reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Miciurka - dawaj fotę brzucha! :-D Ja to już chyba tylko w 1 się mieszczę :-p No jeszcze drugie na siebie wciskam ale mi ciasno. Już się zaopatrzyłam w ciążowe, bo bałam się, że będę kiedyś chciała wyjść z domu, a w nic się nie zmieszczę :-D Jak się czujesz w ogóle?

Die - super mąż powiedział! I bardzo dobrze :-)

reklama
Domi- super policjant :-D

Di- piekna masz corke :tak: ty tez sliczna jestes :-)

Dziekuje wam wszystkim za pocieszenia i porady. Mysle ze bedzie spoko... przyszedl do mnie o 5 rano (??!!) i chcial pogadac... rozplakal mi sie ze on mnie naprawde kocha i sam nie wie co sie dzieje i on nie chce zeby tak bylo, on nie chce mnie odpychac i mnie ranic naprawde ale on nie wie co sie dzieje ale bedzie sie staral dojsc do tego i poprawic ale potrzebuje mojej pomocy. Powiedzialam mu ze pomoge bo go kocham i chce zeby bylo znowu dobrze ale on musi dac z siebie wiecej. Powiedzialam mu tez ze jesli potrzebuje z kims porozmawiac (z kims innym niz ja) to niech to zrobi nie ma w tym nic zlego ani niemeskiego. Obiecal mi ze bedzie probowal. Mam nadzieje ze damy rade przez to przebrnac... baaa wiem ze damy rade :tak: musi byc dobrze....

die perle - ale masz pannice w domu wow!!- BTW super wygladasz!!! :), a z tym odsniezaniem itd. to chyba trzeba sie nauczyc olewac pewne rzeczy - niech sobie sama wlascicielka z miarka chodzi i odsnieza :-D

domi- zarabisty policjant ihihihi - i nawet 'lizaczek' ma policjantowy ahhah:)

dziewczyny emalia tiluchna - widze ze obie ladne tempki macie :))))!!!!

a ja sobie robilam wczoraj zdjecie brzucha bo normalnie juz jedne spodnie ze tak powiem mi 'odpadly' bo juz sa za ciasne :szok: tzn, nie zapne sie juz ale na dupke wejda :-D nomowie wam nie moze byc !!! toz to siokkkk :confused: - chyba za duzo zre bo to przeciez za wczesnie na takie atrakcje :dry:

hehe ja ubrałam luźne w pasie w 12 tygodniu bo czułam dyskomfort,ale brzucha nie miałam jeszcze :-) za to potem roztyłam się jak prosiaczek :-)

die perle - no i maz dobrze jej powiedzial haha :))) - fajnie zareagowal bo nie jeden pewnie by lopate swojej zonce wreczyl hahah chociaz nie powiem moj tez mowil ze idzie okna myc zebym ja nie musiala tego robic - u nas sniegu nie ma ;))) wiec nie ma problemu hahha :)

a fotke no mam sproboje dostarczyc :)))

domi - dzieki - ja sie czuje okej wczoraj mialam faze na kwasne i wrabalam multum kapusty kiszonej a dzis juz nalesniczki z dzemem - haha pewnie dlatego mi w brzuch poszlo ;-):-D, mdlosci mam rano i wieczorem piersi mnie pieka a tak to jest okej, a ty jak tam sie czujesz :)?? kiedy idziesz na usg? ja ciagle czekam ale juz powoli sie rozgladalam zeby sie umowic na prenatalne - niestety musze isc prywatnie no ale coz ;-)

aaa wspominalam wam ze udalo mi sie namowic moja druga polowke zebysmy nie dowiadywali sie plci :-Dciekawe czy nikt z nas sie nie zlamie z tej ogromnej ciekawosci :blink:

anabelka - kazdemu chyba inaczej z tym brzuchem ale ja slyszalam ze w 1 ciazy pozno widac no chyba mam slebe miesnie brzucha:-D juz sie rozgladam za leginsami - czekam tylko na lato :-),

pam- gdzies musialalm ominac twoj post ale widze ze chyba masz/mialas problemy ze swoim chlopakiem - dobrze ze sie zdecydowal na gadke i bedzie sie staral naprawiac co tam popsute aby bylo wam lepiej ! oby byl niezlomny w swoich decyzjach a co do tsh tez slyszalam ze ma byc 1 to najlepiej, ja mam chyba 2 i biore witaminki z jodem mi sie wydaje ze mi bardzo pomogly bo ja ogolnie problem z tarczyca moim zdaniem mam tylko tutaj nigdy tego nie stwierdzili sama chyba sie zaleczylam wlasnie suplementami

anabelka - kazdemu chyba inaczej z tym brzuchem ale ja slyszalam ze w 1 ciazy pozno widac no chyba mam slebe miesnie brzucha:-D juz sie rozgladam za leginsami - czekam tylko na lato :-),

a no,w lato najlepiej bo jakieś leginsy,tunika itd...i luzik a w zimę wrrr,dlatego ja bym chciała urodzić znowu przed zimą,mojego syna urodziłam w listopadzie,ale była dodatnia temperatura bo ponad 10 na plusie wtedy jeszcze było a wszyscy wokół mi dzieciaka chcieli ubierać jakby było -10,już nie wspomnę o teściowej która dzieciaka mi w kombinezon,wełnianą czapę chciała ubrać i grubym kocem chciała przykrywać.
Szwagierka przy 4 ciąży w 20tc miała taki brzuch jak ja prawie w 30tc :-) no ale ona po ciążach nic z brzuchem nie robiła,ja chociaż nie leżałam d... do góry tylko robiłam to co zwykle,sprzątanie,gotowanie,pranie,zakupy no i spacery z dzieckiem doszły,szybko wróciłam do formy i płaskiego brzuszka,mięśnie trzymają,czasami gdy ktoś ma słabszy brzusio jest szybciej widoczny :-)
a tak to zaokrąglił mi się dopiero w 17tc :-)

Ostatnia edycja:
Miciurka - usg mam 29 czyli już za 1,5 tygodnia :-) Nie mogę się doczekać :-) Czuję się od kilku dni super, mdłości na razie (tfu tfu!) przeszły i od kilku dni mogłabym jeść non stop (właśnie kończę lody :-D), już mi wróciło pół kilo z tych 1,5 które straciłam :-D Podziwiam Cię, że nie chcesz znać płci, ja bym nie wytrzymała. A z tym brzuchem, to u mnie w pierwszej ciąży widać było tak w 5-6 miesiącu. To znaczy dla ogółu było to wtedy widoczne, bo spodnie były ciasne już znacznie wcześniej, chyba w 4 miesiącu już nosiłam ciążowe.

Anabelka - ja chyba miesiąc przed Tobą rodziłam:tak: I faktycznie, ciepło było wtedy do samego końca, jak ja wychodziłam z młodym ze szpitala to było ponad 20 stopni, a to był październik

Ostatnia edycja:
reklama
pam- gdzies musialalm ominac twoj post ale widze ze chyba masz/mialas problemy ze swoim chlopakiem - dobrze ze sie zdecydowal na gadke i bedzie sie staral naprawiac co tam popsute aby bylo wam lepiej ! oby byl niezlomny w swoich decyzjach a co do tsh tez slyszalam ze ma byc 1 to najlepiej, ja mam chyba 2 i biore witaminki z jodem mi sie wydaje ze mi bardzo pomogly bo ja ogolnie problem z tarczyca moim zdaniem mam tylko tutaj nigdy tego nie stwierdzili sama chyba sie zaleczylam wlasnie suplementami

rozmowa jest najważniejsza

Do góry