reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Mamolinka - :* ale Ty kochana mialas mozliwosc :D tyle razy bylo przytulanko
u mnie niestety tej mozliwosci nie bylo :) moge sobie wmawiac czy sie nakrecac, wkrecac ze owu jednak byla dzien pozniej itd
ale niestety
owu wedlug ginekologa i testu byla w piatek a ja mialam przytulanie w sobote:)

reklama
Miciurka wizyta tescowej zleciala dosc szybko :) Nie bylo zle, ale zdarzylam sie stesknic za moim lenistwem i trybem dnia .... Teraz walcze z przeziebieniem, ogolnie odnosze zwyciestwo , ale nie w walce z katarem :(

Tutaj masz moj wykres Obserwacja cyklu - enpr.pl
Niestety z pojawieniem sie II kreski M zabral mi termometr i stwierdzil, ze juz mam nie mierzyc tempki. bo jak spadnie mi chociaz o jeden stopien to bede juz sie schizowala :)

A tak w ogole czemu zaczelas mierzyc dopiero od 12 dnia ? I kiedy zazwyczaj masz owu ?

dzieki mamolinko :) - aa zaczelam mierzyc od 12 dc bo zanim mi przyszedl termometr i zanim sie do tego zabralam to mnie 12 dc zastal :-D hahah, ale owulacje mam dosc pozno wg moich obliczen powinno cos sie dziac pomiedzy 1-4.12 a to juz bedzie 20-23 dc - o ile te owulacje w ogole mam...

wiesz co u mnie jak tesciowa byla to mi sie wydaje ze jej zaimponowalam bo chyba myslala ze jestem gorsza niz jestem hehehe, nie to ze mnie nie lubila ale chyba bardziej mnie poznala ze jestem dobra duszyczka - hahah ;-) no i raczej juz sie nie boi ze 'glodze' jej syna.. ;)

o matko dziewczyny jeszcze was nie nadrobilam - a taka padnieta jestem ze szok:szok: dopiero wpadlam na chate i nic mi sie nie chce zamykajami sie oczy a jutro mamy tam jechac ... wrrrr nie chce mi sieeeee!!! :baffled:

tiluchna - a no to nadal możesz być w ciąży ... podobno jak masz kilka dni przerwy a potem przytulanka następnego dnia po owu to bardzo duża szansza na dziewczynke :tak::tak::tak:

maz oglada jakies glupie kabarety, dziciaki spia
synek dokladnie 2 tyg po corce dostal ospe
pieknie :/ ale lepiej teraz niz pozniej ;) szczegolnie, ze to chlopak ;)

Lorelain - czyzbys lubila Gilmore Girls?? ja mam wszystkie serie i jestem ogromna fanka!!! :tak:
serio taka szansa??? hmm.. ja to tylko sie zastanawiam skoro jajeczko zyje do 12h to te zolnierzyki mojego meza musialby by miec super extra doped :D

poza tym powiedzcie mi
w czwartek zrobilam test owulacyjny o godzinie 20 i byly dwie jednakowe paski
a w piatek rano o 7 zrobilam i testowa byla o wiele ciemniejsza od testowej
to ktory byl pozytywny?

Miciurka - do kladz sie juz do wyrka :tak:

Mamolinka - hmm.. u mnie swieta to kwestia i finansowa i kwestia dotarcia do Pl, bo w zime autem z dwojka maluchow jechac nie bede od 10h do 24h :-(

a jak bys sie czula na taka podroz do Polski?? i czy Twojemu mezowi bardzo zalezy? bo moze wartoby bylo
racja ze potem z dwojka maluchow jest baaaaaardzo ciezko jechac
wiem z autopsji ;-)

witam nowe staraczki! :)

lorelain - ile sie juz starasz jak mozna zapytac? i czy was skierowali na jakies badania czy sami wyludziliscie?;)

tulichna ja jeszcze musze zadzialac dzisiac z moim M ! bo co jak jutro nie bede miala szansy ;/ - amusze co 2 dni wiec wypada na dzis a ja takaaaa zmeczona - chyba ide brac prysznic i wypic z 10 kaw:-D

pandora- no to bierz wszystkie ziola jakie daja na miesniaki - a wiesz co jest ta mieszanka ziolowa ojca klimuszko nr 1 bodajze - na zrosty torbiele i miesniaki itd. PIJJJJ! a noz widelec pomoze ;)

yassia- oj wspolczuje i wiem jak to jest - dlatego ja na 'chorobowym' siedze - bo juz mialam dosc tej atmosfery chorej - moze tez idz na zwolnienie i moze zajdziesz od razu jak sie odstresujesz ;)

hej dziewczynki, kupilam sobie dzisiaj jakis persen czy cos w tym stylu i jakos ciagne, oczywiscie @ przyszla o dwa dni za wczesnie i mnie zalewa, dobilam sie nia, lecz coz zrobic????

Witam oczywiscie nowe staraczki :)

tiluchna - ja również jestem wielka fanką :tak: ... nie żebym nałogowo oglądała seriale , ale ten akurat lubię ;-)

Miciurka - rozpoczelismy starania dokładnie rok temu, napierw miałam termin na sierpien , ale szybko sie nie udało, potem miałam termin na wrzesien i tez sie nie udało, potem miałam na październik i byly bliźniaki i jak dobiłam do końca 1 trymestru to juz myslalam że bedzie dobrze, no ale nie było, potem miałam termin na maj to dotrwałam raptem do 9 tygodnia no i tez sie nie udało. No ale nie spoczniemy puki nie poczniemy ;-):-)

aha ... no po ostatnim poronieniu to już mi sie państwowo należało czy lekarz chciał czy nie chciał. No tylko że musi być dokumentacja o każdym poronieniu.

kasoku - no wreszcie musi się udac, no ale na pocieszenie strzel sobie drinka :-D

no to ja uciekam bo musze poprawić na wszelki wypadek po owulacji :laugh2::laugh2::laugh2: papa dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez nie nauczyciel więc zostaje tutaj , nie bój się one wrócą do nas :-p bo ileż można gadać o nauczycielskich sprawach :-)

ej, jakie wrócą? my się nigdzie nie wyprowadzamy!! będziemy udzielać się tu i tu, ha! jakież sprytne, co nie? :-p:cool2:

witajcie nowe staraczki, powodzenia!!!!

Laski ale mam mętlik w głowie, niby coś przyszło, ale czy to jest naprawdę @ to ja nie wiem, ostatnio po Luteinie był wodospad, teraz jest bardziej plamienie niż prawdziwa @, rano było ciut krwi, po południu też troszeczkę i od tego czasu nic, sucho, kosmos jakiś, nie mam pojęcia o co chodzi :eek: :confused:

Ostatnia edycja:
Do góry