reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Kasoku- racja, musielibyście naprzemiennie. W takim razie siedź w ciepełku :-). Musicie przetrwać te tygodnie. Cięzkie to ale Matylda Wam wynagradza wszystko! Trzymam nadal zaciśnięte kciuki, oby jak najszybciej spełniło się Wasze marzenie o rodzeństwie dla córci!

reklama
też nie lubię biegać- jeszczew zimie- żeby mi dupa zmarzła - ni chu chutki :p

W zeszłym roku z dziewczynami wynajmowałyśmy sobie salke i tańczyłyśmy ZUMBE- było świetnie- ale jakoś po roku sie skonczylo- nie mogłyśmy się zgrać terminowo...

Wiecie co mi powiedziała ostatnio lekarka na wizycie??
"przytyła pani po odstawieniu tabletek anty?- tak przytylam jakies 3 kg (od razu mówię że nie jestem ani chuda ni gruba - normalna raczej- kobieca bym rzekła) a ona na to- wie pani niech sobie pani nie pomysli ze ja sugeruje ze z pani wagą jest cos nie tak- tylko chodzi o to że jak po długoletnim braniu antykonceptow po odstawieniu organizm jest w lekkiej rozsypce, a jesli dodtakowo do tego dojda zmiany wagowe- obojetnie w ktora stronę- nawet niewielkie 3 kg- wtedy organizm dodatkowo STRESUJE się (uzyla dokladnie słowa stresuje sie) tymi róznicami i wtedy gospodarka hormonalan zle pracuje- i może niedochodzić do owolucji....
mam zatem zestresowane cialo...nie grube nie chude tylko zestresowane:D macie pomysły jakby je tu odstresowac??:p

Edyta no ja mialam tak ze 5 dni przed porodem juz mialam skurcze co 10 minut przez to moj m tydzien siedzial w domu. Nasczescie te skorcz ebyly do zniesienia i zlapalo mnie w koncu na szczescie :))

missiiss to czekamy na bete :) no pewnei niech pisza :)

pam_x_pam ale babcia natretna nooo...hehe no rodzina a co :) powiedz ze do siostry brata psa kuzynki tez pojedziesz :D

tiluchna witaj - no ja dzis do pracy ide ale na spotkanie i tez mi sie neichce :no:ale jak mnie nie wezma dalej na rano to mam od dzis zwolnienie na 4 tyg. ale skrzywia buzki haha

emaila trzymam kciuki za pozyczke. ja pisze wieczorem jak dzieci juz spia:) to jest moj relaxik hehe

pam_x_pam ja latam wizzairem i bylo na pewno. Zalezy kiedy zamawialiscie rezerwacje i co bylo na bilecie napisane ? duzy bagaz podreczny czy maly ??
jak zamawialiscie przed zmiana to miala darmowy duzy bagaz podreczny. ja tak mialam, bo zamawialam wczesniej bilet wlasnie.

Edyta nie pichce jeszcze- bylam wprzedszkolu :)

die perle ja jak bylam w ciazy pierwszej to sie codziennie klocilam, trzaskalam drzwiami o nic!! :szok: no i w sumie w trakcie klotni zadzwoinil tel...pielegniarka do mnie ze mam powtorzyc test ciazowy bo na 99 % jestem w ciazy!

krowka bordo ja daleo ?? to ty mieskzasz daleko :p hehe fajneiz e robisz stroiki :))

kasoku trzymaj sie i zycze wam teraz duuuzo cierpliowosci i milosci :)

die perle no to odtesuje te 3 kg hehehe
to ja musze odstresowac ale dziwne bo jak bylam zestresowana o ok 10 kg to zaszlam dziewne :-D

A ja bylam wprzedszkolu z M - u Alexa bo mial dzis mikolaja. i Moje dziecko z jezykiem na wieszchu zadowolone wzielo prezent... ale po chwili jak otworzy ta malutka paczuszke i zobaczyl cienka ksiazke to sie tak skrzywil i az mu lzy do oczu nalecialy...biedny tak to przezyl... on przeciez napisal w liscie co chce dostac... a dostal ksiazeczke o myszcze ? dla czego przecie zbyl grzeczny....
ogolnie ja myslalm ze on sie posmucil bo chlopiec mu rozerwal papier na prezencie, ale tu nie o to chodzilo.
na szczescie chyba zrozumiall ze dopiero pod choinke dostanie prawdziwy prezent a ten byl taki dodatkowy :)

do wieczorka ide wstawic lososia na obiadek :)

płakać mi się chce, ręce przy klientach z nerwów mi się trzęsą... z bety wynika że nie jestem zafasolkowana....
mam dość... :-( chce stąd wyjechać chce rzucić z cholere tą okropną prace... myślałam że się od niej uwolnie a tu o... ja chce do uk :( lub na koniec świata......

