reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Missi , a kto powiedział że nie testuje :-D jutro rano też se nasikam i trzymam za ciebie kciuki kochana.
Edyta, fajnie ze się zrelqksowalas na zakupach. Ja też dzisiaj zaliczyła już mają trochę na swieta. Tak kochana , koniec świata już w piątek :-D
Galaxy, witaj. Trzymam kciuki za dzialanka

reklama
Emalia a no troszke sie zrelaksowalam,dokupilam sobie wiaminki ,tylko tabletek z zurawina nie moglam znalezc takze jutro skocze do apteki bo w necie widzialam ze maja :tak:

Jutro znowu caly dzien sama :zawstydzona/y: maz wroci dopiero o 21,jak nie pozniej ...jeszcze jutro musze czekac na przesylke wiec calkowicie przekichane,ponoc curier ma byc w godzinach rannych ,ale nigdy nic nie wiadomo :baffled:

Galaxia widze ze z Wawy jestes a mozna wiedziec z jakiej dzielnicy ?

Ostatnia edycja:
Wiatnko :elvis:

zaczynam od str. 251:surprised::oo2::laugh2:
Lorelain dziekuje Ci bardzo za cała rozpiske:tak: :) w sumie to ja duzo nabialu jem i pije bo lubie :) mam nadzieje ze u mnie zadziala :tak: sylku nie kupilam, a globulki moge kupic w aptece w uk ??:unsure: o to zobacze jakie mam ph w dni plodne :) bo w nieplodne mam normalne.
hmm to ja sie teraz zastanawiam czy zmieniac ph, bo ja ok. roku sie staram i jak zakwasze to moze wogle nie wyjsc?:szok::confused2: hmm, moze lepiej odpuszcze i zobacze co los przyniesie...

Kasoku faktycznie drogie te suplementy- oby pomoglo :tak: a jaki to jest ten wrogi sluz ? ja wczesneij myslalm ze wlasnie kwasny- bo wtedy plemniki meskie maja mniejsze szanse, czyli zascie w ciaze tez mniejsze??

Die parle no ja bym sluzu nie posmakowala hehehe, ale kurde spytaj twojego moze wie ?? ja etz wczoraj na koniu jezdzilam :p :zawstydzona/y::tak:

Missiiss no wlasnie my sluzu nie posmakujemy hehe a nasi faceci smakuja ... hehe :-p
a moze jest malo ofert pracy ? wiesz jak sie przeglada codziennie to tez tak nie ma duzo... mam nadzieje ze szybko znajdzie prace :tak: moj m jak stracil prace to prawie rok w domu siedzial ale mi to pasowalo (na poczatku) haha:laugh2:
a kiedy bedziesz testowac ? 3mam && za II keseczki :tak:
aj dzis robilas..hmm nie przejmuj sie moj test w pierwszej ciazy wyszedl ponad tydzien po spodziewanej @ :tak:
nadzieja matka glupich :p dalej trzymam &&, wiem jak negatyw potrafi zepsuc umor :( mi tak od 12 mieisecy psuje ;/
i co jak beta wyszla ??jutro wyniki wiec czekamy :) zobaczysz bedziesz obdarzona jeszcze malym skarbem :)
ja tez licze na te magiczne swieta :tak: rok staran ahh

Pam_x_pam i jak odebralas babcie ?? nie rozumie jak nie wsiadla a bagaz nadala ? bez sensu ?? a czym leciala wizzairem ? zmienili zasady bagazu pdrecznego i jest maly i duzy bagaz podreczny... i jak jest wiekszy niz powienien byc to trzeba doplacic wlasnie 100 zl chyba...ale czemu nie wsiadla ? przyleci jeszcze??

Smerfik no super masz podejscie :tak: i jak wizyta? o i widze ze fasolka juz jest :) fajnie jescze kilka dni i uslyszysz serduszko :) na kiedy masz wizyte ?? o w czwartek po swietach fajnie :tak:

Domi jak sie czujesz ?? bylas u lekarza ?? ehh i mdlosci :) tak to jest jak sie cos zachwala to sie rypie :( ja zawsze jak zachwale dzieci ze ladnie np. jedza...to nagle wstaj od stolu uciekaja hehe :) juz nie zachwalam w trakcie :tak:
jak Jas bedzi emial 4 lata to juz supe r:) bedzie pomocny, u nas roznica rok i 7 miesiecy... wiec z cycem na wieszchu latalam :p a teraz moj Alex ma 4.5 roku i pyta co chwile o siotre lub brata...

