reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Miciurka hehe LOL - jak mus to mus :laugh2:

Kasoku - tule mocno mocno i zobaczysz ten cykl na spokojnie juz :tak:

Pandora
i reszta dziewczyn - i dajecie i znowu nadzieje!!! ehh wyyyyy:-p
ja myslalam ze dzien po owulacji jest po prostu niemozliwy, przeciez i plemniki potrzebuja chyba do 6h do zaplodnienia :eek:

Lorelain - jejku... jestem doslownie w szoku.. nie wiem co powiedziec, bardzo duzo przeszliscie i pomimo tyle optymizmu w Tobie...

reklama
tulichna - :zawstydzona/y: jakos to bedzie :-)juz sie orzezwilam :-D hahahha,
ps. no masz racje plemnik potrzebuje ilus tam godzin zeby sie zmieszac ze srodowiskiem kobiety- tzw uzdatnianie 7h - mozesz byc w ciazy bo w koncu pozytywny test owu pokazuje wyrzut LH i okolo 24-48 po pozytywie nastepuje owulacja i potem masz jeszcze szanse z +12h,

leralain- no to przykro mi ze tyle nieszczesc cie spotkalo, mam nadz. ze szybko dojda co i jak i bedziesz pod stalym monitoringiem - ciekawa bylam ile sie starasz bo ja tez juz dlugo ale u mnie zaplodnienie nie wystapilo jeszcze wiec cos z ta czescia musi byc nie tak - i dopiero szlam do lekarza z tydzien temu i czekam na skierowanie do szpitala- niby napisala do szpitala list i czekam az mnie wcisna na liste...

karola - to faktycznie spryciule - a my juz tu sie balysmy ze wszystkie nauczycielki nam sie stad zmyja ;-)hih - moze po cichu juz licz ze to poczatek cyklu od krwawienia - ja to juz sama sie gubie czasem jak to liczyc ale ja licze od nawet lekkiego krwawienia juz 1dc- jak bede u gina musze sie zapytac jak to w ogole liczyc:-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny - ja sie szykuje do wyjazdu - wpadlam a tu tak cicho ze :szok: :), jade wlasnie na zakupy - kurde u mnie temp stoi

a moze ktos sie orientuje to przed owu powinna spasc czy wzrosnac czy na co ja teraz czekam :-D?

No dzisiaj pierwszy dzien, w ktorym siedze w domu i odtajam, zbieram mysli i szykuje sie na nastepny juz w pracy tydzien.
powoli pracuje nad soba i przyzwyczajam sie do faktu, ze byc moze matylda bedzie moim jedynakiem, 11 grudnia moj m idzie na to badanie z przyczyn wiadomych przelozylam wizyte, nie wiem co zrobimy jak wyniki wyjda zle, bo podobno ciezko sie leczy facetow niestety...juz nic nie wiem, czekanie mi pozostaje i oczywiscie od stycznia ewentualne staranie, bo w grudniu z powodu tego badania nie bedziemy mogli sie starac, prezent pod choinke przepadl :(. Zycze milego dnia.

tiluchna - a no to nadal możesz być w ciąży ... podobno jak masz kilka dni przerwy a potem przytulanka następnego dnia po owu to bardzo duża szansza na dziewczynke :tak::tak::tak:

skąd takie informacje ? ja słyszałam odwrotnie :confused: ja przy 1 ciąży współżyłam dzień po owulacji i jest chłopaczek,podobno plemniki rodz. żeńskiego są wolniejsze bo większe i wytrzymalsze a męskie szybsze ale za to mniejsze i słabsze no i śluz jest dla nich bardziej wrogi niż dla plemniorów rodz żeńskiego.
Kurde za łatwe by to chyba było bo przy regularnych cyklach a bynajmniej w mairę regularnych łatwo by było zaplanować płeć dziecka a w nieregularnych chłopaka by było łatwo zrobić :-)

tiluchna
może Twojego męża to jakieś strong plemniory,wiesz natura lubi zaskakiwać :-)

Hey,
ja już po pracy :) ... mąż zabrał auto coś wyregulować to ja mam cisze i spokój :-p

anabelka - ta metoda nazywa się 0+1. Jest to metoda " na dziewczynke" ponieważ po owu śluz jest już wrogi dla plemnikow i męskie nie przeżywaja a żeńskie jeszcze mają szanse ;) ... ale ekspertki ktore szerzej rozwiną Ci temat są na wątku starania o konkretną płeć =) .... nigdy te wszystkie metody nie działają na 100 % ale zwiekszamy sobie szanse jeśli komuś na tym bardzo zależy :)

butterfly - ja już Cię chyba gdzieś spotkałam ;-)

kasoku - mnie lekarze pocieszają że skoro mam już jedno dziecko to z drugim tez się nam musi kiedys udać, tylko trzeba dużo próbować, ale szansa zawsze jest. Ty też masz już jedno dziecko, skoro się wtedy udało to i z drugim tez wyjdzie :tak::tak::tak:
Miciurka - tempka przed owu spada poto żeby mocno wzrosnąć, wydaje mi sie że dobrze masz zaznaczone na wykresie :happy: ... a bierzesz jakieś wspomagacze?

no i skończył mi się podgląd więc przepraszam jeśli komuś nie odpisałam :sorry2:

Hej, miłego weekendu dziewczyny!

Trzymam kciuki za nowe staraczki! ;-)

Ja nie robię sobie zbyt wielkich nadzieji jeśli chodzi o ten cykl bo widać, że u mnie cały czas hormonalna karuzela, nawet @ po Luteinie nie jest taka jak ostatnio :-(

karola - nie musi być zawsze tak samo, więcej optymizmu :tak: ... najważniejsze to wiedzieć kiedy mniejwięcej jest owulacja, a jak się nie wie to najlepiej seks co 2 dni do upartego hihi :-p

reklama
Lore u mnie do tej pory nie było owu bo jajniki nie chciały pracować, potem w kolejnym cyklu na usg wyszło, że mam 12 pęcherzyków w lewym jajniku ale otoczka jest bardzo gruba i nic nie pęknie, znów dostałam Lutkę na wywołanie okresu (bo mój cykl miał już 37 dni i @ nie przychodziła).

Kupiłam testy owu ale nie mam pojęcia od kiedy mam je robić, przy regularnych cyklach jest łatwiej a ja nie wiem ilo dniowy będzie ten cykl :confused: hmm, co tu robić? wg mnie są 3 opcje.

1. robić testy codziennie
2. darować sobie testy i staranka i poczekać aż cykle uregulują się
3. darować sobie testy i przytulać się co drugi dzień w nadzieji, że owu jednak będzie i uda się.

Do góry