reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Miciurka hehe LOL - jak mus to mus :laugh2:

Kasoku - tule mocno mocno i zobaczysz ten cykl na spokojnie juz :tak:

Pandora
i reszta dziewczyn - i dajecie i znowu nadzieje!!! ehh wyyyyy:-p
ja myslalam ze dzien po owulacji jest po prostu niemozliwy, przeciez i plemniki potrzebuja chyba do 6h do zaplodnienia :eek:

Lorelain - jejku... jestem doslownie w szoku.. nie wiem co powiedziec, bardzo duzo przeszliscie i pomimo tyle optymizmu w Tobie...

reklama
tulichna - :zawstydzona/y: jakos to bedzie :-)juz sie orzezwilam :-D hahahha,
ps. no masz racje plemnik potrzebuje ilus tam godzin zeby sie zmieszac ze srodowiskiem kobiety- tzw uzdatnianie 7h - mozesz byc w ciazy bo w koncu pozytywny test owu pokazuje wyrzut LH i okolo 24-48 po pozytywie nastepuje owulacja i potem masz jeszcze szanse z +12h,

leralain- no to przykro mi ze tyle nieszczesc cie spotkalo, mam nadz. ze szybko dojda co i jak i bedziesz pod stalym monitoringiem - ciekawa bylam ile sie starasz bo ja tez juz dlugo ale u mnie zaplodnienie nie wystapilo jeszcze wiec cos z ta czescia musi byc nie tak - i dopiero szlam do lekarza z tydzien temu i czekam na skierowanie do szpitala- niby napisala do szpitala list i czekam az mnie wcisna na liste...

karola - to faktycznie spryciule - a my juz tu sie balysmy ze wszystkie nauczycielki nam sie stad zmyja ;-)hih - moze po cichu juz licz ze to poczatek cyklu od krwawienia - ja to juz sama sie gubie czasem jak to liczyc ale ja licze od nawet lekkiego krwawienia juz 1dc- jak bede u gina musze sie zapytac jak to w ogole liczyc:-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny - ja sie szykuje do wyjazdu - wpadlam a tu tak cicho ze :szok: :), jade wlasnie na zakupy - kurde u mnie temp stoi

a moze ktos sie orientuje to przed owu powinna spasc czy wzrosnac czy na co ja teraz czekam :-D?

No dzisiaj pierwszy dzien, w ktorym siedze w domu i odtajam, zbieram mysli i szykuje sie na nastepny juz w pracy tydzien.
powoli pracuje nad soba i przyzwyczajam sie do faktu, ze byc moze matylda bedzie moim jedynakiem, 11 grudnia moj m idzie na to badanie z przyczyn wiadomych przelozylam wizyte, nie wiem co zrobimy jak wyniki wyjda zle, bo podobno ciezko sie leczy facetow niestety...juz nic nie wiem, czekanie mi pozostaje i oczywiscie od stycznia ewentualne staranie, bo w grudniu z powodu tego badania nie bedziemy mogli sie starac, prezent pod choinke przepadl :(. Zycze milego dnia.

tiluchna - a no to nadal możesz być w ciąży ... podobno jak masz kilka dni przerwy a potem przytulanka następnego dnia po owu to bardzo duża szansza na dziewczynke :tak::tak::tak:

skąd takie informacje ? ja słyszałam odwrotnie :confused: ja przy 1 ciąży współżyłam dzień po owulacji i jest chłopaczek,podobno plemniki rodz. żeńskiego są wolniejsze bo większe i wytrzymalsze a męskie szybsze ale za to mniejsze i słabsze no i śluz jest dla nich bardziej wrogi niż dla plemniorów rodz żeńskiego.
Kurde za łatwe by to chyba było bo przy regularnych cyklach a bynajmniej w mairę regularnych łatwo by było zaplanować płeć dziecka a w nieregularnych chłopaka by było łatwo zrobić :-)

tiluchna
może Twojego męża to jakieś strong plemniory,wiesz natura lubi zaskakiwać :-)

Hey,
ja już po pracy :) ... mąż zabrał auto coś wyregulować to ja mam cisze i spokój :-p

anabelka - ta metoda nazywa się 0+1. Jest to metoda " na dziewczynke" ponieważ po owu śluz jest już wrogi dla plemnikow i męskie nie przeżywaja a żeńskie jeszcze mają szanse ;) ... ale ekspertki ktore szerzej rozwiną Ci temat są na wątku starania o konkretną płeć =) .... nigdy te wszystkie metody nie działają na 100 % ale zwiekszamy sobie szanse jeśli komuś na tym bardzo zależy :)

butterfly - ja już Cię chyba gdzieś spotkałam ;-)

kasoku - mnie lekarze pocieszają że skoro mam już jedno dziecko to z drugim tez się nam musi kiedys udać, tylko trzeba dużo próbować, ale szansa zawsze jest. Ty też masz już jedno dziecko, skoro się wtedy udało to i z drugim tez wyjdzie :tak::tak::tak:
Miciurka - tempka przed owu spada poto żeby mocno wzrosnąć, wydaje mi sie że dobrze masz zaznaczone na wykresie :happy: ... a bierzesz jakieś wspomagacze?

no i skończył mi się podgląd więc przepraszam jeśli komuś nie odpisałam :sorry2:

Hej, miłego weekendu dziewczyny!

Trzymam kciuki za nowe staraczki! ;-)

Ja nie robię sobie zbyt wielkich nadzieji jeśli chodzi o ten cykl bo widać, że u mnie cały czas hormonalna karuzela, nawet @ po Luteinie nie jest taka jak ostatnio :-(

karola - nie musi być zawsze tak samo, więcej optymizmu :tak: ... najważniejsze to wiedzieć kiedy mniejwięcej jest owulacja, a jak się nie wie to najlepiej seks co 2 dni do upartego hihi :-p

reklama
Lore u mnie do tej pory nie było owu bo jajniki nie chciały pracować, potem w kolejnym cyklu na usg wyszło, że mam 12 pęcherzyków w lewym jajniku ale otoczka jest bardzo gruba i nic nie pęknie, znów dostałam Lutkę na wywołanie okresu (bo mój cykl miał już 37 dni i @ nie przychodziła).

Kupiłam testy owu ale nie mam pojęcia od kiedy mam je robić, przy regularnych cyklach jest łatwiej a ja nie wiem ilo dniowy będzie ten cykl :confused: hmm, co tu robić? wg mnie są 3 opcje.

1. robić testy codziennie
2. darować sobie testy i staranka i poczekać aż cykle uregulują się
3. darować sobie testy i przytulać się co drugi dzień w nadzieji, że owu jednak będzie i uda się.

Do góry