reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

kasoku jestem, jestem kochana! super, że wracasz do żywych, jupi!!! :)

edyta jeśli chodzi o tabletki to ja chyba jestem rekordzistką na tym wątku- 8 lat brania :baffled: no i teraz wychodzi szydło z worka :-( :baffled:

reklama
EJa zaopatrzylam sie w testy ovulacyjne ,i moze dzieki nim uda sie szybciej zaciazyc...abym tylko nie musiała czekac 2lat ,tak jak ostatnim razem :dry:
Karola a dlugo sie starasz?Sorki ze pytam ale jeszcze nie doczytalam.

Ostatnia edycja:
ja właśnie obejrzałam sobie ostatni odcinek "idealnej niani" i włos się na głowie jeży jakie okropne baby potrafią być...dobrze że ja nigdy nie musialam niani szukać i jakby co to dziadek zawsze pod ręką :baffled:

edyta - hehe no i świat jest mały ;-)

kasoku - ja mam starszą siostrę o 9 lat i też sobie obiecałam że ja tam nie chce mieć ze swoimi dziećmi, ale nie zawsze wszystko idzie zrobić zgodnie z planem. Ja się z siostrą dopiero zaczełam dogadywać jak obie miałyśmy po dziecku więc i wspólne tematy. Ja najpierw odkładałam decyzję do czasu lepszej stabilizacji finansowej, dostałam dobra pracę i nie chciałam na starcie podpaść itd .... eeeeh no takie życie...nikt przecież nie mówił że będzie łatwo :-p:-p:-p

edit:

edyta - ja Cie podziwiam że ty masz jeszcze siłe na czwarte dziecko. Pamiętam jak dzisiaj jak się dowiedziałam o bliźniakach to byłam przerażona jak ja sobie poradze i oczywiście miałam czarne wizje w głowie że wszedzie będą rozwalone zabawki i niewyprasowane pranie .... no i jak ja je wszystkie wepchnę do auta hihi :sorry2: ... tak więc szacun :tak:

Ostatnia edycja:
no wlasnie lori jak jej sie urodzila cora (8 m-cy starsza od mojej) i mnie to zaczelysmy sie dogadywac, bo wczesniej bylam gowniarzem i co ja tam wiem o zyciu...aj, aj

edyta wszystko jest na suwaczkach, ale no problem, odpowiem dokładniej:

przez pierwszy miesiąc to nawet unikałam przytulanek bo odstawilłam tabletki za namową męża i nie byłam do końca pewna, że już chcę mieć dziecko, w 2 miesiącu zobaczyłam, że pomimo sporadycznych przytulanek nic się nie zadziało i zaczęło mnie to zastanawiać bo czytałam, żę po odstawieniu tabletk łatwo się zachodzi, w 3 miesiącu porobiłam wszystkie badania z krwi, usg, zaczęłam mierzyć temperaturę i obserwować śluz, w tym cyklu zaczynam robić testy owulacyjne a więc powiem tak: nie zabezpieczamy się 3 miesiące a prawdziwe staranka zaczynamy w tym cyklu.

Kochana tak naprawde nie ma za co mnie podziwiać,ja tak bardzo kocham dzieciaki że nawet nie miałabym nic przeciw bliźniaków,oczywiście gdybym miała kogoś z rodziny blisko mnie(nie licząc męża) ale tak sie składa że nie mieszkam w pl i byłoby nam ciężko,ale napewno dalibysmy radę...a o Twoich bliźniakach pamiętam buzka

też korzystałam z pasków owulacyjnych ale nic mi nie dały, oprócz tego że się zdenerwowałam i wszystkie wyrzuciłam :crazy:

Oj a dlaczego sie zdenerwowalas ? Coś było nie tak z nimi ? Ja pierwszy raz bede z takich nowinek technicznych korzystać,wczesniej to nawet o takich cudach nie wiedzialam.

reklama
Kasoku- jestem kochanieńka. Ja mam coś doła ( przeszło na mnie). Nie mam siły, weny, wiary, wszystko ze mnie wylazło. Chyba trzeba se postanowić ,że to ostatni cykl starań. Jezeli sie nie uda, odpuszczam do kwietnia a od lutego rozejrzę sie za robotą.,

Lori- po raz drugi kochana Cię witam . Znowu sie spotykamy :)

Witam wszystkie nowe staraczki.

Umówiłam się na 6 grudnia do gina na wizyte. Może chociaż kontrolnie sobie badanka zrobie.

Do góry