reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

pam dzieki :) sorry ze zadam glupi pytanie ale tak naprawde jak lekarze obliczaja termin porodu czy tydzien ciazy? Od dnia ostatniej miesiaczki czy jak ? ja sie w tym wszytskim gubie , mi na wyniku bety kobieta zaznaczyla drugie tydzien ciazy ... ja sie w tym wszystkie gubie... Przepraszam kobity jestem pierwszy raz w ciąży bo o tej pierwszej(pozamacicznej) to sie dowiedziałam i za pol godziny juz byłam operowana i nie przechodzilam przez obliczanie itd...

Tiluchna ja ci zycze zeby okres szybko sie konczyl a wraz z jego koncem przyszły Twoja plodne dni i zebys nie musiała na nie czekac nie wiadomo ile:p

Ja myśle że Edytka tak o nas myśli ze po prostu dziecia zamiast kotletow kobity z forum smaży :p

reklama
pandorka napisz mi czy tez mialas jakies dolegliwosci bolowe przy tym miesniaku, ja np mam promieniujacy bol w okolicach szyjki, ktory idzie sobie na pochwe i juz do glowy dostaje, zwazywszy, ze pieprzona hipochondryczka jestem na dodatek tego wszystkiego :baffled::-:)sorry2:

smerfiku na moim przykladzie ci odpowiem, otoz miesiaczke mialam 16 marca, a termin porodu na 23 grudnia, czyli od miesiaczki chyba tydzien do przodu, a i tak matylda urodzila sie 27 grudnia, tak wiec oblicz sobie.

Smerfik hehehehe :-D dobre

kochana, liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki
a bete pewnie ci napisali do kiedy beta zaczela rosnac ;) tak mi sie na chlopski rozum wydaje
nie bojta sie
w jakimkolwiek kalulatorze wpisz date ostatniej miesiaczki i ci wyjdzie w ktorym tygodniu jestes:tak:

Kasoku - a co ci lekarz powiedzial na tego miesniaka?? bo ja juz nie pamietam:zawstydzona/y:

Pam -
a na wyciagniecie implantu czemu tak dlugo musisz czekac?
u nas w Gp to pielegniarka usuwa antykoncepcje
mi zabukowala na 'za tydzien' wizyte..
przeciez to nie musi byc lekarz :dry:

Smerfik- drugi tydzień od zapłodnienia musieli w laboratorium zaznaczyć. Tydzień ciązy wyznacza się z pierwszego dnia cyklu jak i z terminu USG (bo np. owu się przesunęła i się te dwa terminy mijają). Ale wstępnie licz od dnia pierwszego @:-) O Tiluchna odpisała :-D

a no lekarz powiedzial mi, ze ma centymetr i mam sie wyluzowac i mam zajsc w ciaze i mam sie u niego pojawic jak bede w stanie blogoslawionym, szyjka czysciutka i odpowiedniego koloru, macica jest nierownomiernie wyscielona sklonna do robienia sie miesniakow i tyle, nawet cytologi mi nie pobral, bo stwierdzil,ze zajmie sie tym jak zaciaze...OSZALEJE ZARAZ.

Tiluchna u nas musi byc lekarz bo to sie wyciaga prawie ze operacyjnie bo trzeba znieczulenie dac rozciac skore i wyciagnac... a moj sie jeszcze przesunol wiec pewnie pod usg beda mi robic...

Smerfetka do dnia ostatniej miesiaczki dodaj tydzien i od tej daty odejmij 3 miesiace.... czyli np. moja ostatnia miesiaczka byla 3 wrzesnia wiec do tej dady + tydzien czyli 10 wrzesnia minus 3 miesiace czyli by whcodzilo na 10 czerwca. a tydzien ciazy od ostatniej @. mi tez sie wydaje ze chodzi im o 2 tygodnie od zaplodnienia czyli 4 tydzien ciazy

ale ja w ciazy nie jestem... buuuuuu:zawstydzona/y:

eeeeeee
no z ta cytologia to dziwne troszke:dry:
czemu ci jej nie zrobil od razu..

swoja droga tez powinnam isc ale ciagle nie mam czasu..:sorry2:

reklama
hehe jesteście kochane , wiem zadaje banalne pytania ale im dłuzej o tym mysle to tym to dla mnie trudniejsza...ja nie moge uwierzyc ze normalnie po ludzku jestem w ciąży wyszedł mi test sikany , beta z krwi a ja nadal normalnie w szoku jestem... i po prostu zaczynam sie gubic w tym ,tu na wynikach mam zaznaczone 2 tydzien ciąży a wlasnie mi sie wydało ze liczy sie od dnia miesiaczki .. hehe dlatego nie nadarzam :) ale tak jak mowici po prostu zaznaczone jest od kiedy beta zaczela rosnac :p

Przeliczylam to w kalkulatorze i pisze " jestes w 5 tygodniu ciąży a porod 19 sierpnia :)"

a kiedy powinnam powtorzyc beta?

Do góry