anabelka
Fanka BB :)
Miciurka - tak, już genetyczne, równo 12 tygodni wtedy u mnie będzie:-)
A co do wagi i tycia w ciąży to na to zupełnie nie ma reguły i to czy ktoś jest szczupły czy nie też nie ma raczej związku z tym ile przytyje. Ja też jestem raczej szczupła i nie muszę uważać na to co jem. W ciąży przytyłam 12 kg jedząc wszystko na co mam ochotę w ogromnych ilościachA wszyscy mnie straszyli jak to trzeba uważać, że przemiana materii zupełnie inna i że to już nie wraca potem do normy. Młody urodził się z wagą 4 kilo, a ja niecałe 3 miesiące po porodzie miałam 15 kilo mniej (u mnie to już źle wtedy wyglądało). Więc teraz puki co się nie przejmuję, jak w którymś momencie zauważę, że waga za bardzo rośnie to może wtedy trochę przystopuję z jedzeniem ale nie obiecuję
No bo kiedy mamy się bezkarnie objadać jak nie w ciąży?
Die - 60 kg przy 170 w 9 miesiącu? O matkoChociaż moja siostra w dniu porodu ważyła 54 chyba
Tylko ona ma niewiele ponad 160
u mnie na tycie zadziałał chyba progesteron,bo zawsze po owulacji zwiększa mi się apetyt,w ciąży też miałam apetyt,specjalnie smaków nie miałam,ale fryteczek sobie nie odmawiałam,jadłam na co miałam ochotę i chyba z tego przytyłam.Ja w dniu porodu miałam 80,5kg na sali operacyjnej 2 razy pytano ile waże,bo nie wierzyli chyba,dziwili się nawet gdzie ja tego dzieciaka pomieściłam bo był potężny,chociaż waga nie taka straszna bo rodzą się większe ale wyglądał jak mały pudzian :-)
domi87 jak ja bym tak chciala z ta wagaja normalnie przybieralam do 6 miesiaaca a potem ruszlylo z kopyta i na koniec wyszlo 30kg na +
zrzucilam 20 zostalo jeszcze 10
:-(
die perle dzieki normalnie z nieba mi spadlas bo ja mam juz o nia nerwice zaawansowanaa nie wiesz gdzie ja moge znalesc ten przepis?? przydalby mi sie zeby sobie wydrukowac
![]()
Ja odebralam cytologie wyszla ok ale mam stan zapalny boje sie ze jak nie podlecze to w tym mniesiacu nici wyjda z dzidziusia... dopiero moze w lutym bo mama mi przywiezie te leki tzn globulki![]()
najpierw się podlecz a potem starania,mimo wszystko najważniejsze jest zdrowie w trakcie starań