reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Anabelka a moze ovulacja Ci sie przesunela i dlatego test nic nie wykazal...a kiedy powinnas miec @ ??

Sloneczko zdrowka dla malej,a dajesz jej jakies leki ?? wazne zeby pila ,jak zglodnieje to sie upomni...nam doroslym tez sie nie chce jesc jak chorujemy ;-)

Dopiero doczytalam Emalia bardzo sie ciesze i trzymam &&& za grube krechy :-)

Ostatnia edycja:
mierzyłam temperaturę i miałam skok,spadek i znowu skok temperatury...okres powinien być wczoraj,pomijając ten spadek to dzisiaj a dzisiaj również nic,dziwne że jajniki pracują...śluz całkowicie bezpłodny.Kurcze zawsze mam wyraźne oznaki ze strony jajnika więc nie mogłam się pomylić,jajnik mnie gryzł w mikołajki :-) nastepnego dnia skok
Dzwoniłam do laboratorium i powiedziano mi że jeśli dzisiaj jeszcze przyjadę jutro do południa będzie wynik lub jeśli jutro przyjadę to też będzie wynik tego samego dnia...zastanawiam się czy później nie pojechać jak mąż wróci z pracy.

pije okolo 200 ml na dobe, wode tylko bo nawet mleka nie chce. troche mnie martwia jej suche pieluchy, zawsze okolo 5 pampersow a teraz dwa. dziewczyny wy macie wiecej doswiadczenia z maluszkami, pomozcie.
jak to w uk, paracetamol i nurofen podawac regularnie, ale ja daje jej jeszcze syrop na kaszel, spray do gardla i krople do noska, ale tu zadnej poprawy.

emalia moje gratulacje, takie jeszcze po cichu, do momentu tych dwoch grubasnych kresek

a jeszcze chcialam zapytac, pierwszy raz w zyciu odkad mam okres nie czuje owulacji juz 17dc a tu zadnego bolu, czy ja w ogole mam szanse na fasolke w tym miesiacu, ciagle tylko baaaardzo mokro, ale zadnych konkretow, hmmm.... zawsze 14dc na bank z prawej albo lewej strony tak bolalo, ze nospe musialam brac a w tym cylku nic...

hej dziewczyny melduje ze dotarlam do polski, :))) zdrowo i calo hihih, duzo roboty jest i internetu tak nie ma - teraz pozyczylam kompa od szwagierki, wiec was nie doczytalam itd. wybaczcie :)- duzo tu roboty przed swietami itd. no i nie moge sie doczekac mojej wizyty pozdrawiam i zycze wesolych swiat!

pije okolo 200 ml na dobe, wode tylko bo nawet mleka nie chce. troche mnie martwia jej suche pieluchy, zawsze okolo 5 pampersow a teraz dwa. dziewczyny wy macie wiecej doswiadczenia z maluszkami, pomozcie.
jak to w uk, paracetamol i nurofen podawac regularnie, ale ja daje jej jeszcze syrop na kaszel, spray do gardla i krople do noska, ale tu zadnej poprawy.

emalia moje gratulacje, takie jeszcze po cichu, do momentu tych dwoch grubasnych kresek

a jeszcze chcialam zapytac, pierwszy raz w zyciu odkad mam okres nie czuje owulacji juz 17dc a tu zadnego bolu, czy ja w ogole mam szanse na fasolke w tym miesiacu, ciagle tylko baaaardzo mokro, ale zadnych konkretow, hmmm.... zawsze 14dc na bank z prawej albo lewej strony tak bolalo, ze nospe musialam brac a w tym cylku nic...

jak się nie czuje jajnika przy owulacji to może występuje ona w nocy i stąd brak kłucia,a mierzysz temperaturę ?

Wiecie co,zastanawiałam się jeszcze nad zrobieniem badania prolaktyny i usg mi się przyda by ocenić jajniki,może znowu torbiele...w 2007 miałam liczne torbiele na jednym z jajników

reklama

anabelka - badania wiadomo nigdy nie zaszkodzą, ja sobie jajniki sprawdzałam,ale nie mam kiedy sprawdzić prolaktyny i progesteronu :blink:

tiluchna - gratuluje awansu

pandora - oby plamienia przeszły, może to nic złego tylko taka twoja uroda :tak: ... ciesz sie z mdłości bo to dobry znak, zawsze trzeba znaleźć jakiś lepszy punkt widzenia to od razu przyjemniej

miciurka - ciesze sie że drogę przetrwałaś, a jak się teraz czujesz? jakieś objawy juz cie dopadły? mierzysz jeszcze temperaturę czy sobie dałaś spokój?:happy:

basik - masz jakis plan na te starania? ... ja chciałam na dziewczynkę, ale chyba sobie to podaruje byle by się udało :sorry2::sorry2::sorry2:

sloneczko - jak ma wysokie temperatury to nawet dobrze że nie chce mleka, musi pic dużo wody. Podawaj paracetamol i Ibuprom co 4 godziny na zmianę, Jak ma baaaaardzo wysokie gorączki to okłady na czoło, nadgarstki i łydki. Na mocny kaszel dobre są inhalacje, jesli nie masz inhalatora (wato zainwestować) to zrób jej kąpiel z olejkami eukaliptusowymi, nakrop ręczniczek i powieś na kaloryfer w jej pokoju. Wysmaruj wikiem dla dzieci. Jak nie bedzie spadała gorączka to do lekarz osłuchać czy nie idzie na oskrzela.

Anabelka
- trzymam kciuki &&&&&&& :-)

Edyta - kiedy wypada Ci testowanie?:blink:

no a ja mam wreszcie parę dni wolnego uuuuuuf. Dzisiaj sie wkurzyłam bo wyrolował sprzedawca na allegro. Jestem logistykiem i nigdy żaden dostawca mnie tak nei ociulał jak sprzedawca klocków ... każdy w pracy miął polewkę ,ale mi do śmiechu nie było bo to chodziło o prezent od babci dla młodego :crazy: ... w końcu wysłał co innego, oby doszło na czas, ale jestem nadal niepocieszona bo to nie z kompletu teraz ... kuchnia mać.

Ostatnia edycja:
Do góry