Missiiss nie szukaj objaw, ja tak robilam ale juz wiecej ne bede... tak naprawde nie ma objaw tak szybko, tzn. sa ale te same co na @ wiec nic nie wiemy do pozytywnego tesu. Wiem co czujesz bo mam tak samo, ale mnie piersi dzis i wczoraj bolaly, ale to raczej na owu..
ja tez moge miec blizkani(moja mama ma rodzenstwo blizniakow:szok:) jezu ja cchialam a w pierwszej ciazy hehe
amam znajaoma co ma 3 corki i wpadla w czwarta ciaze i ma 2 chlopcow jeszcze tylko najstarsza jest rok odemnie mlodsza , dziewczyny wszystkie duze wiec jej pomagaja przy blizniakach. Ale w tej sytuacji to ja nie wiem hehe. A ta nastarsza corka ma corke o kilalka miesiecy mlodsza od jej braci hehe

Tiluchna oj kazdy ma wahania :tak: wies ztu nagle juz w miare spokojne zycie przespane nocki :) i co.. ja Ci powiem ze jak Alex sie urodzil byl tak grzeczny ze ja od razu wiedzialam ze chce drugie... no i jak tylko zaszlam to Alex zaczal sie budzic w nocy... stal sie bardzo ruchliwy i wtedy sie zastanawialam jak dam sobie rade. No i urodzil sie Viki ktory byla baaardzo wymagajacy, budzil sie po 30 razy na noc...pozneij przestalam liczyc, wpadlam w depresje, wlasnie ze zmeczenia i pewnei tez z faktu ze chcialam core... kocham ich oboje tak samo ale mimo wszystko wiem ze chce jeszce raz sprobowac, najwyzej si enie uda :)
boje sie ze dzidzia bedzie jak Viki... Ale za to teraz i Alex i Victor sa przekochani :) tula caluja mowia ze kochaja :) to jest najpiekniejsze co moze byc :) po za tym tesknie troszke za ciaza... tzn. z atymi kopniaczkami :) swiadomie chce przezyc to ostatni raz :)
a dzieci daja popalic i dadza nam jeszce nie raz :)
wiesz "male dziecko maly klopot, duze dziecko duzy klopot" ale to wszystko od nas zalezy :)
i co regenerujecie plemniki ? nie mysl bo im dluzej myslisz tym mniejsza sznasa na decyzje :)
no "fajna" tesciowa ja na swoja tez "nie" (narzekam)

Miciurka oj pawik :( bleh... oby sie to czesto nie zdazalo :tak: ja z Alexem nie wymiotowalam a z Vikim tylko po buraczkowej :baffled:
ja latalam wciazy na usg hehe ale ja lecialam juz tak wyzej nagrac filmik 3 d z ciazy i wlasnie poznac plec haha

Karola to co to za grono pedagodiczne ? przeciez powinni takie rzeczy wywieszac na jakis tablicach... jezu jak dzieci albo gorzej :szok:

Tiluchana ahh mowisz ze coreczke widzisz z ciemnymi wloskami ?? a ja za to widze z jasnymi ale nie taki blond tylko zlotawe (ja takie mialam) krecone wloski :) hmm

Edyta to Ty mas ztrojeczke juz :) chlopcy same tak ?? czyli cora by sie przydala ?? jak mi cora nie wyjdzie to se pieksa suczke kupie :) i bede psa w sukienki ubierac i warkocze czesac hahaa :)

Tiluchna ja kooocham gotowac :)
wiec bogu robie caly gar ale wiekszosc pojdzie w sloiki i schowam na dni "beobjadowe"
pierogow tez duzo zrobie ale zmroze wiekszosc :) wtedy gotujemy o tyle sztuk ile zjemy i nic si enei marnuje :)
salatka warzywna :) u nas wszyscy ja kochaja wiec jedna miska ( w dni normalne ) starcza na poltorej dnia maxymalnie czasami krocej :) (moja mama wasaje w nocy )
mieso w galarecie , robie z palek tez wszyscy lubia.
Karkoweczke upieke w marynacie czosnkowej mmm
rybka po grecku hehe
makowce robie 3 i tez zamrazam w calosci pozneij mam ciacho jak ktos ma przyjsc.
sernik
i jescze jedno ciasto z kremem zrobie :)
a i losos w sosie pesto czerwony (pierwszy raz bede robic...ciekawa jestem jak wyjdzie :)
znajomi wpadna to tez troche zjedza na pewno :) a ja juz nie bede nic gotowac przez kilka ladnych dni :)
powiem Ci ze ja jak bylam w ciazy z Vikim to jescze wiecej robilam jakies uszka do barszczu itd... ale ja lubie gotowac :)
a i tak duzo z tego moge zamrozic czy przechowywac kilka dni wiec spoko :)
moje dzieci to zarloczki... Viki dzis zjadl na sniadanie jajecznice z 3 jajek, po pol godzinie wiolal mandarynki i zjadl 4, potem pol opakowanaia winogron ! ptem obiad rosol z miesem i makaronem, potem znowu jakies owoce i jeszcze jogutrt i platki :no:
ja nei wiem gdzie on to miesci...ja tyle nie jem w dzien!
Alex je calkiem podobnie :)

