reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Loreain...w tym cyklu zaczelam od clo i wiesiolka :)),zobaczymy czy pomoga???,poza tym chcialabym dziewczynke wiec duzo witaminy c ,jogurtow i nabialu.I bankowo leze z d...pciá w gorze po przytulankach-moze pomoze ,pamietam ze przy pierwszych starankach 10 lat temu tak wlasnie lezalam nogi i pupa w gorze:-D,a co?!!!!
A Ty jakies szczegolne zalecenia w tym cyklu? widze ze jakies globulki,czy tabletki?na ph?

reklama
Edyta - pracuje w firmie o nazwie Recticel
Home | Recticel
do tej pory siedzialam na recepcji i zajmowalam sie administracja oraz tworzeniem programow produkcyjnych w excel-u
teraz dostalam pozycje jako 'planner'
musze zaplanowac cala produkcje z wyprzedzeniem, zamowic odpowiednia ilosc towaru zeby 150 osob mialo co robic ;-)
jest to dla mnie ogromne wyroznienie
chociazby dlatego, ze jestem pierwsza nie-angielka ktorej sie to udalo u mnie w firmie
jestem jedyna w biurze nie urodzona w UK, choc na recepcji to jeszcze byloby dopuszczalne, natomiast glebiej w biurze - jeszcze sie nigdy nie zdarzylo :-)

Anabelko - wiem jak sie czujesz, na po owulacji czekalam 18 dni na @ :(
oby sie szybko wyjasnilo bo wiem ze mozna dostac kota:sorry2:

Sloneczko - ojej!! a co corci dolega? kochana , najwazniejsze zeby pila , nawet nie koniecznie wode, niech soczki pije - nawet te slodkie , to i chociaz cukier dostarczy
Sloneczko - jezeli to angina to podawaj jej nawet krakersy, ciastka a nawet chipsy - chrupace rzeczy zbieraja wydzieline osiadajaca na migdalkach i pomagaja sie oczyscic
mi lekarz mowi ze w wypadku choroby dawac to na co dzieko ma ochote,

a co do owu to sugerujesz sie tylko bolem jajnikow? patrz na sluz, albo po prostu czekaj, moze stres choroba corci opoznil owu, wszystko mozliwe

a ja bylam u lekarza:) w sumie nie wiedzialam co powiedziec bo przeciez wizyta miala byc pod tematem : staramy sie o dziecko, zobaczcie co sie dzieje:-D no ale poszlam, powiedzialam, ze niepokoja mne dlugie cykle, pan doktor grzecznie stwierdzil - ze moze taki moj urok:-D:-D:-D
hehe, padlam:tak:;-)
ale dal skierowanie na padania FSH w poniedzialek
i dostalam na 3 miesiace tabletki niskohormonalne antykoncepcyjne
co mi w to mi graj ;-)
bo i tak przeciez dzidzi nie bedzie:-D

widzicie?? tak sie wahalam i wahalam i zycie mi samo podsunelo rozwiazanie

nie ma to tamto:-D

no i oczywiscie poznalam was:tak:

aha , i jak wspomnialam lekarzowi ze biore castagnus to zrobil skrzywiona mine i powiedzial zeby odstawic ;-)

anabelka
i jak tam kochana??

emalia i tiluchna
gratulacje

a ja siedzie nagle płacze i znów siedze i łzy milecą :-( odłożyłam 3 dni temu lutke i nadal okresu nie
ma,,, ju siły nie mam... maż nie ma pracy i znaleźć nie może... znó∑ testowanie nie wyszło :( a byłąm prawie pewna żę się udało... a śłuz był pewnie wynikiem luteiny. nie mam wiary siły... jak dla mnie koniec swiata mógłby byc :-(

Tiluchna - gratuluję awansu! :-)

Słoneczko - śliczny avatar i śliczna córcia :-) Zdrówka dla małej życzę! Jeśli chodzi o odmawianie jedzenia i picia to chyba jedynym wyjściem jest podtykanie jej picia jak najczęściej, żeby chociaż łyczek
wypiła i tak co chwilę...
Edyta
- wiem, wiem...ale już bym chciała tak ze 20 tydzień :-D

Anabelka
- może jednak zrób tą betę? Jak coś jest na rzeczy to beta na pewno to wykaże, a z testami to można się zastanawiać...

