reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Miciurka - tak, już genetyczne, równo 12 tygodni wtedy u mnie będzie:-)

A co do wagi i tycia w ciąży to na to zupełnie nie ma reguły i to czy ktoś jest szczupły czy nie też nie ma raczej związku z tym ile przytyje. Ja też jestem raczej szczupła i nie muszę uważać na to co jem. W ciąży przytyłam 12 kg jedząc wszystko na co mam ochotę w ogromnych ilościach :-D A wszyscy mnie straszyli jak to trzeba uważać, że przemiana materii zupełnie inna i że to już nie wraca potem do normy. Młody urodził się z wagą 4 kilo, a ja niecałe 3 miesiące po porodzie miałam 15 kilo mniej (u mnie to już źle wtedy wyglądało). Więc teraz puki co się nie przejmuję, jak w którymś momencie zauważę, że waga za bardzo rośnie to może wtedy trochę przystopuję z jedzeniem ale nie obiecuję:-p No bo kiedy mamy się bezkarnie objadać jak nie w ciąży?:-D

Die - 60 kg przy 170 w 9 miesiącu? O matko:szok: Chociaż moja siostra w dniu porodu ważyła 54 chyba :-p Tylko ona ma niewiele ponad 160

u mnie na tycie zadziałał chyba progesteron,bo zawsze po owulacji zwiększa mi się apetyt,w ciąży też miałam apetyt,specjalnie smaków nie miałam,ale fryteczek sobie nie odmawiałam,jadłam na co miałam ochotę i chyba z tego przytyłam.Ja w dniu porodu miałam 80,5kg na sali operacyjnej 2 razy pytano ile waże,bo nie wierzyli chyba,dziwili się nawet gdzie ja tego dzieciaka pomieściłam bo był potężny,chociaż waga nie taka straszna bo rodzą się większe ale wyglądał jak mały pudzian :-)

domi87 jak ja bym tak chciala z ta waga:szok: ja normalnie przybieralam do 6 miesiaaca a potem ruszlylo z kopyta i na koniec wyszlo 30kg na +:szok: zrzucilam 20 zostalo jeszcze 10:zawstydzona/y::-(

die perle dzieki normalnie z nieba mi spadlas bo ja mam juz o nia nerwice zaawansowana:wściekła/y: a nie wiesz gdzie ja moge znalesc ten przepis?? przydalby mi sie zeby sobie wydrukowac:tak:

Ja odebralam cytologie wyszla ok ale mam stan zapalny boje sie ze jak nie podlecze to w tym mniesiacu nici wyjda z dzidziusia... dopiero moze w lutym bo mama mi przywiezie te leki tzn globulki:tak:

najpierw się podlecz a potem starania,mimo wszystko najważniejsze jest zdrowie w trakcie starań

reklama
Kamilko niemogłam znaleźć...ale dla chcącego nic trudnego :)
[h=2]Grundgesetz[/h]
I. Die Grundrechte (Art. 1 - 19)
Gliederung
[h=3]Artikel 6[/h]
(1) Ehe und Familie stehen unter dem besonderen Schutze der staatlichen Ordnung.
(2) Pflege und Erziehung der Kinder sind das natürliche Recht der Eltern und die zuvörderst ihnen obliegende Pflicht. Über ihre Betätigung wacht die staatliche Gemeinschaft.
(3) Gegen den Willen der Erziehungsberechtigten dürfen Kinder nur auf Grund eines Gesetzes von der Familie getrennt werden, wenn die Erziehungsberechtigten versagen oder wenn die Kinder aus anderen Gründen zu verwahrlosen drohen.
(4) Jede Mutter hat Anspruch auf den Schutz und die Fürsorge der Gemeinschaft.
(5) Den unehelichen Kindern sind durch die Gesetzgebung die gleichen Bedingungen für ihre leibliche und seelische Entwicklung und ihre Stellung in der Gesellschaft zu schaffen wie den ehelichen Kindern.

Zu Vorschriftenteil springen und hervorheben

Jeszcze kilka zdjęć

tu ma 6 dni :-) każdy dawał bynajmniej 3 miesiące hehe

tu 2 miesiące i 5 dni

prawie 4 i już pięknie pełzał

prawie 5 miesięcy i potworzysko nie chciało leżeć w wanience,trzymał się na siłę by siedzieć :-)

potem jeszcze wyszukam kometarza do przepisuy z roszerzeniem- bo to ma zastosowanie wlasnie wtakich przypadkach jak problemy z tym ze sasiadka niekaceptuje tego ze dzieci to dzieci to tez podrzuce:")

http://dejure.org/gesetze/GG/6.html na dole pod art. masz rozne przypisy i linki- tam tez moze cos znajdziesz

Anabelko JEST CUDNY!!! :) az mi się znowu włączyl odruch kopulacyjny na maksa!!! chce takiego bobasnika!!

Ostatnia edycja:
potem jeszcze wyszukam kometarza do przepisuy z roszerzeniem- bo to ma zastosowanie wlasnie wtakich przypadkach jak problemy z tym ze sasiadka niekaceptuje tego ze dzieci to dzieci to tez podrzuce:")

Art. 6 GG - dejure.org na dole pod art. masz rozne przypisy i linki- tam tez moze cos znajdziesz

Anabelko JEST CUDNY!!! :) az mi się znowu włączyl odruch kopulacyjny na maksa!!! chce takiego bobasnika!!

hehe :-D:-D:-D:-D mnie też się zachciało drugiego dzidziusia jak jakiś czas temu
przeglądałam zdjęcia syna :-)
Ostatnio oglądałam porodówkę na TLC a mój syn powiedział cytuję :-) "o jejku...chcę dzidziusia mamo"

Kamilka - żeby nie było, że mi tak sama z siebie ta waga zeszła - mój mały miał alergię i straszne kolki więc mało co mogłam jeść przy karmieniu i dlatego waga leciała...

Anabelka
- jaki słodki szkrab! Ale na tym pierwszym zdjęciu na prawdę wygląda jakby miał 3 miesiące :szok: Kawał chłopa:tak: Mój Jaśko niby też ważył 4 kilo jak się urodził ale nóżki to miał jak patyczki i przy Twoim to jak kurczak wyglądał

A oto kurczak 3-dniowy:-)

Ostatnia edycja:
hejo:D:D witam wieczorna pora z nawalajacym podbrzuszem:-p
to i ja sie pochwale :D

Fota683.jpg9.jpg4.jpg5.jpg

Dzisiaj nie ma bata, siadam wieczorem i nadrabiam, tablete zarzuce dopiero po 22 :-D:-D

reklama
Matko ale wspaniale malusyki rajciu... ale mi sie juy marzy...:-D jutro Wam wkleje mojego agenta... waga 3850 i 56 cm :sorry2:

die perle suuper dyieki jak nie wiem:tak::tak:

Do góry