Edyta czuje sie lepiej dziekuje :) dretwienia nie mialam ale rano jescze mnie glowa bolala...a co dalej napisze na dole :)

Tiluchna czujesz jajniki ?? hmm moze faktycznie Ci pomoglo i bedziemy miec owu razem :) hehehe

ojj ja z samochodem sie nei rozstaje :) rano woze Alexa bo ja mam 15 minut autem bo woze go do lepszego przedszkola...chodzi mi o dzielnice;)
i na zakupy :) w koncu jestem nie zalezna i nie musze si eprosic o podwozke do sklepu :)
w kazdym razie mamy teraz 3 auta na utrzyamniu... jedno do naprawy (skrzynia) drugie moje, 3 mojego m... inaczej nie da rady bo m ma dalej do pracy a ja autobusem bym nie zdazyla do mojej pracy odworzac Alexa...

Missiiss aj jeszce kilka dni temu wcale mi sie nie chcialo, ale posprzatalam ubralismy choinke :) i odrazu sie zachcialo :) wiesz plany do robienia mam :) ale jak wyjdzie zobaczymy :) kurcze nie fajnie ze nie masz czasu dla rodzinki :( najwazniejsze ze wigilie spedzicie razem...bo u nas sie w wigilie pracuje oni maja 25 wolne :(

Missiiss, Tilucha no ja tez mam plany hehe : ) pokazac mojemus zefostwu kwitek ze w ciazy jestem ( bo puki co siedze w domu bo nie moge pracowac wieczorami a rano mnie nie chca- i mi za to placa) i albo wezma mnie na rano albo beda placic cala ciaze heh. potem 9-12 miesiecy macierzynskiego i wracam do pracy na jeden dzien... no chyba ze mama bedzie to moze dluzej :)
zobaczymy jak to wyjdzie :)
ale wole na jeden dziec bo chce isc do szkoly :)

co do porodu w uk to co jak co ale jestem mega zadowolona !!!
mialam wlasna sale na porodowce, gaz przeciwbolowy, mozliwosc epiduralu, polozna caly czas przy mnie. nigdy nie uslyszlam zadnych nie milych docinek (co si eneistety w pl zdarza- moze mniej ale jednak)
wszsytko co mowilam braly na powaznie i uwazam ze akurat bardzo pomogly mi przy porodzie :)

Moja wiadomosc byla za dluga ma ponad 1700 znakow a mozna miec do 1000
:szok::szok:

Edyta
ja tez sie cuzje tu jak w domu :) a powiedz mi rodzilas w uk czy w pl ? czy moze masz porownanie ?
ogolnie mi sie wydaje ze zalezy na jakiego lekarza sie trawi ale tak samo tu jak i w pl, ja ostatnio w pl bylam w szpitalu z synem i ewiedentnie chcieli zarobic na tym ze zostaniemy kilka dni...

Missiiss tak to jest z rodzina, znajomymi,przyjaciolmi...ja 2 moim pseudo przyjaciolkom zalatwilam prace ...utrzymywalam przez kilka misiecy :( nauczylam sie i wiecej nikomu nie pomoge w taki sposob...moze przyjechac ale od razu na wynajem placic i szukac pracy.
teraz juz nie ma tak latwo jak kiedys, pracy na gebe nie dostanie...musi przyjechac przejsc rozmowe...jest za duza konkurencja :) niech pochodzi do agencji ? ma jakies specjalizacje ? moze kierowca tira czy cus. :)
wiesz jakby pojechal do kogos t o ten ktos oczekiwal by wdziecznosci dozywotniej niestety
oczywiscie wszystko ci pisze jest w dobrej wierze :)

Die perle no sliczny taniec sliczny :) no ale brzuszek to juz chyba ciazowy :D

Pam_x_pam...to jednak babcia doleciala ?? a juz myslalam ze jednak bedziecie miec spokoje swieta :-pno nie fajnie z babcia :) sluchaj :) przytakuj jej :) heh ale olewaj. a jak masz mp3 to sluchaj muzyki :) albo pobaw sie z bratem i pokaz ze Cie nie robi co ona mowi :p ne pozwol zepsuc swiat :)
no to czego na biedna babke plapki zakladacie ... :cool: ahh wy niedobrzy ludzie!!

