reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

pam- gdzies musialalm ominac twoj post ale widze ze chyba masz/mialas problemy ze swoim chlopakiem - dobrze ze sie zdecydowal na gadke i bedzie sie staral naprawiac co tam popsute aby bylo wam lepiej ! oby byl niezlomny w swoich decyzjach a co do tsh tez slyszalam ze ma byc 1 to najlepiej, ja mam chyba 2 i biore witaminki z jodem mi sie wydaje ze mi bardzo pomogly bo ja ogolnie problem z tarczyca moim zdaniem mam tylko tutaj nigdy tego nie stwierdzili sama chyba sie zaleczylam wlasnie suplementami
a te witaminki z jodem to od lekarza tak? Bo ja bym sobie cos kupila bo watpie zeby mi lekarz tutaj dal cokolwiek bo bedzie w normach i dla niech bedzie spoko =/

reklama
anabelka- wiesz co ja nigdy nie mialam problemow z brzuchem bo jestem dosc wysoka i mialam zawsze niedowage wiec i brzuch mialam naturalnie plaski :), robilam czasem jakies cwiczenia ale wiesz niemusze sie mordowac itd. zeby miec jakis efekt bo mi nie bylo to nie wiadomo jak potrzebne jestem 'sucharem' z natury po tatusiu :-D, a teraz chyba powiekszona macica plus obzarstwo = balonik hahahhah ;)), na tylku tez nie siedze wiec mysle ze bedzie gut :)

domi- ale masz fajnie to to juz prenatalne bedzie chyba co :)?, ja tez mam nadzieje najpozniej do 5-10 lutego zobaczyc moja 'kaczuszke' hehe - ty wiesz co mam straszna ochote na lody od jakiegos czasu ale nie wiem sama na jakie :-D:szok: myslalam moze o jakims sorbecie albo co ze wzgledu na moje zeby ;/ zeby az tak slodkiego nie pchac bo musze je oszczedzic - jedno jest pewne zjadla bym cos dobrego:-D hahahah

pam- nie to byly witaminki ze sklepu z suplementami i odzywkami nie od lekarza - specjalne dla kobiet juz tutaj kiedys pisalam - bralam je z 8 miesiecy przed zajsciem w ciaze nazywaja sie 'opti-women' kupisz je w irlandii , a co do tego co biore teraz to przez ciaze przestalam brac opti women bo tam pisze zeby skonsultowac z lekarzem a ja wole brac typowe ciazowe witaminki i kupilam sobie feminatal i biore :)

anabelka- wiesz co ja nigdy nie mialam problemow z brzuchem bo jestem dosc wysoka i mialam zawsze niedowage wiec i brzuch mialam naturalnie plaski :), robilam czasem jakies cwiczenia ale wiesz niemusze sie mordowac itd. zeby miec jakis efekt bo mi nie bylo to nie domi-

ale to ładnie ujełas :-) no ja też mam naturalnie płaski :-)
a jak długie cykle masz ?
ja w ciąży robiłam tyle na ile mi ciąża pozwalała ale skoro jesteś szczuplutka to hmm uważaj z tym co jesz :-) ja przytyłam 21,5 kg a mój klocek miał 4,200-oczywiście nie dało rady urodzić go naturalnie bo nie wstawiał się w kanał rodny :-) w kolejnej ciąży będę uważała na to co jem :-)

Ostatnia edycja:
Pam jestem pod wrazeniem tego co sie wydarzylo u Was- mam nadzieje ze facet teraz sie wezmie do czynow- ale moim zdaniem zrobil gigantyczny krok!! z takim nastawieniem nie ma innego wyjscia UDA SIE WSZYSTKO ODBUDOWAĆ!!!! jestem z Niego dumna:D

CIĘŻARÓWECZKI nasze rosnijcie ile trzeba!!!! i pokazujcie nam swoje brzuszki od czasu do czasu:*

Ja w pierwszej ciąży przytyłam - uwaga 7 kg...i w dzien porodu wazylam 60 kg...mam 170 cm wzrostu- wygladalam jak dziecko z etiopii- dosłownie..... mała uraodziła się za to całkiem spora 3300 wagi 60 cm długosci....a brzucha ciązowego dostałam w 8 miesiacu ciazy- do konca 7 byłam praktycznie płaska na brzuszku jak deska- nic widac nie bylo- i wszyscy sie bardzo dziwili jak urodzilam bo nikt mnie nie widzial w ciazy! :p a ja sie wcale nie ukrywałam:D

Miciurka - tak, już genetyczne, równo 12 tygodni wtedy u mnie będzie:-)

A co do wagi i tycia w ciąży to na to zupełnie nie ma reguły i to czy ktoś jest szczupły czy nie też nie ma raczej związku z tym ile przytyje. Ja też jestem raczej szczupła i nie muszę uważać na to co jem. W ciąży przytyłam 12 kg jedząc wszystko na co mam ochotę w ogromnych ilościach :-D A wszyscy mnie straszyli jak to trzeba uważać, że przemiana materii zupełnie inna i że to już nie wraca potem do normy. Młody urodził się z wagą 4 kilo, a ja niecałe 3 miesiące po porodzie miałam 15 kilo mniej (u mnie to już źle wtedy wyglądało). Więc teraz puki co się nie przejmuję, jak w którymś momencie zauważę, że waga za bardzo rośnie to może wtedy trochę przystopuję z jedzeniem ale nie obiecuję:-p No bo kiedy mamy się bezkarnie objadać jak nie w ciąży?:-D

Die - 60 kg przy 170 w 9 miesiącu? O matko:szok: Chociaż moja siostra w dniu porodu ważyła 54 chyba :-p Tylko ona ma niewiele ponad 160

reklama
domi87 jak ja bym tak chciala z ta waga:szok: ja normalnie przybieralam do 6 miesiaaca a potem ruszlylo z kopyta i na koniec wyszlo 30kg na +:szok: zrzucilam 20 zostalo jeszcze 10:zawstydzona/y::-(

die perle dzieki normalnie z nieba mi spadlas bo ja mam juz o nia nerwice zaawansowana:wściekła/y: a nie wiesz gdzie ja moge znalesc ten przepis?? przydalby mi sie zeby sobie wydrukowac:tak:

Ja odebralam cytologie wyszla ok ale mam stan zapalny boje sie ze jak nie podlecze to w tym mniesiacu nici wyjda z dzidziusia... dopiero moze w lutym bo mama mi przywiezie te leki tzn globulki:tak:

Do góry