Missiiss - trzymaj się kochana! To na pewno musi być męczące testy negatywne, okresu brak, ehh...Ale nie na darmo nie ma końca świata - może w następnym miesiącu się uda!

nie chce następnego miesiąca, nic już nie chce :-( mam prace której nienawidze, przed świąteczny okres nie moge z rodziną spędzić tylko w pracy użerając się z z ludzmido wigilii do 15 tej nawet nie mam jak przygotować wszystkiego jako gospodyni :-( prezentu na swięta nie ma :-( i łapią mnie znów stany depresyjne ... zyć mi się nie cce po raz kolejny. najchętniej bym poszłą wzięła zyletki i się pocieła... i nie czuła bólu wewnętrznego już więcej :sad::no2:

Jezu Missiiss slonce - nie mow tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kochana. przeciez wszystko jest do rozwiazania
nie mozna tak myslec
ja wiem, ze czasem jest dol i depresja (widzisz, sama wczoraj bylam na granicy) ale trzeba ZAWSZE patrzec na pozytywne apsekty zycia bo zycie jest za krotkie aby spedzic go na negatywizmie:sorry2:

moze na prawde niech Twoj m wyjedzie, znajdzie robote nawet przez agencje ale niech cos znajdzie w uk i niech ciebie sciagnie juz na pokoj czy wynajete mieszkanie!

widzisz.. moze u Ciebie nie czas teraz na dziecko - jak u mnie:tak:
moze czas na jakis przelomowy etap w zyciu????
moze o to chodzi?

ohh.. na prawde mnie przerazilas..
patrz, masz meza ktory cie kocha, masz synka dla ktorego jestes calym zyciem, masz prace, masz gdzie mieszkac, co jesc, masz jak zyc
nawet to ze do wigilii bedziesz pracowac
to w tym roku
postaraj sie aby w przyszlym juz bylo inaczej!!!
zawsze trzeba przec do przodu
jak nosorozec

musicie przedyskutowac wszystko i cos postanowic
ale nie pisz wiecej o zyletkach bo mi serce peka

Ostatnia edycja:
Mississis- OGARNIJ SIĘ KOBIETO, JUŻ! Co Ty piszesz, przecież masz dla kogo żyć. Nie załamuj się, Wszystko się ułoży. Po cichu wysyłaj CV do innych firm. Mąż też gdzieś w najbliższym czasie załapie się do pracy. Nie ma co przyśpieszać, jak nie teraz to za miesiąc, dwa czy nawet pięć a w ciąży będziesz! A jak wtedy będziesz ten fakt celebrować, taki wyczekany:-). U nas też czas przygotowań świątecznych w rozsypce. Nie martw się będzię dobrze:-):-):-). Mam nadzieję, że CIę nie uraziłam. Musisz być silna dla Jasia!

mississ - a może jutro jeszcze zatestuj? ... ty bete robiłaś bardzo szybko, jesli faktycznie owu mialas później to w 9 dniu mogło jeszcze nie byc bety, bo to wszystko zalezy od zagniezdzenia :tak::tak::tak::tak::tak: ... przytulam :blink:

tiluchna - nie wiem jak to napisać żeby źle nie zabrzmiało. Wydaje mi sie to stanowisko bardzo ukoloryzowane, ale jesli wchodzisz w logistyke i sie cieszysz to ja sie ciesze razem z tobą i jeśli tego chciałaś to gratuluje. To bardzo specyficzna praca i jesli chciałabyć jakiś rad na starcie to służę swoją wiedzą ;)
Myślę że na początek będziesz planowałam 1/100 z tej produkcji a materiał będziesz zamawiała dla 20 osób :-D:-D:-D ... tak czy siak noce nie przespane i ani dnia spokoju, no chyba że weekendy macie nieprodukcyjne :-p

edit:
mississ - mysle że masz strasznego doła, ale jutro juz będzie lepiej, tylko sie nie nakręcaj żeby się juz całkiem nie podłamać. Ja też bardzo dużo przeszłam, ale staram sie szukac zawsze światełka które mnei z tych wszystkich dolków wyciąga. W wigilie dużo osób pracuje, pomyśl sobie że przynajmniej się nei narobisz, do świąt wielkanocnych już będzies zmiała brzuszek :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
lorelain- czuje siew miare dobrze - dziekuje :), piersi mam wrazliwe no i dalej brzuch mnie boli ale tak bardziej problem z nadetym brzuchem przez prace jelit ze jednak w ciazy moze to wszystko zwolnic i wtedy sa rewelacje ;)), - dziwne ale juz musialam sobie poluzowac o jedna dziurke w pasku od spodni haha :)), nie mierze juz temperatury jak test wyszedl tlusty pozytyw bo nie chce sie stresowac ze temperatura spada o pare kresek albo cos.. juz wole sobie darowac - teraz tak bardzo czekam na te moja wizyte- przyjde tutaj z rewelacjami ;)) no i mowimy w poniedzialek o ciazy - ja nie wiem jak oni zareaguja - jak to w ogole ujac hahhaha, cos musze wymyslic jak to powiedziec

a ty jak stosujesz wszystko na dziewczynke czy juz obojetnie ? :)

Do góry