Krowka bordo a no z 2 kg maki hehe :) wiesz podeslac nie ma jak ale zapraszam na wyzere starczy dla wszystkich :D
ojj to nie fajnie, ale jak lekarz mowi tak zrobcie :) a za 4 miechy bedzie fasolinka, spokojnie u mnei rok sie nic nei wydarzylo wiec nie wiem moze i tu zostane hehe :)

Tiluchna oj nei mila sytuacja...ja mam tak ze jak jestem zla to mis ie plakac chce i juz nei raz w pracy plakalam;/ nie umie tego powtrzymac :angry:

Galaxia
witamy i trzymam kciuki za pozytywny tescik niedlugo :)

Emaila no to piekna tempka :) trzymam kciuki za tescik :) no masz racje poczatke nowego zycia albo koniec hehehe :p ja gotuje to bede miala co jesc w schronie w razie co :p:p

Missiiss Tobie sie galaxia z czekolada galaxy pomylilam ;-) mowie Ci:-D:-D

No wiec tak co u mnie ??
nadal testy nie przyszly a mialy przyjsc max w poniedzialek ;/;/ ahh
tempki nie moge mierzyc bo to w jednej paczce... i kurna zamowilam 75 testow i nawte testowac nie moge :angry:

Alex jutro w przedszkolu ma mikolaja i christmas party :p

a ja dzis z rana sie z m poklocilam bo poprosilam by zawiozl Alexa do przedszkola a on stwierdzil ze ja napewno udaje i ze on w roboczych ciuchach nie zawiezie...ahhh faceci...
no i zawiozlam go ale si ebalam;/
w kazdym razie powiedzialam mu ze pewnie jakbym sobie reke zlamala i na przeswietleniu widzial by zlamana kosc to tez by stwierdzil ze udaje ;/

dobra po to juz pozno jest ... a rano trzeba wstac :eek: dobranoc :):-p

Akuku uwielbiam te Twoje dlugasne posty,az milo sie czyta :tak:

Ja rodzilam w Pl i Tu tzn mialam 3 cesarki,podczas ostatniej (a rodzilam tu ) lekarz wyjmujac lozysko przecial mi glowna tetnice,krew tryskala ze mnie jak z zarznietej swini ,stracilam 4500l krwi,dobrze ze bylam podlaczona do maszyny odzyskujacej krew bo inaczej by mnie tu nie bylo :no: lekarz ktory przeprowadzam cc zostal zwolniony ,a ja bardzo dlugo dochodzilam do siebie,ale najwazniejsze jest to ze zyje ,jestem itd.Przez ta sytuacje moj maz teraz boi sie o mnie ,wiem ze chce miec dziecko tylko ciagle mi powtarza a jak bedzie tak jak ostatnim razem,albo jeszcze gorzej ? Ja go zawsze uspokajam bo wiem ze drugi raz sie to samo nie przytrafi,ale i tak sie martwi ...Tez jestem zdania,to zalezy czy lekarz jest z powolania i na kogo trafisz :tak:

Akuku Ty czekasz na swoje testy a ja sie moich do mierzenia ph nie moge doczekac,a mialy byc dzisiaj ...
Ahh Ci faceci oni zawsze sie wykreca aby tylko nam nie pomoc :-p Ja na mojego narzekac nie moge ,jak go o cos poprosze to zawsze to robi i na odwrot,tak sie dopelniamy ;-)

Dobranoc babeczki

Ostatnia edycja:
Akuku uwielbiam te Twoje dlugasne posty,az milo sie czyta :tak:

Ja rodzilam w Pl i Tu tzn mialam 3 cesarki,podczas ostatniej (a rodzilam tu ) lekarz wyjmujac lozysko przecial mi glowna tetnice,krew tryskala ze mnie jak z zarznietej swini ,stracilam 4500l krwi,dobrze ze bylam podlaczona do maszyny odzyskujacej krew bo inaczej by mnie tu nie bylo :no: lekarz ktory przeprowadzam cc zostal zwolniony ,a ja bardzo dlugo dochodzilam do siebie,ale najwazniejsze jest to ze zyje ,jestem itd.Przez ta sytuacje moj maz teraz boi sie o mnie ,wiem ze chce miec dziecko tylko ciagle mi powtarza a jak bedzie tak jak ostatnim razem,albo jeszcze gorzej ? Ja go zawsze uspokajam bo wiem ze drugi raz sie to samo nie przytrafi,ale i tak sie martwi ...Tez jestem zdania,to zalezy czy lekarz jest z powolania i na kogo trafisz :tak:

ojej to faktycznie nie fajnie :( ale fakt zalezy od lekarza. i jaki on ma dzien czy jest zmeczony itd.
masz racje najwazneijsze ze zyjesz :tak: kurcze powinnas jakies odszkodowaie dostac!

