reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelka- raczej to nie czop ;-). Bo chyba rodzę od początku ciązy, Taki śluz miałam też z Jaśkiem. A mój wyglądał jakby zgrudkowany był i do tego doszła krew. A czy zawsze jest z krwią to nie wiem. No ale może się mylę ;-);-)

reklama
Anabelko moze to byc poczatek czopa ..albo poprstu gesty sluz.. mi przy Vikim odszedl czop taki dlugi... a przy emilku dopieor w szpitalu dlugi ale bardziej plynny...

Anabelko mi tez parę razy takie cos wylatywalo a poród byl ho ho, potem na dwa trzy tyg przed porodem byl czop podbarwiony glut krwia.

w sprawie czopów niestety nie pomogę bo jest mi to jeszcze zupełnie obce zjawisko :sorry:

kasoku super ten projektor, a wiesz może gdzie limonka go kupiła? bo jak wklepałam nazwę w google to wyskoczył mi tylko na ebayu, nigdzie na polskich stronach go nie widziałam :eek:

fiu fiu to trochę jestem spokojniejsza,brzuchol mi opadł,oddycham lepiej :-) ale kurcze jak czuję ból jak na okres to mnie aż wrrrr mam wrażenie że wody chlapną hehe przy Kubie brzuch zaczął boleć a potem plum wody zaczęły lecieć

hej laski za tydzień polog mi się konczy ale w sumie już nic ze mnie nie wylatuje oprócz blado brazowej wydzieliny, ide do gina i jak mi da zielone swiatlo będę w pon i piatki biegac a w srody na airbitreku (nie wiem jak to się pisze), mój młody je o 5.30 tak wiec o 6 mogę na godzinke ulotnić się z domu, wracam kochane do jakiegoś wyglądu ale jak na razie wolno mi to idzie, tzn gora oprócz dużych jak na mnie cycow ok, ale dupa i uda masakra w żadne spodnie nie wchodzę :no:

FOT4A2F.jpga to mój ciaputek straszak.

Załączniki

• FOT4A2F.jpg
    FOT4A2F.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 47
Hej dxiewczyny

U nas wiosna sie robi;) jest super moge wiecej wychodzic:)

Anabelka jeszcze ze 2 tygodnie pozaciskaj nozki:)

Kasoku boniu jaki pyszczek slodziutki:)

reklama
hej, właśnie wróciłam z pierwszych zajęć z położną. To nie jest szkoła rodzenia tylko spotkania z położną organizowane przez Gminny Ośrodek Zdrowia ale program spotkań wypisz wymaluj ze szkoły rodzenia :tak: a plus jest taki, że to mam na miejscu, idę spacerkiem 15 min a do szkoły rodzenia muszę dojechać 20 km :baffled:

spotkania raz w tygodniu a potem po 30 tc dwa razy, jeśli nie pasuje mi dany dzień, godzina lub z innych przyczyn nie mogę tam przyjść a chciałabym być na danych zajęciach bo interesuje mnie temat tych zajęć to położna przyjedzie do mnie do domu. No nie powiem, mile mnie to zaskoczyło!

posiedziałam z nią prawie 2 godzinki, pogadałam, opowiedziała mi co będziemy robić na zajęciach itd, zmierzyła mnie, zważyła, sprawdziła ciśnienie i tętno, zmierzyła brzuszek, nadawała ulotek, broszurek, pożyczyła książkę o karmieniu piersią, pokazała jak wygląda plan porodu i przeanalizowałyśmy punkt po punkcie, opowiedziała jak to wygląda u nas w szpitalu, dostałam też torbę z prezentami, dużo próbek, min. Sudocrem, Ziaja płyn do higieny intymnej, Ziaja krem na rozstępy, próbki różnych emulsji do kąpieli, oraz co mnie najbardziej cieszy, butelkę 125mm Philips Avent :tak: fajnie bo akurat te butelki mam zamiar kupić. Tak więc po prawie 2 godzinach wyszłam super zadowolona z całą torbą prezencików, ulotek, broszurek, teczek na papiery i dokumenty. Oby tak dalej to będzie naprawdę super!

Do góry