reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Czesc wszystkim.

Przede wszystkim Szczesliwego Nowego Roku, spelnienia planow macierzynskich, zawodowych i osobistych.

Ttiluchna bedzie jak ma byc, ja zmienilam prace bedac w 9 tygodniu ciazy, co prawda stracilam aniolka ale awans czy nie Twoje zycie prywatne i pragnienia sa na pierwszym miejscu.
Tak w ogole to szykuje sie nam tutaj troche testow, widze ze tempki ros a i oby tak dalej, trzymam kciuki

Smerfiku bardzo mi przykro z Twojej straty. Twoj aniolek jest juz bardzo sczesliwy w niebie i mocno Cie kocha ale jemu nie dane bylo narodzic sie na ziemi. Wiem jak to boli bo sama stracilam dziecko 6 razy, ale nadzieja i wiara jest silniejsze i na pewnk sie uda. Mocno Cie przytulam i pamietaj ze jak bedziesz chciala porozmawiac tojestem do Twojej dyspozycji.

A co do robakow to jak te dzieciaczki sie zarazaja nimi?
Kasoku a Matyska anemi nie ma czasami?
Akuku ale radzisz sobie ze swoimi chlopakami, swietna mama z Ciebie bardzo mi sie podobaja te wyliczanki. No i gratuluje wytrwalosci w odchudzaniu. Sama sie odchudzam i wiem jak cie

reklama
sloneczko mam nadzieje, ze anemii nie ma, moj m mowi,zebym nie panikowala, jak te cienie nie znikna, pojde do pediatry, na razie wyklucze robaki, rownolegle unormuje jej dobe, tzn znowu musi byc w lozku o 20.00 i spac przynajmniej 9h, jak to nie pomoze to zrobie jej morfologie.

Sloneczko kawalek artykulu dla Ciebie

Najbardziej narażone są dzieci, które nie maja nawyku mycia rąk. Często też brudne ręce liżą, gryzą itp. W przypadku dzieci powodem zarażenia może być nawet żucie gumy. Dzieje się tak dlatego, że często w trakcie żucia gumy wyciągają ją brudnymi palcami z buzi i bawią się nią. Na zarażenie się tą choroba narażone są wszystkie osoby przebywające w otoczeniu chorego. Jajeczka, które są na fałdach odbytu łatwo mogą się znaleźć na przykład na pościeli. Jest ich strasznie dużo, czego skutkiem jest to, że dostają się one nawet na produkty spożywcze, a stad już niedaleka droga do tego, żeby je połknąć. Niezwykle ważne jest, aby w miarę możliwości oddzielić osobę zarażona od pozostałych domowników. Należy dać osobie chorej osobny ręcznik, łóżko. Należy też codziennie zmieniać pościel itp.

Zarażenie występuje najczęściej w okresie letnim. Jest to spowodowane tym, że dzieci bawią się razem w brudnym piasku. Oczywiste jest, że nie przychodzą ciągle myć rąk. Więcej zarażeń odnotowuje się w miastach, ze względu na fakt, że są tam większe skupiska ludzi.

Owsików najlepiej pozbyć się drogą farmakologiczną. Oczywiście wyboru leku i dawki powinien dokonać lekarz. Ważne jest, aby powtórzyć kurację mniej więcej 3 tygodnie po pierwszym leczeniu, ze względu na możliwość zapoczątkowania nowego cyklu rozwojowego robaków.

Akuku ale radzisz sobie ze swoimi chlopakami, swietna mama z Ciebie bardzo mi sie podobaja te wyliczanki. No i gratuluje wytrwalosci w odchudzaniu. Sama sie odchudzam i wiem jak cie

Wyliczani byly z bajki Alexowi sie spodobaly I tak zostalo, wtedy mozemy sprzatac bawiac sie I na zmiane, choc nie zawsze tak jest, ostatnio coraz wiecej sprzataja bez wyliczanek :-) bezposrednio po zabawie.
Czy jestem taka super, nie wiem... Teraz mam wyzuty sumienia bo od kad chce zajsc w ciaze nie bawei sie tak z dziecmi, co chwile mysle o ciazy ahh. Mam nadzieje ze szybko to sie zmieni:-)
Powiem Ci ze jak byli mali niemogkam sie doczekac az bede mogla z nimi grac :-) tzn. Viki jeszcze sam nie daje rady ale jeszcze troche.

Dobra mykam spac.

dziendobry!!!!!! ja dzisiaj cholernie niewyspana, tempka nie poszla ani kreski w gore a pomimo to humor w najlepsze :-D:-D

bylam tak zestresowana tym mierzeniem temki ze obudzilam sie o 24 i nie spalam do po 2 :szok::szok:

i co? 36.6, zero postepu wiec jakas taka ulga:confused:

dzisiaj ide do pracy, daje szkolenie nowej osobie na moje stare stanowisko i od jutra - meksyk:-D

Edytko - tak. wyrzucilam:tak:

Mi tempka o 0.2 od wczoraj w gore ale dalej nizsza niz przed spadkie, ale co tam moze taka moja uroda.

Lori widze ze tobie ladnie trzyma sie u gory I jak testujesz dzisiaj?? ja zatestuje chyba jak tempka pojdzie jeszcze wyzej I sie utrztma ze dwa dni :-)

Tiluchna to ja nie wiem... Powodzenia w pracy ci bh Ci sie osoba szybko uczaca trafila.

Milego dnia

http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=12&s_id=5&ss_id=8&l=2&

Tilli tutaj akurat sa wykresy ciazowe, niektore bardzo dziwne, wiec.obserwuj swoja tempke I tyle, tam np. Dziewczyba po owu ma dzien w dzien skok I w ci az ze zaszla

Hej dziewczyny

Dzis dostalam okres:( lipa.... Czyli zaczniemy nowy cykl:) kurcze a juz myslalam ze sie udalo bo piersi mi stwardnialy...

Postaram was troche nadrobic jak juz bede w domu...

reklama
Kamilka przykro mi I trzymam kciuki za kolejny cykl.

A ja w nocy sie obudzilam wziekam termometr w lape, zmierzylam tempke budze sie a to 2 hehe I tak ze dwa razy, normalnis boje sie poruszyc bo caly czas kak wrazenie ze mam tam termometr. Hehe

Ostatnia edycja:
Do góry