ja Ci powiem ze drugi prod mialam tak szybki (godzina od momentu kiedy sie obudzilam przez skorcze) ze juz przy pierwszym i ostatnim partym mlody tak mi wszystko przyblokowal, ze nie moglam zlapac oddechu , tracilam czucie...ja sie normalnie z m zegnalam bo czulam ze umieram... ale naszczescie wyparlam go... moj m juz mial lzy w oczach i tez mowi ze oc bedzie jak ten porod bedzie taki ??

ogolnei mi M bardzo pomaga ale dzis mnie wkurzyl...on jest taki ze nie lubi w roboczych - brudnych ciuchach isc do ludzi...mowi ze nei chce synowii wstydu robic w przedszkolu... ale ja w firmowych chodze jak do praacy zawoze...
wogle u nas jest tak ze m sie dluzej szykuje rano niz ja :p hehe

Ostatnia edycja:
Akuku myslalam o odszkodowaniu,bylam w szpitalu proszac o cala dokumentacje z porodu to mi dali jedna kartke ,gdzie bylo napisane ile krwi stracilam,o ktorej malky sie urodzil itd nawet nie bylo napisane ile plynow mi podali itd,ale nie mialam sily sie z nimi szarpac...:no: bo pewnie i tak bym nie wygrala,lekarz by stanal w jego obronie i tyle ,pewnie by mi nie uwierzyli .Od czasu porodu mam 5 lat na zlozenie wniosku ,wiec jeszcze mam troche czasu.

Widzisz ja tu napewno nie chcialabym rodzic naturalnie,bo oni czekaja do ostatniej chwili a jak juz sie cos zlego dzieje to dopiero zabieraja na blok...moja kolezanka rodzila kilka dni,bo ja odsylali mowiac ze jeszcze ma czas,bidulka tyle sie nacierpiala i powiedziala ze nigdy wiecej dzieci.Mam jeszcze jedna kolezanke ktora mieszka w Walii to jej tez kazano rodzic naturalnie i sie tak meczyla az w koncu zrobili jej usg,bo mimo skurczy dziecko nie chcialo wyjsc,co sie okazalo dziecko pupa wychodzilo i musieli jej cc zrobic,bo by nie urodzila .No nic dobrej nocki zycze do juterka papatki

boże jak czytam o tych porodach to i mi się odechciewa :szok:

galaxia
kurcze a dałabym sobie glowe uciać że skądś ten nick i avatarek kojarze. a oże na dieta pl ?? dobra już się nie doszukuje ;)

kurcze wiecie co ? zrobiłam dzisiaj ten test i chyba tam nic nie ma :zawstydzona/y: czyli mam odpowiedź do bety.... kurcze............................ smutno mi. ciekawe o której beta będzie. może do 12 tej.... ehh i tak pewnie nie ma na co liczyć...... trzeba iść do pracy i wysłuchiwać odludzi jaka to firma nie jesta dlaczego nie może pani tego i tamtego, a niech pani napisze za mnie reklamacje to już w czoraj babie powiedziałam a co to ja pani sekretarka jestem ?? to się popatrzyła na mnie... już tak poprostu palnełam po tym jak wszystkim jak durna pisałam te reklamacje i skargi. niech spadaja na drzewo mają rączki niech se ku**a piszą:wściekła/y:

już mi jest niedobrze z nerwów.... :-:)-:)-( raczej już mam w nosie starania bo za dużo mnie to kosztuje. eh durne życie... nie mam ochoty iść dzisiaj do pracy a musze chodzić już do końca roku prócz 25,26 i 29 czyli 1-2 dzien świąt i niedziela przed sylwestrem.... masakra jakaś. kontrol miałam mieć w poniedziałek a dzisiaj już sroda i nadal nie ma. będe znó∑ się dzisiaj obijać w pracy aż w końcu się wkurza i się zwolnie a mój mąż mnie zabije i zostaniemy na jego kuroniówce i moim marnym stypendium z uczelni :-(

reklama
Do góry