o staraniach, od metod naturalnych , przez diete, preparaty witaminowe, zioła, joge , akupunkture po rozwiązania medycyny nowoczesnej...a skonczywszy na adopcji:) no tak czy siak jak wyczytam cos nowego- jakies witaminkii inne domowe cuda na polepszenie szans to sie podziele:)

Witam z rana....

Jak obiecalam wczoraj to wklejam malego.. Kopia ABCD0013.jpg mam 1 dzien
DSC02806.jpgmam tydzien..
DSC02974.jpgDSC03581.jpg4 miesiace
_C257032.jpgi terazniejsze ze swiat

Maciur-ka rób sobie fotki brzucha co miesiąc,zobaczysz potem jaką to fajną pamiątką będzie,ja mam zdjęcia z całej ciąży i przyznam że od 36 brzuch mnie przerażał :-) gigant.

Dziewczyny ogłaszam że teraz oczekuję okresu lub ciąży :-) temperaturka pięknie mi rośnie,śluz zrobił się lepki i mleczny,wygląda na to że miałam ładną owulację...w poprzednim cyklu pobolewał mnie ciągle jajnik-byćmoże pęcherzyk nie chciał pęknąć,teraz jest ok

Tylko mam problem z wyliczeniem dnia w którym miałby się pojawić okres bo ovu zaznaczył mi w dniu poprzedzającym skok ponad linię podstawową...miewałam spadki temperatury przed samym skokiem,teraz miałam tak że być może z zakłóconej temperatury mi opadła na tem poniżej podstawowej a potem powoli zaczęła rosnąć,ja liczę od 14 stycznia,nie sugerowałam się śluzem więc teraz mam problem,13 miałam pozostałość nasienia i to mi troche zakłóciło obserwacje śluzu

Ostatnia edycja:
reklama
co dzis wyczytałam- ZIOŁA WSPOMAGAJĄCE PŁODNOŚĆ

Tak więc w kolejności przypadkowej (tłumaczyłam sama z niemieckiego na nasze:)

1. Niepokalanek Mnisi - hamuje działanie prolaktyny (hormonu, który zapobiega owulacji), stymuluje owulację. Zażywa się go około 3 miesięcy, potem następuje przerwa. (Wyniki badań klinicznych potwierdzają skuteczność niepokalanka mnisiego w podnoszeniu płodności i leczeniu zaburzeń związanych z niepłodnością. W trakcie jednego z badań 67 kobietom z problemami dotyczącymi płodności i owulacji podawano preparat ziołowy na bazie niepokalanka mnisiego. Okazuje się, że u pacjentek tych znacznie poprawił się poziom progesteronu w fazie lutealnej, pojawiła się wcześniejsza owulacja, a 38 kobiet zaszło w ciążę.)

2. Żeń-szeń syberyjski -wpływa pozytywnie na poziom hormonów rozrodczych, tonizuje mięśnie macicy, wspiera poprawnie funkcjonowanie macicy.

3. DZIĘGIEL CHIŃSKI: stosowany w wielu kobiecych dolegliwościach: suchości pochwy, zaniku miesiączki, łagodzi objawy PMS-u i menopauzy, wzmaga płodność.

4. KONICZYNA CZERWONA: pobudza produkcję estrogenu, alkalizuje środowisko pochwy, dzięki czemu plemniki mogą dłużej przeżyć

5.RECJA GŁADKA: zawiera dużo saponin, stymuluje więc układ hormonalny (m.in. wywołuje miesiączkę u kobiet z zanikiem miesiączki). Może być stosowany u kobiet z wysokim poziomem testosteronu, a niskim estrogenu- np. przy zespole policystycznych jajników.

6.PLUSKWICA GRONIASTA (boska nazwa :p): stosowana od wieków w leczeniu niepłodności. Można ją stosować w leczeniu wielu kobiecych dolegliwości, m.in. menopauzy. Izoflawony stymulują jajniki do produkcji jajeczek.

7. POCHRZYN WŁOCHATY ( kolejna boska nazwa) : ma działanie antykoncepcyjne, jeśli przyjmuje się ją tak jak wszystkie powyższe zioła – w pierwszej fazie cyklu. Stosowana jednak w drugiej fazie cyklu, zapobiega wczesnym poronieniom

8.SERDECZNIK POSPOLITY: wzmacnia ścianki macicy, a tym samym zmniejsza ryzyko poronienia

9. KALINA KORALOWA: wzmacnia mięśnie macicy, zalecana dla kobiet,które już poroniły

10.WIESIOŁEK: olej z wiesiołka pływa pozytywnie na produkcję śluzu, tym samym ułatwia zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej. Ważne: należy go brać od miesiączki do wystąpienia owulacji, potem może przyczynić się do skurczów i poronienia. Zaleca się spożywać około 6 kapsułek na dzień w podzielonych dawkach

11.SIEMIĘ LNIANE:
olej lub zmielone nasiona. Również wpływają na produkcję śluzu.

12. WITAMINA A: pozytywnie wpływa na stan błon śluzowych, pośrednio więc może pomagać w produkcji śluzu

Do góry