reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
hej, u mnie cisza, boleśnie mi macica tylko twardnieje, umylam już okna i podłogi i przysiady robie i czekam...
Akuku ladny tort ja tak nie umiem niestety , będę was informować, ale już blagam najwyższego żeby młody chciał se wyleźć.

Anabelko oj tak prezenty nie byly wazne on czekal na tort hehe.

mój nie miał wypaśnego tortu bo alergik i ciężko coś dostać do dekoracji by zrobić fajny tort ale jak Kuba usłyszał że cały jest dla niego to była frajda :-)

hej, u mnie cisza, boleśnie mi macica tylko twardnieje, umylam już okna i podłogi i przysiady robie i czekam...
Akuku ladny tort ja tak nie umiem niestety , będę was informować, ale już blagam najwyższego żeby młody chciał se wyleźć.

pamiętam jak ja na 2 dni przed porodem sprzątałam hehe,a brodzik to na kolanach szorowałam,wtedy wieczorem padłam i zasnęłam w krótką chwilę,następnego dnia sra...ka :-p bardzo mało ruchów i popołudniu się zaczęło
Słyszałam też że piersi można stymulować to też może przyspieszyć wszystko,nie wiem jak Ci wypadały terminy porodu podczas usg na samym początku ciąży ale te są najbardziej wiarygodne,teraz moja gin już nie sprawdza bo się przesunęło i nie ma sensu,przy Kubie do ponad 16tc wykazywała prawidłowa data,ale różnie bywa bo różne cykle kobiety mają,ja trochę okłamałam bo odjęłam co nieco bo by były problemy z wyliczeniem daty porodu przy moich tak długich cyklach,a tak chociaż do prawie 20tc wszystko się zgadzało,teraz dziecko duże to wiadomo wypada starsze,ciekawe jak mi wyliczy dzień ewentualnej cesarki bo miałaby być w 39tc

Ale i tak się cieszę że w miarę dobrze się czuję pomijając że nogi mnie bolą od dźwigania tej wagi hehe więcej muszę odpoczywać i jeść małe ilości i często bo żołądek zgnieciony hehe ale jak dziecko duże to brzuch będzie bardziej sterczący i tak mnie nie będzie gnieść od środka :-)

Ostatnia edycja:
Hania dziś 3 mc:)

Kasoku trzymam kciuki:*

Anabelko lada moment ty:)

Załączniki

• 1391956075961.jpg
    1391956075961.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 42
ale Ci panienka urosła :-)
mi czas teraz trochę się śpieszy ale potem zapewne zwolni i będzie mi się wlekło ale dobrze że jestem bliżej końca niż początku

Kamilko ,ale slodka, sliczna.

Anabelko ja mialam termin wg pierwszego uSG na 6 lutego, teraz wg miesiączki mam albo na 12, albo na 15 lutego. czekam i na nic już nie mam ochoty, czop już wylazł i tyle.

Ty masz króciutkie cykle może dlatego wg usg Ci nie wypadło,mi przy Kubie wypadło idealnie,bo wg usg miało być 7 listopada i tak się urodził pomimo że wody odeszły mi 6 listopada hehe zacięłam się też na 2cm rozwarcia ale wspaniały masaż szyjki spowodował że potem znowu normalnie rozwarcie postępowało,dobrze że czop Ci odchodzi,ale też nie wiadomo jak to z nim jest bo jednym wychodzi na tydzień przed innym na kilak dni przed...moja znajoma była tydzień po terminie i dopiero zaczął odchodzić ale kroplówka jej pomogła i urodziła

reklama
puk puk co tu taka cisza!?
Ja nie mam jak nawet wejść na net w ciągu dnia jak z małym jestem sama. U nas spokój i relaks, choć mnie zaczyna stres podjadać. tik tak normalnie
Kasoku- JAK TAM????
Anabelka- a Ty co tak ucichłaś?
Dziewczęta gdzie WY??

Do góry