reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

kasoku jestem, jestem kochana! super, że wracasz do żywych, jupi!!! :)

edyta jeśli chodzi o tabletki to ja chyba jestem rekordzistką na tym wątku- 8 lat brania :baffled: no i teraz wychodzi szydło z worka :-( :baffled:

reklama
EJa zaopatrzylam sie w testy ovulacyjne ,i moze dzieki nim uda sie szybciej zaciazyc...abym tylko nie musiała czekac 2lat ,tak jak ostatnim razem :dry:
Karola a dlugo sie starasz?Sorki ze pytam ale jeszcze nie doczytalam.

Ostatnia edycja:
ja właśnie obejrzałam sobie ostatni odcinek "idealnej niani" i włos się na głowie jeży jakie okropne baby potrafią być...dobrze że ja nigdy nie musialam niani szukać i jakby co to dziadek zawsze pod ręką :baffled:

edyta - hehe no i świat jest mały ;-)

kasoku - ja mam starszą siostrę o 9 lat i też sobie obiecałam że ja tam nie chce mieć ze swoimi dziećmi, ale nie zawsze wszystko idzie zrobić zgodnie z planem. Ja się z siostrą dopiero zaczełam dogadywać jak obie miałyśmy po dziecku więc i wspólne tematy. Ja najpierw odkładałam decyzję do czasu lepszej stabilizacji finansowej, dostałam dobra pracę i nie chciałam na starcie podpaść itd .... eeeeh no takie życie...nikt przecież nie mówił że będzie łatwo :-p:-p:-p

edit:

edyta - ja Cie podziwiam że ty masz jeszcze siłe na czwarte dziecko. Pamiętam jak dzisiaj jak się dowiedziałam o bliźniakach to byłam przerażona jak ja sobie poradze i oczywiście miałam czarne wizje w głowie że wszedzie będą rozwalone zabawki i niewyprasowane pranie .... no i jak ja je wszystkie wepchnę do auta hihi :sorry2: ... tak więc szacun :tak:

Ostatnia edycja:
no wlasnie lori jak jej sie urodzila cora (8 m-cy starsza od mojej) i mnie to zaczelysmy sie dogadywac, bo wczesniej bylam gowniarzem i co ja tam wiem o zyciu...aj, aj

edyta wszystko jest na suwaczkach, ale no problem, odpowiem dokładniej:

przez pierwszy miesiąc to nawet unikałam przytulanek bo odstawilłam tabletki za namową męża i nie byłam do końca pewna, że już chcę mieć dziecko, w 2 miesiącu zobaczyłam, że pomimo sporadycznych przytulanek nic się nie zadziało i zaczęło mnie to zastanawiać bo czytałam, żę po odstawieniu tabletk łatwo się zachodzi, w 3 miesiącu porobiłam wszystkie badania z krwi, usg, zaczęłam mierzyć temperaturę i obserwować śluz, w tym cyklu zaczynam robić testy owulacyjne a więc powiem tak: nie zabezpieczamy się 3 miesiące a prawdziwe staranka zaczynamy w tym cyklu.

Kochana tak naprawde nie ma za co mnie podziwiać,ja tak bardzo kocham dzieciaki że nawet nie miałabym nic przeciw bliźniaków,oczywiście gdybym miała kogoś z rodziny blisko mnie(nie licząc męża) ale tak sie składa że nie mieszkam w pl i byłoby nam ciężko,ale napewno dalibysmy radę...a o Twoich bliźniakach pamiętam buzka

też korzystałam z pasków owulacyjnych ale nic mi nie dały, oprócz tego że się zdenerwowałam i wszystkie wyrzuciłam :crazy:

Oj a dlaczego sie zdenerwowalas ? Coś było nie tak z nimi ? Ja pierwszy raz bede z takich nowinek technicznych korzystać,wczesniej to nawet o takich cudach nie wiedzialam.

reklama
Kasoku- jestem kochanieńka. Ja mam coś doła ( przeszło na mnie). Nie mam siły, weny, wiary, wszystko ze mnie wylazło. Chyba trzeba se postanowić ,że to ostatni cykl starań. Jezeli sie nie uda, odpuszczam do kwietnia a od lutego rozejrzę sie za robotą.,

Lori- po raz drugi kochana Cię witam . Znowu sie spotykamy :)

Witam wszystkie nowe staraczki.

Umówiłam się na 6 grudnia do gina na wizyte. Może chociaż kontrolnie sobie badanka zrobie.

Do góry