Missiiss - tule mocno:-:)-( Slonce.. nie placz
ah, jakze mi przykro, ze sie nie udalo...
ale nie przestawaj probowac... nie przestawaj
moze jeszcze nie ten cykl byl dla was zaplanowany tam na gorzE??
nowy rok nowe mozliwosci kochana!!

a z wyjazdem - przedyskutujcie to razem, na powaznie:tak:

nie nadrobie was jednak :zawstydzona/y:
chyba, ze powolutku z ukrycia sie postaram;-)

a tak w ogole... to u mnie cos dziwnego:szok:
dzisiaj mam 9dc i zobaczylam zaczatki sluzu plodnego:szok::szok::eek:
juz? tak wczesnie? o co kaman:confused:

Edytko
- mam nadzieje, ze wybaczysz, ze sie wylamie ale bede robic od dzisiaj testu owu ok?

Akuku widze ze synek byl troche zawiedziony prezentem,dobrze ze zrozumial ze czeka go jeszcze jakas niespodzianka ;-)

Miissii tak bardzo mi przykro ze nie udalo sie tym razem,ale zaczniesz nowy cykl i nowe szanse na fasolke beda.Co do wyjazdu,powinniscie to przedyskutowac ,przeanalizowac i podjac decyzje :tak:

Tiluchna ja wczoraj sama napisalam ze powinnas robic wczesniej testy,bo po castangusie cykl moze Ci sie zmienic,a gniewac sie nie mam na co , bede Ci kibicowac :biggrin2:

ahh, moze ten wiesiolek tez pomaga na sluzik ;-)

Akuku - trzymam kciuki za rozmowe, wiem jak bardzo tam nie chcesz isc:*
o jaaaaaaaaaaa, ale musialo Ci sie serce krajac jak zobaczylas mine Alexa :shocked2: biedactwo, na szczescie zrozumial, ze to tylko takie wprowadzenie ;-)

Die - na odstresowanie ciala polecam dlugie kapiele, erotyczne masaze i duzo seksu hehe:-D

Mississ kochana bardzo mi przykro:( wszytkie byłyśmy pełne nadziei...
nad wyjazdem może faktycznie warto pomyśleć- myśmy wyjechali- co prawda do DE a nie do UK- ale tak czy siak- ja zostawiłąm prace(calkiem niezłą notabene), rodziców, przyjaciół, zabrałam moje dziecko ze świata który zna- postawiliśmy wszytko na jedną karte- a w zasadzie zrobiłam to dla mojego męża- bo dostał tutaj propozycję pracy z której nie można było nieksorzystać....bałam się jak cholera - to ciężkie jest- ale lepiej załowac ze sie cos zrobilo niz zalowac ze sie niespróbowało....w zasadzie czasem to jest tak że gorzej być nie moze...a w innych panstwach zazwyczaj jest zdecydowanie lepiej- w DE jest tak ze jesli ktos chce pracowac prace znajdzie mysle ze UK jest tak samo :) Także może Fasolka własnie czeka aż znajdziecie jej lepsze miejsce???

Tiluchna ten niepokalanek skraca cykl- tyle wyczytałam-i jest bardzo prawdopodobne że owu przyszla wczesniej- ktory cykl bierzesz castangusa?

Akuku biedactwo z tego syulka Twojego :( ale napewno ucieszy sie baaaaaaaaaardzo jak wyciągnie to co sobie wymarzył spod choinki :)

Die - to moj pierwszy cykl :szok:
owulacji jeszcze nie ma to jestem pewna
z tego co tutaj wyczytuje od pierwszego dnia plodnego do owulacji tak ok 4-6 dni
wiec o boze.. moze bedzie o czasie:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Missiiss - ja co prawda wyjechalam jak bylam singlem i bez dzieci ale tez rzucilam wszystko jednego dnia, wzielam plecak, recznik, gacie i mnie nie bylo - szok dla calej rodziny:tak: nie mialam noclegu, nie znalam nikogo, nie mialam pracy, mialam £5 w kieszeni i tyle

czasem warto zaryzykowac :tak:

reklama
Krowkabordo jak uda mi sie zafasolkowac to bede rodzila w tym samym szpitalu,baaa nawet jak pozniej rozmawialam z lekarzem po cc,(nie z tym ktory przeprowadzal cc )to powiedzial ze jak bede w ciazy to on bedzie mi ja prowadzil ,nie polozna...bylam zaskoczona bo ten lekarz w wiekszosci przyjmuje pacjentki prywatnie a mi powiedzial ze bedzie mnie przyjmowal na NHS ,no ale rozmawialam z nim ponad 2 lata temu,wiec zobaczymy czy bedzie mnie jeszcze pamietac :zawstydzona/y:

Akuku i jak przyszly juz tobie testy ?? bo ja nadal czekam i juz powoli mam nerwa,bo mialy byc wczoraj :dry:

Miciurka a co tam u Ciebie ?? cos sie nie odzywasz ,jak samopoczucie ?

Tiluchna moj maz zrobil dokladnie to samo co Ty :-Dbaa on nawet dobrze angielskiego nie znal,nauczyl sie go tutaj,po pracy przesiadywal w pubach z anglikami,nie to ze pil czy cos tylko po to aby osluchiwac sie z jezykiem .

Ostatnia edycja:
Do góry