hej, właśnie wróciłam z pierwszych zajęć z położną. To nie jest szkoła rodzenia tylko spotkania z położną organizowane przez Gminny Ośrodek Zdrowia ale program spotkań wypisz wymaluj ze szkoły rodzenia
a plus jest taki, że to mam na miejscu, idę spacerkiem 15 min a do szkoły rodzenia muszę dojechać 20 km
spotkania raz w tygodniu a potem po 30 tc dwa razy, jeśli nie pasuje mi dany dzień, godzina lub z innych przyczyn nie mogę tam przyjść a chciałabym być na danych zajęciach bo interesuje mnie temat tych zajęć to położna przyjedzie do mnie do domu. No nie powiem, mile mnie to zaskoczyło!
posiedziałam z nią prawie 2 godzinki, pogadałam, opowiedziała mi co będziemy robić na zajęciach itd, zmierzyła mnie, zważyła, sprawdziła ciśnienie i tętno, zmierzyła brzuszek, nadawała ulotek, broszurek, pożyczyła książkę o karmieniu piersią, pokazała jak wygląda plan porodu i przeanalizowałyśmy punkt po punkcie, opowiedziała jak to wygląda u nas w szpitalu, dostałam też torbę z prezentami, dużo próbek, min. Sudocrem, Ziaja płyn do higieny intymnej, Ziaja krem na rozstępy, próbki różnych emulsji do kąpieli, oraz co mnie najbardziej cieszy, butelkę 125mm Philips Avent
fajnie bo akurat te butelki mam zamiar kupić. Tak więc po prawie 2 godzinach wyszłam super zadowolona z całą torbą prezencików, ulotek, broszurek, teczek na papiery i dokumenty. Oby tak dalej to będzie naprawdę super!