reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelko- ja nie wiem czy OwuFriend nie bazuje na poprzednich cyklach? Ja wcześniejsze miałas długie to ten też ci taki zrobił. Ja pierwszy cykl na tym zaznaczam.
Die- takie oszczędzanie chyba nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem.? Myśle ,że góra dwa trzy dni można się wstrzymać, ale nie więcej. Lepiej regularnie sie bzykać to jąderka będą na bieżąco wytwarzały zdrowe plemniczki :)

Tili, Lori, - gdzie wy?

to mój pierwszy wykres na tej stronie,wcześniej miałam na 28dni

hej dziewczyny, u mnie masakra okresu dalej nie ma, na przemian jest mi zimno i cieplo, rozdygotana w srodku, martwie sie, bo wczoraj zrobilam test o czulosci 10 miu i nic negatyw jak byk, a tu dupa, mdli mnie i placze non stop, az w pracy patrzyli podejrzanie, oczywiscie nakrecilam sie ta menopauza wczesna no i jak k u r w a m a c wywolac ten okres zeby w nowy j e b a n y cykl wejsc???mam dosc, czuje sie OHYDNIE.

pam jak masz za wysoki to zbija go, ja nawet nie moge badan hormonalnych zrobic, bo cykl sie z j ebal, a az sie boje ewentualnych wynikow, bo pewnie wszystko mam powyzej albo ponizej normy na to jak sie teraz czuje.

weź skończ o menopauzie mi tu gadać,bo to ja prędzej ja powinnam mieć,wydłuzają mi się cykle,bóle głowy,uderzenia gorąca czasami...ale moja mama rocznikowo ma już 53 lata i dopiero teraz ją ruszyło,a ja mam 26 więc nie boję się menopauzy bo wierzę że to jest uwarunkowane genetycznie,bo moja mama dostała pierwszą miesiączkę późno,moja siostra również no i ja dostałam późno (16lat) więc nie wydaje mi się że w menopauzę wejdę wcześniej niż one.Nie myśl tak bo w d u p ę Cie kopnę :-D :-)

U mnie wczoraj nic nie było :wściekła/y: dzisiaj temperatura podniosła się u mnie znowu i wydaje mi się że owulacja była dzień po tym jak było bara bara :-D bo miewałam spadki przed skokiem (nawet w pierwszej ciąży) a dzień po bara bara miałam spadek a skok był powolny od tego momentu,chociaż wiadomo nic nie jest pewne na 100%,może wtedy zbiegło mi się z chorobą i na wykresie nie widać lini podstawowej,bo spadek był z 36,6 i wtedy spadł poniżej lini podstawowej i był powolny wzrost,zobaczę jutro :-) Eh jak fajnie mieć tak krótki cykl a nie 3 miesięczny :-)

reklama
Kamilka my własnie nie zwrócilismy uwagi na to ze tutaj u nas w bloku nie ma Hausmeistra....i słowo daje jak mnie bedzie dlaje irytowac to babsko to wrecze jej Kundigung...
a co do skarg na dzieci- w niemeickim prawie jest napewno taki zapis ze jesli w mieszkaniu sa dzieci to maja prawo zachowywac sie głosniej - i wszelkie odglosy zwiazane z bieganiem, zabawa, podskakiwaniem itp. sa dozwolone - poza godzinami ciszy nocnej, takze sasiadka moze Ci naskoczyc - ze tak powiem- a jesli bedzie chciala np. zlozyc skarge do wlasciciela mieszkania albo spółdzielni- to na 99% spoldzielnia odpowie jej ze jesli jej to bardzo przeszkadza moze sie wyprowadzci- tego jestem pewna na 100% bo podobna syt. przerabiałysmy z kolezanka tutaj- cała racja byla po jej stronie- dziecko ma prawo zachowywac sie głosniej niz dorosły - a jesli ktos potrzebuje duzej ciszy szuka mieszkania gdzie nie wynajmuja rodzinom z dziecmi- bo takie tez sa:)
a to moja córa- w przebraniu na hallowen oraz na codzien :)
IMG_1238x.JPGmegus.jpg

die perle - ale masz pannice w domu wow!!- BTW super wygladasz!!! :), a z tym odsniezaniem itd. to chyba trzeba sie nauczyc olewac pewne rzeczy - niech sobie sama wlascicielka z miarka chodzi i odsnieza :-D

domi- zarabisty policjant ihihihi - i nawet 'lizaczek' ma policjantowy ahhah:)

dziewczyny emalia tiluchna - widze ze obie ladne tempki macie :))))!!!!

a ja sobie robilam wczoraj zdjecie brzucha bo normalnie juz jedne spodnie ze tak powiem mi 'odpadly' bo juz sa za ciasne :szok: tzn, nie zapne sie juz ale na dupke wejda :-D nomowie wam nie moze byc !!! toz to siokkkk :confused: - chyba za duzo zre bo to przeciez za wczesnie na takie atrakcje :dry:

reklama
Miciurka-oczywoscie ze jest to mozliwe:) nic tylko sie cieszyc - z konkretnych objawow:) pokazd nam kiedys zdjecie brzusia coby nam fluidki przeslac:)
a ja wygladam jak stara dupa...jeszcze tydzien i 30 ;/
lece odsniezyc- bo babsko gotowe na zawal zejsc jeszcze:D

ps. zapomnialam wam jeszcze powiedziec ze moj maz do niej wczoraj mowi ze on ma czas odsniezaz tylko rano i wieczorem po pracuje - a ona na to ze moze zona odsniezac- a mezulke sie wtedy wyprostował i mowi- moja zona nie bedzie nic odsniezac! jest zbyt piękna na łazenie z łopata- oplułam sie wtedy ze smiechu a baba olula z niemocy :p

Do góry